Zločiny a tragédie v českých dějinách

Zločiny a tragédie v českých dějinách https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249224/bmid_zlociny-a-tragedie-v-ceskych-dejina-71g-249224.jpg 4 14 5

České dějiny jsou plné kontroverzních nebo nerozluštěných tragických událostí. Nechala svatou Ludmilu zavraždit její snacha Drahomíra? Bylo vyvraždění Vršovců genocidou? Proč nikdy nebyl odhalen pachatel vraždy Otýlie Vranské? Autor přináší řadu šokujících závěrů a konfrontuje je s mýty a polopravdami, které se kolem mnoha případů vytvořily.... celý text

Záhady
Vydáno: , Alpress
více info...

Přidat komentář

Ronnie68
23.08.2021 4 z 5

vražedné příběhy z historie .. některé hodně známé (+ jejich možné vysvětlení) a jiné, o kterých jsem četla prvně ...

ArwenAragorn
26.08.2019 4 z 5

V knize se dočítáme fakta a dohady např. o zavraždění kněžny Ludmily, vyvraždění Vršovců, smrti Jana Želivského, smrti Jakuba Jana Ryby, doktora Tyrše, zavraždění Anežky Hrůzové, Otýlie Vranské, atentátu na Františka Ferdinanda d´Este, Heydricha, smrti Jana Masaryka.
Jak je u autora zvykem, čerpá z různých pramenů, ze své strany nepřináší nic nového. Každý čtenář, pokud ho nějaké téma více zaujme, může ho rozšířit o knihy a materiály, které o něm vyšly.


Bumeso
27.05.2016

Jako obvykle-smekám.Více netřeba

Dandulka
18.04.2016 5 z 5

Skvělé, ale něco podobného jsem už četla. Na druhou stranu není na škodu připomenout si, co se časem zapomene.

Pablo Kral
21.07.2015 4 z 5

Vladimír Liška mě neustále překvapuje tím, že mne vlastně ničím nepřekvapuje. Píše stabilně dobré texty, které se pohodově čtou. Způsob, jakým se autor vyjadřuje, mi dokonale sedí. Jeho dedukce mi přijdou logické a pravděpodobné. Na můj vkus je v nich poněkud méně záhadologie a více souvisejících a všeobecně známějších faktů, ale při troše fantazie se i to poddá. Přečetl jsem od autora již 21 knih (tahleta měla pořadové číslo 22), a musím konstatovat, že má trošku sklony se opakovat. Ale to mi nepůsobí pražádné obtíže. Vždyť opakování - matka moudrosti. Tento výtisk byl mnou dlouho očekávaným čtenářským mlsáním a Vladimír Liška mne nezklamal. Za mě pět hvězd.