Živá voda

Živá voda https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283797/bmid_ziva-voda-IrA-283797.jpg 3 5 2

Psychologický román zaměřený na vylíčení rozumového a citového zrání mladého člověka. Autor s použitím autobiografických prvků sleduje trnitou cestu nadaného vesnického chlapce za uměním a pochopením smyslu života, líčí drama jeho vnitřního růstu v člověka poctivého a pravdivého v životě i umění. Hrdina pozná od dětství mnoho ze špatných stránek života, přece však nalezne vyjádření svého tvůrčího talentu ve studiu sochařství. Jeho touha po překonání utrpení uměleckou tvorbou umožní hrdinovi zvítězit a dá jeho životu nový smysl.... celý text

Přidat komentář

MichelleS
03.02.2020 4 z 5

Příjemné překvapení. Úplně neznámá kniha, kterou jsem objevila díky neobvyklému zadání jedné ze čtenářských výzev. Četla jsem už víc románů inspirovaných osudy umělců, většina zahrnuje víceméně celý jejich život. Tento se soustředí na dětství a dospívání, na cestu k umění, které Jeníka vábí odjakživa. Všechny ztráty, setkání, osobnosti formující mladou duši spoluprožívá čtenář s chlapcem, později mladíkem. Fascinující je sledovat tvůrčí oheň, impulsy vzniku výtvarného díla.

učtese
17.11.2015 4 z 5

Velice dobrá kniha, které čas uplynulý od jejího napsání nic neubral na aktuálnosti. Samozřejmě že některé detaily už působí trochu podivně, zastarale, ale to hlavní poselství jak být rovným charakterním člověkem má svou platnost dodnes.


Kniha Živá voda je v

Přečtených7x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x