Nový začátek

Nový začátek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351900/bmid_zivi-mrtvi-22-novy-zacatek-FLi-351900.jpg 5 97 15

Živí mrtví (komiks) série

< 22. díl >

Válka skončila, ale ne všechno dopadlo úplně tak, jak si Rick přál. Je však na čase opustit minulost a zkusit mezi mrtvými začít znovu. Je čas na nový začátek. Vítejte v novém světě. Kolik hodin má den, když jich půlku nestrávíte zíráním na televizi? Kdy naposled kdokoliv z nás DOOPRAVDY pracoval, aby získal něco, co chtěl? Jak je to už dlouho, co kdokoliv z nás doopravdy POTŘEBOVAL něco, co CHTĚL? Svět, který jsme znali, je pryč. Svět komerce a uspokojování zbytečných potřeb byl nahrazen světem přežití a zodpovědnosti. Epidemie apokalyptického rozsahu zachvátila celé lidstvo a přinutila mrtvé povstat a požírat živé. Společnost se rozpadla během několika měsíců. Žádná vláda, žádné supermarkety, žádná pošta, žádná kabelovka. Od války uplynuly už dva roky a život se pozvolna stává usedlejším a civilizovanějším. V tuto chvíli do Alexandrie přichází nová skupinka přeživších a z velké části nevěří svým očím. Vše vypadá až příliš dobře. Co Rickova komunita skrývá?... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

A New Beginning , 2014


více info...

Přidat komentář

risha03
04.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla absolutní oecka. Bez nadsázky. To co Kirkman v předmluvě prvního dílu sliboval, bylo naponěno. To co u jiný zombii filmů máte max. na minutu jako epilog, jsme zde dostali ve 2/3 série v celém svazku.

Jen ten závěr - opět další nepřátelská skupina? To je tolik přeživších? Jak to, že tedy zombii nejsou už zcela vyhubení? Počtem mi to prostě neštimuje

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
05.04.2023 5 z 5

"Byli to mrtví. Oni mluvili."

Po viac než polroku som sa opäť vrátil ku komiksovému TWD a musím povedať, že lepší comeback som si ani len nemohol predstaviť...
Aj napriek časovému skoku medzi týmto a predošlým dielom som sa do príbehu veľmi rýchlo ponoril, som naozaj rád, keď viem, že kvalita v tejto komiksovej sérii ani trochu neklesá, ale práve naopak, každou časťou stúpa.
A preto dávam 22. časti 95 %.

Záver parádne navnadil na ďalšiu časť, Šeptači prichádzajú!

rick6410
04.03.2023 5 z 5

Tento diel čitateľa veľmi zmätie, keďže sa odohráva zhruba dva roky po vojne s Neganom. Postavy vyzerajú inak, všetko je zmenené. Autor urobil v príbehu veľkú červenú čiaru, ktorá rozdeľuje komiks na dve obdobia pred a po vojne. Po prvom prečítaní som bol na pochybách, ale s tým ako som čítanie opakoval a ako pribúdali ďalšie časti som sa do toho zamiloval, najviac sa mi páči tá vidiecka a mierumilovná atmosféra, a k tomu nádych novej a desivej hrozby.

Terva
15.07.2021 5 z 5

Ty a to tvoje:
„Věřím v Ricka Grimese“
Kvůli tobě to zní,
jako bych Negana
zastavil úplně sám.

Obsahuje sešity #127 - #132 ze série The Walking Dead

Je po válce. Tedy mezi živýma lidma. Ale s těmi mrtváky, kousači, smraďochy a kdoví jaké je ještě pojmenování pro živí mrtví, ještě ne. Tady to stále pokračuje. A mrtvejch neubývá. Je však čas získávat vlastní zdroje potravin a hlavně naučit se zase řemesla. I Carl má své cíle. Negan je pěkně uloženej v „chládku“ a tak se zdá, že život konečně nabírá smysl a nehrozí žádné nebezpečí. Jenže vždycky, když už se zdá, že je vše na nejlepší cestě kek lidu...něco se stane.

Citát: Všechno to vychází. Brzo bude trh. Nemusíme se skrývat a bojovat... stavíme, tvoříme. Život je fajn.

Kresba je stále perfektní. Dokonce už člověk po takové době nemá moc problém rozeznat různé obličeje. Prostě se v tom čtenář neztrácí. Obsahově je tento svazek šesti sešitů celkem klidný, bez větší krve a je to vlastně jen o životě. Jen s posledním sešitem přichází šepot. A už jsme zase v tom. Když to vypadá na pohodu vždycky se něco posere, jak by řekl Negan.

Malá ochutnávka:
Víš, z čeho bys měl bejt nadšenej? Tihle lidi se naučili, jak nahánět obrovské skupiny smraďochů jako stáda dobytka. To znamená, že maj domov, kterej stojí za ochranu. Možná jsme našli to, co jsme hledali.

