Neodvratný osud

Neodvratný osud https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396876/bmid_zivi-mrtvi-28-neodvratny-osud-V9S-396876.jpg 5 79 14

Živí mrtví (komiks) série

< 28. díl >

Dozvuky války s Šeptači. Všechno je ztraceno a Rick a celá Alexandrie čelí útoku té největší hordy mrtvých, jakou v životě viděli. Komiksový hit, který inspiroval neméně úspěšný televizní seriál!

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

A Certain Doom , 2017


více info...

Přidat komentář

risha03
06.04.2024 5 z 5

Hm. Zajímavé, ten dopis Kirkmana ke konci. Hovořící o neodvratnosti této smrti. O něčem obdobném odal King v Temné věži, proto mě nenapadá nic lepšího k vyjádření, nežli: Ka

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
11.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Bezkonkurenčne najlepší diel celej série!

Mimoriadne dôstojné uzatvorenie jednej z najdôležitejších kapitol Živých Mrtvých, ktoré vás cez napínavú zápletku pohltí, prevedie príbehom plným akcie a na konci vás emocionálne vyžmýka.

Doteraz som si myslel, že vrcholom série je 8. diel "Život plný utrpení", ale po dočítaní "Neodvratného osudu" sa môj názor zmenil...
Porážka Šeptačov je skvostná a v konečnom dôsledku ešte o niečo pôsobivejšia ako výhra nad Neganom v 21. čísle. Potom nasleduje nesmierne úderná, ale zároveň aj nádherná rozlúčka s Andreou a neskorší odkaz od samotného Roberta Kirkmana to už iba dokonale zaklincuje a rozpúta emocionálne tornádo...

Dokonalý diel, jeden z najlepších komiksov, aké som v živote čítal...
110 %

"Kurvadrát, Ricku! No věřil bys tomu? Vždyť my spolupracujem!"

rick6410
05.03.2023 5 z 5

Ďalší z mojich najobľúbenejších dielov. Najprv hromada akcie a napätia, úžasné spoločné scény Ricka s Neganom, a potom ten dojemný koniec. Proste dokonalé, a k tomu o 28 strán viac!

gaspoda
30.10.2021 5 z 5

docela silná kávička

Terva
03.09.2021 5 z 5

„Ricku, jsi asi jediný člověk
na celé planetě,
kterému bych svěřil
i vlastní život.
Nezklam nás“.

Svazek obsahuje sešity #163 - #168 ze série The Walking Dead

Šeptači se v předcházejícím svazku tak trochu naštvali a tak hrozí Rickovi a jeho osadníkům masivní útok tisíců živých mrtvých. Je to nejobávanější protivník a zdá se nezadržitelný. První sešit tohoto svazku začíná masakrem a bojem o přežití. Brutální dvoustrana drtících se zombiků je důkazem toho, že tohle je opravdový masakr. Navíc opět krásně podtržené velmi povedenou kresbou.

Malá ochutnávka: (Není určeno pro náctileté)
Takovejch zasranejch lidí...kurevskejch slabochů a pochcánků, který akorát vyděšeně brečej a udělaj jakoukoliv debilitu, která je spolehlivě pošle rovnou pod drn. Bezpáteřních sráčů, který se krčej v rohu dokud je mrtv ý sráči neroztrhaj na kusy. Měl jsem je všude kolem, sledoval jsem, jak umíraj...kurva, bylo jich tolik, že je ani nezpočítám. (Negan)

Opět čistý adrenalil a perfektní krvavá akce. Objevují se dfalší nesnáze a mnohá překvapení. Opět jsem se kurevsky bavil. Při čtené těchto komiksů jsem poslouchal Německého génia, který si také říká U.D.O. Pustil jsem si jeho dvě alba z let 2007 (Mastercutor) a 2013 (Steel Hammer) Také jsem vybral několik citátů a vložil je tvůrci této perfektní černobílé série na jeho profil. Cesta k nalezení: Živí mrtví ► Robert Kirkman ► Citáty.

Citát: Kurvadrát, Ricku! No věřil bys tomu? Vždyť my spolupracujem!

DarylDixon
07.03.2021 5 z 5

Je krásné vidět a pochopit, že tvůrci této komiksové série priostě nechtějí ůolevit od již tak vysoko postavené laťky. Neodvratný osud se nekonal a vše spěje do finále.

Mercatino
15.12.2020 5 z 5

Blíží se konec a je to cítit v kostech, a to nejhorší co se může stát, je to, že nemáte další díl po ruce.

Wojta777
22.07.2019 5 z 5

Netuším, co pořád psát o téhle výborné komiksové sérii. Každý díl je výborný, plný obrovských zvratů, smutku, ale i radosti. A pokud jste někdy váhali o koupě či půjčení této série, tak už neváhejte. Vážně nevíte o co přicházíte. Jednoduše má nejoblíbenější komiksová série. Dávám 5 zombie hvězdiček.

