Zlaté údolí

Zlaté údolí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41122/zlate-udoli-41122.jpg 4 19 5

Ruiny dávné civilizace skrývají mocný artefakt. V cestě ti stojí nestvůry, třeskutý mráz a lidé… V Impériu propukla zlatá horečka. Do údolí, pokrytého věčným sněhem a ledem, míří tisíce lidí, hnaných vidinou snadného zbohatnutí. Mezi nimi je však i několik nebezpečných dobrodruhů, kteří pátrají po stejné věci jako Ty – po starobylé Koruně moci. Jen na Tobě záleží, zda budeš silnější a rychlejší než ostatní.... celý text

Přidat komentář

cziss
15.10.2020 4 z 5

Středně dlouhé dobrodružství, obtížnost byla řekl bych sem tam nevyvážená, ale celkový dojem je fajn. Jen bych možná ocenil víc si pochodit v údolí a prohledat víc zákoutí... A nejsem plně přesvědčen o tom, že mapka zcela odpovídá tomu co je v knize.

P.S.: Na začátku máte možnost ovlivnit svého hrdinu volbou cesty meče nebo moudrosti, což je v podstatě taková malá volba obtížnosti.

Kamba
25.09.2020 4 z 5

Jeden z trojice ryze expedičních gamebooků pana Dacha (Hlava smrtihlava, Zlaté údolí, Šarlatové písky). Parádní výprava, jak má být. Žádný boj dobra se zlem, nýbrž honba za pokladem s docela volnou možností pohybu.
Prostředí zasněžených hor, kde zima je největší nepřítel, je příjemně temné, nicméně gamebook sráží jeho nízká obtížnost.
A líbí se mi začátek. Vždy mi vadilo, když dobrodruh vyráží na nebezpečnou vyprávu a přitom má holou zadnici a musí si výbavu "naloupit". Tady to je jinak - na začátku si dobrodruh může nakoupit veškerou výbavu, přičemž možností, co koupit, je více, než peněz.
Jediné, co mi na gamebooku vadilo, byla nízká obtížnost.


kristijan
18.05.2020 4 z 5

Moc pěkný gamebook, kde budete cestou nacházet hory všemožných předmětů, přičemž vaše postava jich ale unese jen omezené množství. Nestane se vám v gameboocích často, že musíte jen tak zahodit užitečný magický předmět, abyste si mohli vzít jiný. Příběh volně navazuje na druhý díl série Černé stíny. Hrajete za stejnou postavu a jako byste od minule postoupili o level výš, můžete si na začátku zvolit, jak si vylepšíte schopnosti. K dokončení příběhu je třeba obejít skoro celé údolí, takže při opakovaném hraní není už moc co objevovat, spíš jen měníte předměty a pilujete některé detaily. To je možná jediný malý mínus tohohle dílu.

yank3e
20.01.2013 4 z 5

Osmý gamebook ze série Negart Group. Na gamebook průměrná kvalita, dobrá zábava na pár hodin.
Gamebooky v této sérii na sebe nepřímo navazují, spíše se odehrávají ve stejném světě. V některých knihách si zahrajete za stejné postavy, navštívíte stejná místa, nebo jsou zmíněny události z předchozích dílů.

hexan
26.03.2011 5 z 5

TATO KNIHA MÁ PŘÍBĚCH O TOM JAK STE POVOLÁN DO KRÁLOVÝCH SLUŽEB.TEN VÁS POŠLE PRO KORUNU MOCI ,ALE TAMÁ MOC "KDO SI JÍ NASADÍ A NENI KRÁLOVSKÉ KRVE UMŘE".TAK SE TEDY VIDÁTE NA CESTU ,ALE A BYSTE TO MNĚLI JEŠTĚ TĚŠÍ ,BYL POVOLAJÁ DO SLUŽBY JEDNOHO BOJOVNÍKA SE DRAČÍ ZBROJÍ,TRPASLÍKA A KOUZELNÍKA .A TY SE SNAŽÍ VŠECHNI CO DOU POKORUNĚ MOCI ODROVNAT.

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Zbyněk Dach
česká, 1974
2000  87%Ostrov vyhnanců
2005  91%Rytíř půlnoční hvězdy
2002  92%Nemrtvá spravedlnost
2001  84%Černé stíny
2004  76%Zlaté údolí