Miluj mě a chraň

Miluj mě a chraň https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43027/-43027.jpg 3 30 6

Wyckerley série

1. díl >

Po smrti starého lorda Aubreye se do rodného sídla vrací jeho "ztracený" syn Geoffrey s manželkou Anne. Léta zhýralého života má vepsána ve tváři, ale o jeho smrtelné nemoci ví pouze Anne. Naděje vesničanů, že se mladý vikomt postará o rozkvět chátrajícího panství, se brzy rozplývají, avšak největší zklamání prožívá reverend Christy Morell, Geoffreyův přítel z dětství. Z pozice kněze se snaží pomoci alespoň Anne, v níž navzdory prvnímu dojmu objevuje silnou a krásnou osobnost. Společné chvíle strávené organizováním společného života a zvelebováním vesnice se pro oba postupně stávají přátelskými schůzkami a nakonec se do sebe bláznivě zamilují. Svůj vztah však musí vzhledem k Annině manželství uchovávat v tajnosti, což jim přináší mnoho bolesti a trápení. Jejich zoufalá situace se postupně vyhrocuje v drama a jediným řešením se zdá být okamžité a definitivní odloučení milenců.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

To love and cherish , 1995


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
08.10.2023 3 z 5

Kniha nebyla nějak dějově náročná - za sebe bych řekla, že měla dost nudných zbytečných částí...
Kostra příběhu, kdy se vdaná žena zamiluje do manželova kamaráda z dětství, který je nyní kněz, byla dobře vymyšlená, ale v příběhu mi chyběla taková ta "jiskra"

haWranka
04.03.2023 1 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tohle je za mě celkem hrůza. Hlavní hrdinové mi byli nesympatičtí. Mnohem víc mě zajímaly vedlejší postavy (kvůli nim si asi přečtu další díl). Děj byl extrémně předvídatelný a primitivní, vše mezi tím byla jen zbytečná a nudná vata. Deníkové zápisy Anne byly zpočátku originálním zpestřením, postupně ale otravovaly víc a víc, neustále se všechny myšlenky opakovaly, nutilo mě to přeskakovat. A nejvíc mi vadily ty šíleně přeslazené řeči a velká spousta náboženství.


evineckY
25.05.2020 4 z 5

Krásný a těžký život na vsi, ale láska je úžasná, ať ji najdou chudí, nebo bohatí...

sabca
18.01.2014 3 z 5

Hodnotila jsem u knihy A teď už navždy.

kika 13
14.01.2013 3 z 5

Smutný příběh o smrti a lásce nadosah.

zoja
27.05.2012 2 z 5

Podle mě trochu komplikované a zbytečně moc náboženství, ale jinak první kniha z třídílné série, určitě přečtu další pokračování.