Žena na hrane

Žena na hrane https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466489/bmid_zena-na-hrane-TXb-466489.jpg 4 494 168

Morgan Kincaidová je na ceste domov z práce, keď jej cudzia žena na nástupišti vloží do náručia dieťa a bez varovania skočí pod vlak. Morgan nikdy predtým tú ženu nevidela a nechápe, prečo by sa matka vzdala svojho dieťaťa a zabila sa. Mätie ju aj čosi iné – odkiaľ tá žena poznala jej meno. Na výsluchu sa Morgan dozvie, že šlo o Nicole Markhamovú a že žiadny svedok nie je ochotný potvrdiť jej verziu udalosti, čo z nej robí hlavnú podozrivú. Morgan v snahe dosvedčiť svoju nevinu rýchlo pátra po informáciách o posledných dňoch Nicolinho života. Trpela depresiou, alebo jej niečo hrozilo? Zrazu si uvedomí, že v nebezpečenstve môže byť aj ona. Žena na hrane je výnimočný a napínavý triler o tom, čoho je schopná žena, ak chráni svoje dieťa – hoci by to znamenalo obetovať vlastný život.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Woman on the Edge , 2019


více info...

Přidat komentář

Kira747
dnes 4 z 5

Hodne ctivy, hodne dobry. Hvezdicku odebiram za preslazenej konec.

teepe
26.04.2024 5 z 5

Tak za mě super. Zlákala mě anotace a vyplatilo se. Nakonec z toho vylezl zajímavý propletenec. Bavilo mě to od začátku až do konce. 5*


kiraa
13.04.2024 2 z 5

Nechala jsem se zlákat anotací, ale bohužel jediný pozitivum bylo, že se ty rychlokapitoly četly tak nějak samy. Něco se v úvodu píše o jízdě na horský dráze, nicméně já měla pocit, že tlačím trakař. Do kopce.
Děj byl tak neuvěřitelný a divně vykonstruovaný, že mě to vůbec neoslovilo. Žádný napětí, nuda jak v Brně. Nechápu, proč je zmiňován mrazivý thriller. Mrazivější už byl snad i Jeníček, co loupal perníček. Tam jsem to napětí rozhodně pociťovala. Co na tom, že před stopadesáti lety :)

dencazrnu
09.03.2024 5 z 5

Za mě velmi povedená kniha, která mě pohltila už na samém začátku. Díky svému rozsahu a krátkým kapitolám se dá přečíst za dva večery a věřím, že to i pro vás bude napínavé čtení od samého začátku. Velmi se mi líbilo, že se v knize střídaly pohledy z přítomnosti a minulosti a příběh se tak velmi pěkně proplétal. Samotného pachatele jsem lehoučce tušila, ale závěrečné rozuzlení mě i tak dost překvapilo. Určitě to není jeden z nejlepších thrillerů, co jsem četla, ale mě se kniha hodně trefila do nálady a s klidným svědomím ji doporučím dál. Od autorky mám nepřečtenou ještě jednu knihu, takže se do ní určitě v dohledné době pustím.

mirunda
28.01.2024 4 z 5

Kniha nebyla úplně špatná, četlo se to samo, ale už mi to přišlo trošku překombinované a až neuvěřitelné. V půlce knihy jsem trošku začala tušit, jak to celé asi bude.

Bingus
06.01.2024 odpad!

Naprostá ztráta času. Nemůžu vystát jak špatně je to celé napsané, postavy i příběh.
"Zalapám po dechu a obrovsky se mi uleví.
Má světle růžové dupačky a pláče. Ten zvuk ještě zdůrazňuje ticho kolem. Ale v jeho náručí vypadá klidně." Můžete mi někdo vysvětlit jak plačící dítě může vypadat klidně?

schvomis
06.01.2024 4 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce. Bylo tam pár momentů, kdy jsem říkala, že to trochu nereálné. Ale celkově pro mě super čtení.

Veve11111
28.12.2023 5 z 5

Zaujímavá, pútavá, napínavá kniha.

Dandulka
05.12.2023 5 z 5

Opravdu hezké čtení. Děj má spád, osoby se střídají jedna za druhou. Prostě napínavé a vzrušující čtení na zimní večery.

kofina
04.12.2023 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře, příběh má spád a žádná hluchá místa. Ale je jen málo uvěřitelný a celé je to na můj vkus moc přitažené za vlasy.

Milujivuniknih
06.11.2023 5 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila, byla tak moc napínavá, že kdyby mi čas dovolil, přečetla bych ji jedním dechem. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a těšila se až si ji opět budu moct vzít do ruky. Líbilo se mi střídání pohledů, minulosti a přítomnosti. Nestává se často, že bych na knihu myslela celý den.

Susan94
13.10.2023 3 z 5

Ucházející příběh, četl se dobře. Zápletka byla pěkně zpracovaná, jen mě to přišlo málo reálné. Věci se děly nějak moc rychle..

Blanka586
21.09.2023 5 z 5

Knížka byla skvělá, dobře se četla a bavila mě. Napínavá a jen jsem čekala, jak to dopadne.

mataaskorice
14.09.2023 4 z 5

Začátek mi přišel kýčovitý, moc hrrr, přemíru přibarvený. Nicméně jednotlivé střepy do sebe začnou zapadávat a nakonec je to docela napínavá, rychle utíkající četba skoro na jeden zátah. Mouchy to má, ale bavilo.

lucie1744
08.08.2023 5 z 5

Kniha mě hodně bavila. Je napínavá a čtivá, nemohla jsem se od čteni odtrhnout.

putpuda
05.08.2023 4 z 5

Kniha se hodně dobře čte. Nicole mi byla sympatická, bylo mi ji líto...Morgan mi k srdci moc nepřirostla. A musím říct, že celkem brzy bylo jasné, kdo "za tím" vším stojí. Konec mi přišel takový překotný, ale jinak fajn. Je to celkem napínavé a určitě mohu doporučit ;)

Kalima206
16.07.2023 5 z 5

Za mě jedno velké drama, ALE neskutečně mě bavilo!

KnihoSny
28.06.2023 4 z 5

Zajímavá kniha děj mě bavil přiběh plynul...

Han-nah
21.05.2023 4 z 5

"Vezmi si moje dítě", tak začíná tato kniha se zajímavým tématem a to jsou poporodní deprese některých maminek. Tady je to ambiciózní mladá žena Nicole, které se narodí holčička Quinn. Ale jsou tu poporodní deprese, úzkosti, beznaděj , neschopnost, vzpomínky na tragický moment z mládí. Zrada a využití jejího psychického stavu. Múže ji to dohnat k tomu, co udělala? Věří svým blízkým, ale netuší, jak se někdo snaží zneužít této její situace. K jakému činu jsou schopni takto psychicky zneužitelného člověka i ti úplně nejbližší dohnat svou manipulací a rádoby přátelstvím a zneužitím důvěry nejbližšího. Svým činem ale Nicole netuší, co vše spustí
Tady a teď, krátké kapitoly. A jak k tomu přijde Morgan? Vdova trápící se vinou svého manžela, k vůli něho je vyšetřovaná a pořád jakoby obviňovaná. Chce napravit křivdy, které spáchal její manžel a tolik touží po dítěti. A tyto dvě osud spojí. A to je malá Quinn.
Závěr trochu urychlený a trochu červená knihovna, ale člověk nikdy neví , co mu život přinese,

Káťa484
20.05.2023 4 z 5

Kniha se čte lehce. Zajímavý příběh, u kterého se člověk zamyslí, zda nemá ve svém okolí taky takového "nejlepšího přítele".