Tentokrát to vyjde!

Tentokrát to vyjde! https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258664/bmid_tentokrat-to-vyjde-258664.jpg 4 77 26

Marie si užila s muži víc trápení, než by jí bylo milé. Ale teď je rozhodnuta udělat všechno pro to, aby se role obrátily… Zhroutil se vám už někdy vztah kvůli jedné jediné textovce? Ne chvilková známost, ale vážný vztah, který trval deset let a měl trvat ještě dlouho, nejlépe do smrti. Právě tohle se přihodilo Marii. A aby toho na ni nebylo málo, ve stejné době musí řešit problémy v práci, kde už nedokáže dál snášet podrazy úlisného šéfa. Marie se ale nehroutí, pravý opak je pravdou. Pečlivě vyhodnotí příčiny všeho svého utrpení a dojde k závěru, že příčina je vlastně jen jedna: muži. Vždyť s nimi má jenom samé trápení! Ale to teď musí skončit. Marie se rozhodla, že udělá všechno pro to, aby pro změnu trpěli oni. A protože je nesmiřitelně upřímná, krásně potrhlá a akční k tomu, mají se muži v jejím okolí opravdu na co těšit. A čtenáři také, protože Gilles Legardinier znovu dokazuje, že humoristický román je přesně jeho literární parketa.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Ça peut pas rater , 2014


více info...

Katy_vKnihách
Katy_vKnihách
04.03.2024 3 z 5

Myslela jsem si, že jen ženské umí být takhle ukecané. Ale, potvrdilo se mi, že i někteří chlapi. 450 stránek takřka o ničem. Zcela nezáživný příběh, který postrádá akci, a vlastně si po přečtení říkám, o čem to bylo?! A bohužel největší kámen úrazu bylo to, že jakožto humorná kniha to postrádá humor! Autor se snažil být vtipný, ale každý kdo se o to snaží, prostě vtipný není! Tohle se dost nepovedlo. Nesympatická hrdinka, která se chovala dost dětinsky, autor se taktéž zapomněl zmínit, jak je vůbec stará či v jakém městě to vůbec žije. Postrádalo to spoustu věcí. Vím jistě, že já tohoto autora postrádat nebudu, pokud už si od něj nic nepřečtu...

vlkcz
vlkcz
03.11.2023 4 z 5

S většinou francouzských, zejména humoristických, autorů mám trochu problém. Přijde mi, že se snaží být vtipní za každou cenu a v této snaze lámou věci přes koleno. Hromadí za sebe křečovitě vtipy a rádobyvtipné situace, které ale často vyznívají spíš trapně. Obecně s tím nemám problém, viz moje obliba Aristokratky. Jenže tam je od začátku jasné, že je to groteska. V okamžiku, kdy se mi někdo snaží namluvit, že jde o realitu, tak to kouzlo zruší.
Legardinier se pohybuje na hraně. Ke zmíněným "nectnostem" je náchylný, naštěstí je ale ředí a tím jakžtakž dodržuje míru. Což na druhou stranu knihu zbytečně protahuje. Trochu mě zarazilo i to, jakou slepici z hlavní hrdinky dělá.
Ale za tu závěrečnou třetinu, kde už se blíží k "serióznímu" románu (a tahle poloha mu sedí mnohem víc), si 4* asi zaslouží.


Madelisi
Madelisi
03.09.2023 3 z 5

Velmi nevyvážená místy zdlouhavá kniha se samostatně stojícími vtipnými momenty. Z anotace jsem a první kapitoly jsem měla dojem, že hlavní hrdinka nastoupila svoji osobní vendetu proti všem mužům. Bohužel ve druhé kapitole tomu tak nebylo.
Jsem překvapená, že taková matla je úspěšná v pracovním životě.
Nápad s dopisy se ji moc líbil. Jenom jimi byla tak posedlá, že mi úplně uniklo, kdy se rozhodla pro toho správného muže, kterého si předním vůbec nevšímala.
Četla jsem jako letní oddychovku, účel to splnilo.

