Zhouba Londýna

Zhouba Londýna https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411049/bmid_zhouba-londyna-ajN-411049.jpg 4 14 5

Inspektor James Quill se blíží k triumfálnímu závěru největšího zásahu proti překupníkům drog ve své kariéře, jenže hlavní podezřelý je zavražděn přímo na policejní stanici. Zuřící Quill si k vyšetřování přizve analytičku Lisu Rossovou a tajné agenty Costaina a Seftona. Ukáže se, že smrt zločineckého krále Londýna nebyla běžná vražda. Drogový boss uzavřel smlouvu s mstivou entitou, jejíž okultní síly mu napomáhaly unikat ruce zákona – dokud dohoda nevypršela. Tým teď musí najít „podezřelého“, jenž dokáže ohýbat prostor i čas, měnit i samu paměť a neváhá kdykoli znovu zabíjet. Tváří v tvář zlověstné magii má skupina vyšetřovatelů jen dvě možnosti, zpanikařit, nebo využít veškeré své schopnosti. Děsivě nadpřirozené síle se mohou postavit jediným způsobem – za pomoci všech jim známých policejních metod, vybavení a taktiky. Především se ale všichni musejí co nejdříve naučit pravidla zcela nové hry. V sázce totiž zdaleka nejsou jen jejich životy…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

London Falling , 2012


více info...

Přidat komentář

Däniken
14.05.2020 1 z 5

Mozna nejsem pro tyhle anglicke urbanfantazie cilova skupina, ale tohle me opravdu nebavilo. Carodejnice, gayove, zkratek jak zvratek, kraviny a fotbal.

alzbeta4340
26.01.2020 4 z 5

Zhouba Londýna určitě umí vtáhnout do děje. Původně jsem si chtěla vzít na čtení jinou knihu, ale po nahlédnutí jsem tuhle už neodložila.
Žánrem fantasy noir detektivka s dobře sestavenými hlavními hrdiny. Dva policisté zvyklí pracovat v utajení, policejní analytička a detektiv inspektor, co se navzájem rozhodně nemusejí, bojují se mstivou nadpřirozenou entitou. Děj ale není úplně jednoduchý a na konci jsem měla pocit, že ne všechno bylo vysvětleno. Možná si autor dělá prostor pro další díl. V každém případě ale pro fanoušky žánru stojí za přečtení.


teramacek
22.09.2019 4 z 5

Byla to sranda, bylo to napínavý, bylo to poměrně drsný, bylo to ZLEHÝNKA absurdní, ale hlavně, podtrženo sečteno: Bylo to zábavný. Knížku jsem přečetla za den a půl na dovolené, usmívala jsem se a párkrát samu sebe i překvapila slzou v oku (jo, až tak!). Přehrála jsem si to v sobě jako film a koupě vstupenek nelituju :)

trudoš
14.08.2019 4 z 5

V první řadě je třeba říci, že nejde o veselé čtení. O britský humor tu sice zakopnete hned několikrát, ale celkové ladění je spíše v pochmurnějším rázu. Rozhodně tedy nečekejte náhražku za Bena Aaronovitche. Ostatně, Londýn je pro městskou fantastiku jako stvořený a možností, jak tematiku pojmout, je nespočetně. Paul Cornell má navíc tu výhodu, že jako komiksový scénárista se podílel na několika sériích, které s magickou tématikou souvisejí.
Co však autor získává na nápadech, ztrácí v dějové koncepci, kdy příběh něčím rozehraje a pak se komplikovaným způsobem dostane k něčemu úplně jinému. Obdobně u něj (ne)fungují hororové sekvence, jež uhranou v detailech, avšak atmosféra jako celek klopýtá, protože jí chybí jasnější kontury. Vytrácí se ukotvení, které by čtenáři poskytlo představu, v jakém vztahu jsou vlastně věci světské vůči těm nadpřirozeným. Nemůžu ovšem říct, že by Zhouba Londýna i tak neměla šmrnc. Jen by jí možná daleko více slušel komiksový háv, případně filmové zpracování.

mikika
22.07.2019 4 z 5

i když jsem čekala, že to bude vtipné jako Aaronovitch, nakonec jsem si zvykla na ten temnější tón, o dost jinou detektivku, kde "vnitřní peklo" policajtů není jen fráze..

Autorovy další knížky

Paul Cornell
britská, 1967
2019  77%Zhouba Londýna
2017  64%Warcraft: Pouta bratrství
2018  74%Young Avengers
2018  61%Black Knight
2018  66%Captain Britain

Kniha Zhouba Londýna je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce41x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x