Život bez pšenice

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe - je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil....celý text

https://www.databazeknih.cz/images_books/17_/170089/zivot-bez-psenice-170089.jpg 3.8128
Série:

Život bez pšenice (1.)

Žánr:
Literatura naučná, Zdraví
Vydáno:, Jota
Orig. název:

Wheat Belly (2011)

více informací...
Nahrávám...

Komentáře (31)

Kniha Život bez pšenice

Přidat komentář
Jirinamac
21. ledna

Zajímavé čtení, ale rad se úplně držet rozhodně nebudu a můj život nezmění. Myslím, že důležité je se nepřežírat, ale vzdávat se všeho, to vidím jen jako zase další vlnu ,,módního,, stravování. V dalších jeho knihách jsou recepty zajímavé, ale spoustu surovin u nás nedostupných a vaření složité, když člověk nemá možnost být doma a vyvařovat si.

IrenaJ
25.03.2018

Při čtení této knihy jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací. Doporučuji všem, kdo se zajímá o své zdraví.

Princezna22
20.09.2017

Tuto knihu jistě zařadím do knih,které změnili můj život... Sice jsem v knize pár věcem nerozuměla, ale to vůbec nevadí. Kniha mě nadchla a pomalu, ale jistě mi vše při čtení dávalo smysl.. A ty recepty tam určitě je vyzkouším...kniha mě přesvědčila,že nejlepší pečivo je domácí,co si doma upečete..takže směle do toho.. Já se rozhodla si pečivo péct doma s jiné mouky existuje jich spousta a neobsahují pšenici ani lepek... Takže kniha u mě splnila svůj účel. Za mě doporučuji lidem,který se rozhodli o zdravější a lepší styl života... Palec nahoru :)

Kerolajnacek
02.09.2017

Knihu jsem si koupila asi před rok jelikož mě zajímalo co nového se dozvím o pšenici které se vyhýbám. Samozřejmě dle chuti. Čtení mě z počátku moc nebavilo. Pak se to nějak prolomilo a musím říct že je tam celkem zajímavých informací.

určitě doporučuji k přečtení zajímá-li vás vaše zdraví.

Olous1
11.08.2017

Zajímavá kniha,hodně poučná,po přečtení asi omezím více pečivo a potraviny s mouky.

Jessie_K
07.08.2017

Do čtení jsem se pustila s neobyčejnou vervou, protože měním od základu svůj jídelníček a je pravda, že pšenice v něm hrála velkou roli. První půlka knihy mě nadchla, všechno mi začalo dávat smysl, ale z té druhé jsem byla tak nějak zklamaná až otrávená. Některé výroky autora hraničily až s lehkým fanatismem. Dozvěděla jsem se, že vlastně třeba i brambory, rýže.. nejsou úplně ok potraviny, ke snídani si dávejte jídla určená k večeři atd. Jako chudák manželka, která musí panu doktorovi doma vyvařovat. Jinak tenhle styl stravování není ani příliš vhodný pro vegany, protože pak vám v tom jídelníčku opravdu moc potravin nezbude. :-) Z knížky jsem si každopádně odnesla to, že bez pšenice se žít dá, a můj žaludek my už teď (po 14 dnech po vysazení pšeničných produktů) děkuje, ale rozhodně se nebudu v dalších surovinách, které autor haní, tak extrémně omezovat. Všeho s mírou strávníci :-)

S.monika
20.05.2017

Po knize jsem sáhla, protože chci změnit životní styl. A jelikož autorem je doktor, věděla jsem, že mnohá fakta budou velice dobře podloženy .
Nejprve mě vcelku prekvapil ten útočný tón, který jsem z textu cítila. Přišlo mi, že pan doktor je dost anektovaný na toto téma, ale nemyslím to nijak zle. Líbily se mi mnohé případy ze života, kdy změna jídelníčku ovlivní celkový zdravotní stav a myšlení.
Je pravda, že po přečtení si dám menší pšenični půst, ale nevím, jestli v mém případě lze žít zcela bez pšenice.
Ale rozhodne je to skvěle na otevření očí a zamyšlení se.

Marčullkas
09.04.2017

Život bez úplné pšenice bych nejspíš nezvládla, ale zamyslela jsem se nad našim stravováním a jídelníček omezila o pečivo.