LordSnape
29.06.2019 5 z 5

Tenhle komentář píši se slzami v očích. A s hněvem v hlavě. Ok, takže popořadě. Negan se prostě ukázal. A v úplně jiným světle. Jako nečekal jsem to. Mluví pořád jako zkurvený čurák ze stavby paneláku, ale prostě je teď jiný. V první půli samozřejmě nemůže chybět odstranění hrozby a s tím přichází absolutní rampage, který se nakonec dostane i za bránu. Postavit naproti sobě dva vůdčí typy aby si popovídaly je také skvělý. Je toho hodně. Eugen, pak Carl, Sherry a její Zachránci z továrny... Stane se toho moc a když v tom najednou se stane něco, co jste nečekali. Prostě najednou přijde Smrt a postupně si k sobě bere jednu z postav se kterou jste prošli několika pekly. Pak se vám omlouvá i sám Kirkman. Prej i pro něj to nebylo lehké, taky plakal, ale že to musí být. Jak musí být? Jsi zrůda! Hraješ si na George R. R. Martina? Proboha! Proč??? Konec tohodle dílu je jedno veliké slzavé loučení. Vůbec netuším jakým směrem se to celé bude vyvíjet dál a kde ostatní účastníci zájezdu vezmou sílu pokračovat, ale jedno vím jistě. Tenhle díl by z morálního hlediska zasloužil jednu hvězdičku, ale dávám plnou palbu, protože je to milník celé série, který ve mně bude ještě sakra dlouho rezonovat.

memphisz
23.06.2019 4 z 5

Ok. Nejdřív kopec akce a pak takovej doják. Velká ztráta, vedle kopy dalších ztrát. Holt oběti války. Negan se nás pořád snaží oblbnout, ale udělal při tom už víc dobra než řada jiných dobrých duší. Jen co je jedna hrozba zažehnána, objeví se další. A myslím, že ještě bude hůř. Kirkman žádný dlouhý mír svým postavám nedopřeje.

Lenka.Vílka
19.06.2019 5 z 5

Začátek řeší problém z poslední minulé knihy. Jo, přesně jak řekl Beta. Teď je to na mrtvých. A že jich je hodně. Na můj vkus až moc takhle akčních dílů za sebou. Přehnala jsem to? Zakřikla jsem to? Naštěstí (bohužel?) se to trochu rozředí. A fakt krutě. Zpětně mi to ale přišlo geniálně napsané. Nejdřív o tom mluvíme a potom se to stane i tomu druhému. Uf, trpěla jsem.

("Kurvadrát, Ricku! No věřil bys tomu? Vždyť mi spolupracujem!")

Druhá část. Protože druhá část...

V jednom komentáři k téhle sérii jsem psala, že tenhle svět je vlastně super. Když někoho vážně nenávidíte, můžete ho zabít dvakrát. Ale když někoho milujete? Musíte čekat, než ho zabijete poprvé napodruhé. Druhá polovina mě proto rozsekala. Tak doufám, že i jemu bude dopřáno, že se potom někdo postará...

A ten vzkaz autora? Jsem ráda, že to bylo hned po, ne na konci knihy. Já to chápu, v tomhle se naše myšlenky sešly a já bych to nebrala jako nespravedlnost (ani) nebýt toho vzkazu. Možná to je jenom další důkaz, že rozdíl mezi aurory, kteří se svými postavami žijí a těmi autory, jejichž postavy žijí, aby jim platili účty, ale jsou vlastně jednorázové, je propastný. A potom to jde poznat na kvalitě materiálu.

Já fakt nevím, proč mi to autor dělá! Trestá mě, že jsem jako malá zlobila? "Rozhovor" Negana a Ricka (fajn, spíš monolog) byl nádhernej. A já to chápu. Sakra, poslední dobou mi vlhnou oči nad touhle sérii víc než nad romantickýma pi@#%©na a malejma zvířátkama, jak by ke mně mělo být více hodící se tlakem společnosti a tohohle debilního světa.

A Negan do třetice! Na konci? Vau!

Poslední stránka mě dostala. No, to jsem už šla kompletně do p©®e...

Kapis
03.04.2019 4 z 5

Zdá se mi, že to celé trochu ztratilo tempo, jak jsem byl nadržený po předchozím dílu, ale rozhodně se to celé zase posunulo někam dále. S dalšími díly počkám a pak buď koupím až jich bude více - v návaznosti na reakce čtenářů - nebo s tímhle dílem končím. Uvidíme.

PierRe Vesper
28.02.2019 5 z 5

Taky nechápu překlad svazku... proč to nemohla být Jistá zkáza? Proč tak komplikovaně?

Štítky knihy

zombie

Kniha Neodvratný osud je v

Přečtených104x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce39x
Chystám se číst12x
Chci si koupit15x
dalších seznamech5x