Zítra začnu nový život!

Zítra začnu nový život! https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138219/zitra-zacnu-novy-zivot-138219.jpg 4 169 51

Julie Tournellová je téměř třicetiletá Pařížanka, která ještě stále hledá muže svých snů. Práci bankovní úřednice považuje za dočasný omyl a šeď jednotlivých dnů jí zpestřují jen trapasy a maléry, do nichž se s větší či menší měrou vlastního přičinění neustále dostává. Radikální změna v Juliině životě přijde zároveň s novou cedulkou na poštovní schránce v jejím domě. Ricardo Patatras… Sice nového souseda ještě ani neviděla, ale přesto se rozhodne konat. Vždyť co kdyby byl právě on ten pravý? Plna neopodstatněných nadějí udělá Julie celou řadu věcí, od nichž by rozumná žena upustila už ve chvíli, kdy ji napadnou. Záměrně si zničí počítač a pije nenáviděné kafe, jen aby byl v její blízkosti – a také aby zanedlouho zjistila, že Ricardo je muž snad až příliš dokonalý na to, aby vůbec existoval. Je tady ovšem jeden problém: i Ricardo má svá tajemství. A Julie potřebuje vědět o svém vyvoleném vše! Nikoho nepřekvapí (a Julii nejméně), že při odhalování záhad Ricardova života jde z jednoho průšvihu do trapasu a zase zpět, ale informuje nás o nich se statečným nadhledem. Akorát… akorát si po večerech opakuje stále stejnou větu: Zítra začnu nový život!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

DEMAIN, J’ARRÊTE , 2011


více info...

Přidat komentář

kamolka
06.02.2023 2 z 5

Původně jsem tomu chtěla dát 3*, jakožto běžnou nicmoc romanťárnu, ale když jsem zpětně přemýšlela nad tím, jak moc mi vadí její stalking a posedlost tím mužem, musela jsem to o jednu hvězdičku snížit. Jinak přiběh byl celkem fajn, docela se mi líbilo, jak se rozhodla změnit svůj život. Myslím, že za týden si už ani nebudu pamatovat, o čem to bylo. Nenadchne, neurazí. Ale ta její posedlost byla vážně přehnaná.

Marcik7
11.11.2020 3 z 5

Julie je mladá žena, která má pochybnosti o sobě samé, snáší nepříjemného šéfa i slabomyslnou kolegyni a velmi touží najít toho pravého muže svých snů. Pak se přistěhuje do jejího domu neznámý mladík a ona zatouží ho poznat nebo ho alespoň uvidět...následuje řada neskutečně praštěných situací, Julie si vymýšlí nespočet bláznivých nápadů, jak se s Rikem sblížit a čtenářům se svěřuje se svými myšlenkami i smyšlenkami. Asi to nikoho nepřekvapí, ale na konci je happy-end.


Kudík
26.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Zajímavé čtení, i když to tak ze začátku nevypadalo. Julie na mě z počátku působila jako trhlá šmíračka. Poté od "akce poštovní schránka", kde upustila baterku, to začalo být zajímavé a sem tam i hodně vtipné. Dost jsem se bavila u bankovního hodnocení, kdy si udělala legraci z Géraldine, a ta si to šla s Mortagnem vyřídit, anebo celá svatba ... od proslovu Steva, přes E.T. až po lov upírů mi způsobila přímo břichabol. :) Naopak na Ricardu Patatrasovi mi přišlo nejvtipnější jen jeho jméno, ale zase se to vyvažovalo. Od konečné zápletky jsem čekala víc, ale jako má první kniha od tohoto autora, to byla celkově vtipná pohádka se spoustou zajímavých a zábavných postav, ať už v bance, pekárně/cukrárně, anebo v klubu opuštěných žen.

