Žezlo a kladivo I.

Žezlo a kladivo I. https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24273/bmid_zezlo-a-kladivo-i-65c8ae95b9b0f.jpg 4 15 3

Román Žezlo a kladivo se odehrává ve fiktivních královstvích Norland a Süderland a částečně v Egyptě. Doktor práv Max Brandauer přijde na stopu spiknutí proti norlandskému králi. Chystaná revoluce je králem a Maxem odhalena a potlačena. Jedním z kroků povstalců bylo vyvolání války se Süderlandem. Dojde sice k několika bojům, ale nakonec je vše urovnáno.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Zepter und Hammer , 1880


více info...

Přidat komentář

stansuomi
22.03.2024 3 z 5

ak by to bola prvá vec, ktorú čítam od Maya napíšem že je to veľmi dobré. I napriek tomu že som mal čo robiť aby som sa zorientoval v tom "chaose". Nakoľko som už zhltol niekoľko autorových diel, tak až tak veľmi dobré to nebolo, ale zase čítal som od Maya aj horšie. Čiže priemerné dielo. Niektoré pasáže sa čítali veľmi dobre, prepadnutie v púšti bolo skvele napísané.

Kakho-Oto
02.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Jeden z prvních románů napsaných Mayem. Odehrává se ve fiktivních či fiktivně označených částech Německa (Norland, Süderland) a v Egyptě. Čtenář si musí dávat pozor, protože příběh "značně skáče v čase". V jedné kapitole jsou některé postavy mladé, ale v další kapitole jsou starší o desítky let. Mezi klady románu jednoznačně patří napětí a dobrodružnost. Příběh obsahuje řadu prvků pro Maye typických, místy připomíná kolportážní cykly Ztracený syn či Tajemství starého rodu. V Žezlu a kladivu je ovšem také děsivý blázinec, kde jeden z hlavních padouchů nechává uvěznit zdravé jedince, aby nestáli v cestě jeho zločinům. Rovněž zaujmou spíše kladně pojatí Cikáni, kterých je v knize poměrně dost. V prvé řadě jde o Zarbu a jejího bratra Karaveye. První polovina románu jasně naznačuje, že toto dílo kvalitou patří do lepší poloviny literárních mayovek.


o_mega
15.07.2020 4 z 5

Dost domotany dej, ktory MAYko mota este viac tym, ze tu istu postavu pomenuva aj piatimi sposobmi, takze je problem sa v tom zorientovat. Toto dielo ma ale vela plusov. V prvom rade spracovanie knih. Vacsi format knihy, dobre citatelny druh pisma, malo chyb, podarene obrazky (hlavne ciernobiele) a hlavne dostatok dobrodrúža. Najviac ma ale potesilo, ze Kája v tomto romane nefilozofuje a neriesi vieru aj nudneho opisovania je pomenej. Jedno z vydarenych diel autora.

Štítky knihy

Karel May, 1842-1912 dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Karel May
německá, 1842 - 1912
1969  87%Syn lovce medvědů
1965  92%Vinnetou 1
1971  85%Divokým Kurdistánem
1970  85%Pouští
1973  86%Žut

Kniha Žezlo a kladivo I. je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce33x