Opět jsem vybral několik citátů a vložil je tvůrci na jeho profil. Už se tam v těch citátech začínám ztrácet a to je ještě asi deset knih do samotného konce. Při čtení jsem poslouchal klasiku Iron Maiden a jejich studiová alba Killers (81) a The Number of the Beast (82)

Citát: Občas jsme zaslechli ten ŠEPOT a já měl strach.

DarylDixon
04.06.2020 5 z 5

No hurá a jedeme od začátku. Dá se k tomuto masakru snad ještě něco připsat? Ne!!!

memphisz
22.06.2019 4 z 5

Tak je tu zase další díl z ranku "klid před bouří". Komunity rostou, všem se daří, životy plynou. Do toho se ale knihou nese tradiční atmosféra očekávání blížícího se nebezpečí. A to se také nakonec objeví. Šeptá, zabíjí a hlavně se nezadržitelně blíží!

Covenant
29.06.2018 5 z 5

Tento díl "po Neganovi", jsem jenom zíral na tu změnu a čekal, co přijde. Už jsme si vážně prošli vším možným. A Kirkman opět nezklamal. Stále dokazuje, že má víc es v rukávu, než existuje a na konci sešitu, jsem byl moc rád, že mám ještě následující díl po ruce.

avalonek
18.03.2018 5 z 5

Ty kráso,to je prostě šílený.Každý díl je větší a větší překvapení..Výborný čtení.Nemohla jsem se odtrhnout.Co to tam zase je za uchyláky,už se fakt těším na další díl.To je prostě luxus.

gaspoda
01.02.2018 5 z 5

super závěr

Kapis
25.01.2018 5 z 5

Vždy jsem měl rád, při povinné četbě, Robinsona Crusoe (mnohem radši než Malého Bobše, z kterého si pamatuju jen jak si vymohl na mamince párek a viděla to jejich paní domácí, že žerou maso a čekalo je feudální bičování), jak pomalinku, krok za krokem budoval na ostrově svůj svět a začátek knihy byl jak návrat k něčemu důvěrně známému. Této sérii pomohl velký časový skok, kdy spřátelené osady tu civilizaci taky začaly pořádně budovat a je to radost sledovat jakého pokroku dosáhly, co se týká výstavby, zemědělství i kolektivní obrany. Opravdu by asi ale byla nuda, kdyby se to táhlo přes tři knihy a to idilické budování by odradilo nejednoho krve, zvratů a zvratků-chtivého čtenáře. Je jasné, že Kirkman nic takového nedovolí a pomalu ale jistě buduje napětí, které se už ke konci knihy dá sekat mačetou a mrtví-nemrtví a hlavně živí rádoby mrtví opět směle konkurují lidským bestiím. Hra je rozehraná na mnoha frontách, a ač sám se k tomu zdráhám přiznat, nemohl jsem se odpoutat a musel jsem si, chudák, dát ještě jedno pivo, abych to dočetl vcelku. Klobouk dolů, repetetivností by si autor čtenáře neudržel. Ještě, že už to kupuju vždy jen po dvou dílech, protože jsem musel okamžitě otevřít další knihu a pokračovat. Crew má ve mně aspoň na dalších pár let zajištěného abonenta této nekonečné série.

LordSnape
17.01.2018 5 z 5

Na obálce je napsáno, že tento díl je ideálním startem pro nové čtenáře, ale já sám za sebe mohu jistojistě říci, že se to mnohem lépe čte, když znáte všechny souvislosti z dílů minulých. Teprve pak dokážete ocenit, čím vším si ty hrdinové prošli a proč se třeba zrovna takhle chovají či o tamto snaží atd. Osobně jsem si čtení moc užil, příběh ušel zas nějaký kus cesty, objevují se nové problémy, výzvy, pak dojdete na konec a spadne vám čelist až na zem...

Lenka.Vílka
30.11.2017 5 z 5

Pokud tuhle série neznáte, ignorujte nápis na obálce. Ideální start pro nové čtenáře. Ano, tohle je obsahově možné číst jako první díl a taky to skoro jako první díl 2.0. působí, ale přijdete o hodně srandy. Nevím, co bych vypisovala obsahově, všechno je v anotaci. Jenom, že to bylo i tak naprosto super a je mi jasný, že nás čtenáře čeká super jízda. Protože posledních pět stránek? Dobrej nápad, sice brutus nechutnej, ale dobrej.

Wojta777
26.10.2017 5 z 5

Libovka.

martinstefko
25.09.2017 4 z 5

Hodně se změnilo, sami se musíme rozkoukat, ale čekají nás nejspíš ještě velké a krvavé věci.