Kešu1981
24.05.2020 2 z 5

Kdyby to nebylo občas fakt vtipný, dala bych jen jednu hvězdičku.

pydla
18.05.2020 3 z 5

Trochu ztřeštěná kniha o Júlii, které se nedaří najít lásku. Změna přijde až ve chvíli, kdy se na poštovní schránce, v domě kde bydlí, objeví nová jmenovka s pánským jménem. Julie se rozhodne zjistit, kdo nový soused je, jak vypadá a až to zjistí bezhlavě se do něj zamiluje. Začne si představovat a připravovat různé scénáře, jak udělat, aby si ji Ricardo všiml a zamiloval se do ní. Jenže, Julie je trošku smolařka, trošku potrhlice a trošku průšvihářka. A Ricardo zase příliš krásný, dokonalý a tajemný. Humorně napsaná kniha z pohledu Julie, pohled do ženského smýšlení a touze lásky. Pokud máte rádi filmy o Bridget Jonesové, pak tahle kniha je právě pro Vás.

Peťk@
17.04.2020 4 z 5

Pohodová, nenáročná.. Zařadila bych do odpočinkovek ????

POZOR SPOILER :hlavní hrdince se zalíbí jméno nového souseda a později i soused sám. Zasekne se rukou v jeho schránce, když zkoumá jeho příchozí poštu. Následují akce začátky běhání, vyprošťování vozidla, změna práce z bankovní úřednice na obyčejnou, ale spokojenou prodavačku pečiva, zábavné první rande se změní v požár a prasklý přívod vody.. Zamilovaná po té zjišťuje, že její vyvolený má v plánu krádež.. Nechá ho to udělat..?Ne, ne raději získá předmět z plánované výstavy sama.

katy87
26.12.2019 3 z 5

Vzhledem k žánru (nečekám skvost francouzské literatury) i tak hodnotím průměrně, autor ve snaze o vtipnost často přeháněl, ta pointa na konci mi přišla dost... chudá. Ale jako knížka na relax velice dobré, když od toho člověk moc neočekává.

pip11
08.12.2019 4 z 5

Nereálné, bláznivé, ale tak vtipné. Také zde byly vážnější okamžiky, ty sebou nesly moudrost a hřejivé momenty. Lehce se to četlo a dobře jsem se bavila.

babystar
24.04.2019 5 z 5

Na rozdíl od komentářů níže, mně se kniha líbila moc. Hlavní hrdinka i přes svou bláznivost mi byla velmi sympatická a občas jsem se jejím kouskům i zasmála. Asi se mi na ni líbilo, že byla schopna radikálně změnit svůj nudný život.

Petrush
22.12.2018 2 z 5

Hlavní hrdinka mi přišla nevěrohodná, příběh vykonstruovaný, o pointě Rickovy tajemnosti ani nemluvě - asi bych se přes to ale dokázala přenést, kdyby mi sedl autorův styl humoru. Jenže to se nestalo. Některé vtipy byly dobré, ale často na mě působily spíš trochu trapně a za každou cenu.

Jana_Z
01.07.2018 3 z 5

Taková pozitivní četba k vodě.

genie
15.04.2018 3 z 5

Jednoduché, místy dost naivní, ale srdečné, místy i moudré.

cukrovka
18.06.2017 4 z 5

Na první pohled příjemná a jednoduchá oddechová knížka, která je ale plná úžasných úvah o životě a vztazích mezi lidmi.

AnetV
19.03.2017 4 z 5

Kniha pro relax s dost trhlou hlavní hrdinkou, pobavilo mě jak zkoušela běhat a supertajná akce s autem :-)

Joyce24
13.03.2017 3 z 5

Příjemná oddechová knížka, často nutí k pousmání nad ztřeštěnými činy hlavní hrdinky Julie.

simviki
25.01.2017 4 z 5

citát z knihy :„Nevím, jak ve vašem případě, ale na začátku mého života se v mém vesmíru vyskytovaly dva druhy lidí: jedni, které jsem zbožňovala, a druzí, které jsem nenáviděla. Moji nejlepší přátelé a moji nejhorší nepřátelé.Ti, kterým jsem připravená dát všechno, a ti, na které zvysoka kašlu. Pak člověk vyroste. Zjistí, že mezi černou a bílou se objevila šedá. Potkáte lidi, kteří nejsou opravdovými přáteli, ale které máte trochu rádi, a taky takové, které máte za své blízké a oni vám nepřestávají vrážet kudlu do zad. Nemyslím si, že objev takové nuance by znamenal, že to vzdávám nebo že bych si nestála za svým. Je to jen jiný způsob náhledu na život…“