pip11
pip11
05.05.2020 5 z 5

Báječná kniha, Gilles Legardinier umí skvěle popsat ženské emoce, životní situace a to velmi vtipným stylem. Je zde také hloubka a moudrost, která je moc mile ztvárněná. Je to skvělý autor a doufám že vyjdou ještě další jeho knihy. Velmi jsem si tento román vychutnala, veselost je zaručena :)

helenkan
helenkan
21.03.2019 3 z 5

Mě se to líbilo,bezva jsem se bavila. A ten bejvalej byl pěknej hajzl. :-)

Nikola995
Nikola995
22.07.2018 2 z 5

Příběh promyšlený,nicméně mi hodně dlouho trvalo,než jsem knihu přečetla. Často jsem ji odkládala a “nutila se “ ,abych ji vůbec dočetla..nakonec to nebylo tak špatné,ale na mě velmi zdlouhavé

DanteAlighieri
DanteAlighieri
07.07.2018 1 z 5

Snažila jsem se asi čtyři měsíce, ale nakonec to nešlo a někdy za polovinou putovala kniha zpátky do knihovny. Nic trapnějšího jsem snad ještě nečetla a to nebyl jediný problém. Neuvěřitelně mě iritovalo, jak autor zdržuje, protože ke všemu musí vymyslet dvacet "vtipných" přirovnání nebo metafor. Až do půlky této tlusté knihy (druhou zhodnotit nemůžu) končí každá druhá kapitola odhodláním, že "teď už se teda ale fakt pomstim" - a zase nic, radši přes tři strany popisuje, jak si kočka olizuje nohu, a co všechno to znamená, co to v hlavní hrdince vyvolává, blablabla. Kapitola čekání na tajného ctitele na nádraží by se dala shrnout do jedné holé věty (navrhuji "Nepřišel."). No a hlavní hrdinka je naprosto otravná domýšlivá kráva a jednu bych jí lípla, jen co by otevřela tlamu. Přejete si, aby jí konečně něco vyšlo, protože jinak si opět sedne na pohovku a začne se litovat, samozřejmě formou kaskády hloupých přirovnání - "to, co se mi právě teď stalo, je stejný, jako kdybyste.... nebo jako kdybyste... anebo taky jako kdybyste...."). Asi takhle: na každý stránce jsem se modlila, aby aspoň nějaká informace byla podaná NORMÁLNĚ a bez příměrů.

Smiragl
Smiragl
16.02.2018 4 z 5

Tuhle knihu jsem si vybrala jako nenáročný slaďák (navíc od francouzského autora, ty obvykle moc nečtu) a byla jsem mile překvapena. Neobvykle často jsem se při čtení smála nahlas, příběh potrhlé Marie mi opravdu sedl.

SilvaK
SilvaK
24.01.2018 2 z 5

Nebolo to zlé, chvíľami som sa bavila, užívala si niektoré úvahy. Ako celok ale na môj vkus moc trhlé, neuveriteľné, nereálne, občas som sa ako žena za hlavnú hrdinku hanbila. :-)

D.-e.-e.-
D.-e.-e.-
21.01.2018 1 z 5

Já nevím, možná je problém u mě nebo u překladu, ale přišlo mi, že se autor snaží být vtipný tak moc, až to práská dveřmi a výsledek veškerý žádný. Připomínalo mi to humor pro třináctileté nebo od třináctiletých. Jenže autor je muž středního věku a cílová skupina této knihy jsou dospělé ženy, čemuž se mi při čtení opakovaně nechtělo věřit. Přistihovala jsem se, jak nevěřícně kroutím hlavou nad trapně podanými úvahami či rádoby vtipnými hláškami hlavní hrdinky a říkám si: "To jako fakt?!" Zasmála jsem se snad jen jednou a to mi na humornou knihu přijde žalostně málo. Ani jako román pro ženy to není povedené. Není to poutavé, čtete jen aby se neřeklo. Děj slabý, podání ještě horší.

niika
niika
02.09.2017 5 z 5

Já jsem tedy nadšená. Mrzí mě ty kritizující komentáře. Myslím, že to vychází z toho, že lidé, kterým se příběh nelíbil, se snaží příběh zasadit do reality. Ale je to jen kniha. Sám autor o svých knihách říká, že píše knihy, které samy sebe neberou zase až tak vážně. Je to humor. A v tom trochu milostného příběhu. Příběh o tom, jak jedna taková Marie čelí svému životu a hodlá se s ním poprat.

mayinka
mayinka
20.08.2017 2 z 5

Knihu jsem cetla v kvetnu a nechala jsem si odtup k napsani komentare,... a ted uz si ani nevzpominam, o cem ta kniha byla.

