Život českých panovníků - Králové a královny jak je neznáte

Život českých panovníků - Králové a královny jak je neznáte https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244191/bmid_zivot-ceskych-panovniku-kralove-a-k-244191.jpg 4 11 4

Kniha přináší kapitoly plné zajímavostí o českých knížatech a králích. Předkládá odpovědi na netradiční otázky a vyvrací zažité mylné informace, jež o českých panovnících kolují. Dočteme se v ní nejen o jejich povaze, zálibách, nemocech a smrti, ale také o jejich manželkách a dětech. Zjistíme, jak se našim vládcům říkalo, proč se dostali na český trůn, kde žili a kde byli pochováni. Určitě překvapí, že velkomoravský kníže Rostislav byl svatořečen a poslední rakouský císař Karel I. blahořečen. Že Rudolf II. se několikrát pokusil spáchat sebevraždu, Josef II. měl kvůli častému cestování hemoroidy a Přemysl Otakar II. nebyl po bitvě na Moravském poli pohřben třicet týdnů. Získáme tak zábavnou a nenásilnou formou spoustu vědomostí z české historie.... celý text

Přidat komentář

veronika1998
14.06.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, protože byla plná zajímavostí a mnoho jsem se dozvěděla.

kej7my
10.05.2017 5 z 5

knížka se mi moc líbila. Jen se mi tedy nelíbilo pozdější vracení se k již probraným panovníkům. Nadšená jsem hlavně z příběhů a zajímavostí, o kterých se jinde nepíše.


Horalka5
06.11.2015 3 z 5

Na jednu stranu hrozne ctive, na druhou stranu to muze pusobit ponekud zmatene, kdyz autorka skace od jednoho panovnika ke druhemu a pak se k nemu zase vraci o drobnych chybickach nemluve :) Ale na druhou stranu jsem se dozvedela par zajimavych veci :)

Dandulka
22.09.2015 4 z 5

Zajímavě napsáno, ale autorka má malinko chaos v příbuzenských vztazích! Pozorný čtenář si jistě také všimne, že jednou označuje Matyáše Korvína za zetě Jiřího z Poděbrad a podruhé zase za jeho švagra! A) je správně!!!!!!! Jinak jsem žádné větší chyby nezaznamenala. Ovšem tato mě zvedla doslova ze židle!!!!!!
Zájemci o tuto knihu čtěte,dozvíte se jinak mnoho zajímavého!