Podobných úžasných úvah, které nás nutí jít víc do hloubky při čtení na první pohled klasické oddechové knihy, je v této knížce vícero. Člověk se při nich zamýšlí nad vlastním pohledem na věc a tak trochu přejímá i ten , který nám nabízí autor. Vůbec si nemyslím, že by to byly nějaké sentimentálnosti. Autor celkem dobře vystihl ženskou duši ( jak se to chlapovi povedlo?), a třebaže na takovou dívku, jaká je ta ústřední hrdinka, nenarazíte na každém kroku, určitě vám bude sympatická a budete jí rozumět ( možná jste na ní občas koukali v mládí do zrcadla, ani jste si to neuvědomili), stejně jako jejím kamarádkám a ostatním aktérům příběhům. Zápletka je trošku „ profláklá“ a tím pádem předvídatelná, proto jedna hvězda dolů, nicméně autorova svižnost a vtipnost mě okouzlila natolik, že jdu hledat nějakou jeho další knihu.

Ankavi
28.09.2016 3 z 5

Veselá oddechovka, odpočinková kniha o jedné bláznivé dívce, která má svůj vlastní způsob, jak zaujmout muže svých snů i jak řešit svou nespokojenost v zaměstnání a pomoc kamarádovi v nesnázích. Příběh potěší, a vnese do vaší mysli dobrý pocit a dobrou náladu. Ke knize se asi nevrátím, ale jako vmezeření mezi dvě náročnější ji lze doporučit.

rafej
26.08.2016 4 z 5

Hlavní hrdinka je klasický typ alá Bridget Jonesová na francouzský způsob. Působí mile a na první dojem trochu ostýchavě, ale někdy i hodně impulzivně a některé její nápady jsou opravdu neotřelé. Víc mě ale udivilo, že své nápady taky neváhá uskutečnovat a ani její okolí ji neodrazuje a dokonce se v jedné záležitosti k ní přidají a opravdu tu ztřeštěnou akci úspěšně uskuteční!
Děj není vůbec dynamický, spíš takové milé, jednoduché, lineární vyprávění jako ze skutečného života.
Autor je charakteristický a zajímavý svým přístupek k postavám a jejich okolí. I když se jedná o městské prostředí, způsob jakým hrdinka komunikuje s přáteli, sousedy, majiteli obchůdků v ulici, s kolegy a známými z práce připomíná spíš sevřenou vesnickou komunitu vyznačující se velmi přátelskými vztahy a vzájemnou podporou v jakékoli záležitosti.

Kristy.1991
04.08.2016 4 z 5

Tato kniha mě naprosto dokázala zvednout náladu. Sáhla jsem po ní v době, kdy se mi zrovna moc nedařilo a měla jsem věčně špatnou náladu a tohle mi úplně pomohlo. I přesto, že se se jedná o fikci, ukázala mi, že nejsem zase takový potřeštěnec, matlák a trapasník, tudíž že může být hůř. :) Příběh Jůlie, která se rozhodne změnit svůj život tím, že vymění teplé místo v bance, za práci v malé pekárničce, je skvělé oddechové čtení, které navíc i pobaví, což byl dle mého záměr autora, takže myslím, že není třeba v tom hledat nějakou hlubší pointu. Velmi se mi také zamlouvá místo, kde se děj odehrává. Paříž, je prostě Paříž a ta vždycky ději trošku toho kouzla propůjčí.

petra4080
23.02.2016 3 z 5

Docela jsem se zasmála a nic jiného jsem vlastně od knížky ani neočekávala.

Autorovy další knížky

Gilles Legardinier
francouzská, 1965
2012  71%Zítra začnu nový život!
2014  83%Všechno je jinak!
2015  71%Tentokrát to vyjde!
2016  76%Srdeční záležitost

Kniha Zítra začnu nový život! je v

Právě čtených3x
Přečtených255x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených16x
Knihotéce176x
Chystám se číst98x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x