La Fiera
La Fiera
04.03.2017 5 z 5

Tohle prostě není jen romantická kniha, ale má to spoustu humoru, romantika tu je, taková příjemná nenásilná. Sem tam se to prolíná s nějakými životními moudry. Zkrátka Tentokrát to vyjde se mi líbila.

Hlavní hrdinka milá, trhlá, veselá- přesně podle mého gusta. :D Něco sice bylo dost, ale proč ne, je to přece jen knížka. :D

hellena1523
hellena1523
15.02.2017 2 z 5

Letní, snadno zapomenutelná oddychovka...

Jaruš7
Jaruš7
08.02.2017 5 z 5

Krystalická esence pomsty něžné poloviny lidstva od mistra a znalce ženského naturelu.
Báječná, když ji zmoženi dočtete, pak v kapitole "A na závěr..." na čtyřech listech upřímně vřelého vyznání z díků přátelům a čtenářům, se vám dostane obdivného ujištění, že z jejich čtenářských zážitků při četbě, se mu dostává další materiál na další humornou knihu.

Anne Leyyd
Anne Leyyd
02.01.2017 5 z 5

PRAŠTĚNÁ, MILÁ, TRHLÁ, ČTIVÁ - pouze některá přídavná jména vystihující tuto knihu. Některé pasáže byly tak praštěné, že jsem jen musela zakroutit hlavou, ale to mi nezabránilo, abych se při četbě skvěle bavila.

Marie byla hrdinka, kterou by člověk nechtěl naštvat. Opravdu trhlý případ roztomilé dívčiny :D

Ale jelikož je to kniha jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů, nemohlo to dopadnout jinak. Děj jsem hltala a i když jsem snad uhodla všechny možné zápletky, přesto mě to ŠÍLENĚ bavilo. V autorově stylu vyprávění příběhů je něco, co mě vždycky velmi potěší, povzbudí, zaručeně rozesměje, rozněžní a ke konci zanechá v takovém příjemném stavu, že jsem spokojená i přesto, že kniha skončila. No, řekněte mi, kdo tohle umí?

Takže 5 hvězd a moc se těším na další autorovu knihu. Ať žije rozkošný Paracetamol :-D

Lenka1386
Lenka1386
29.11.2016 2 z 5

Na knížku jsem se moc těšila, protože jsem před tím četla Všechno je jinak a to se mi moc líbilo. A nemohla jsem uvěřit svým očím. Nesympatická hrdinka, která má pocit, že ji všichni chlapi v jejím okolí milují a v podstatě kdokoli může být tajným ctitelem a nepřejde ji to ani po neskutečně dlouhém a nudném čekání na nádraží. Vůbec ty milostné dopisy byly dost přitažené za vlasy a poslat někdo něco takového mně, tak se spíš vyděsím, než natěším. A ta akce s projímadlem... Ach ach ach.

Alma5
Alma5
21.08.2016 2 z 5

Oproti předchozí knize od tohoto autora značné zklamání. Vtipné mi to příliš nepřišlo a hlavní hrdinka mi nebyla sympatická, některé její "krásně potrhlé" činy by zasloužily spíš trest než tolik chvály.

Joyce24
Joyce24
17.08.2016 3 z 5

Byla to má první kniha od tohoto autora. Zpočátku jsem si myslela, že knihu odložím, ale nakonec mě chytla. Snad jen některé pasáže v knize byly zdlouhavé.

Blančitos
Blančitos
25.07.2016 3 z 5

Milá a nenáročná oddechovka. :)

Autorovy další knížky

Gilles Legardinier
francouzská, 1965
2012  71%Zítra začnu nový život!
2014  83%Všechno je jinak!
2015  71%Tentokrát to vyjde!
2016  76%Srdeční záležitost

Kniha Tentokrát to vyjde! je v

Právě čtených1x
Přečtených120x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce104x
Chystám se číst53x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x