Dej si na ni pozor

Dej si na ni pozor https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512469/bmid_dej-si-na-ni-pozor-6407177c14cf5.jpg 4 75 18

Jak daleko jsme schopni zajít, abychom ohlídali ty, které milujeme? Napínavý psychologický thriller o matce, která musí být neustále ve střehu, pokud chce udržet svou rodinu v bezpečí. Sarah Goldmanová toho má hodně, co chce nechat za sebou, zejména Holly Monroeovou, pohlednou mladou chůvu, kterou si s manželem Danielem najali na hlídání jejich malého syna Jacoba. Zpočátku to vypadalo jako dokonalá spolupráce – Sarah měla chůvu, kterou její syn zbožňoval, a Holly našla mateřskou postavu, po jaké vždycky toužila. Sarah však nikdy nepatřila k důvěřivcům, a tak chůvu bedlivě sledovala. Čím víc ji pozorovala, tím víc se dozvídala – až jednoho dne uviděla něco tak šokujícího, že jí nezbylo než utéct.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Watch Out for Her , 2022


více info...

Přidat komentář

Kira747
dnes 2 z 5

(SPOILER) Hele, doslo nekomu, ze za to, ze Holly umre, mohla vlastne Sarah?! A vubec se o tom nezmini. To se mi teda nelibilo. A to, ze si Jacob cucal palec (proste ew :D). Libila se mi Tara i Holly. A ano, na zacatku i Alexis.

mario.nette
17.03.2024 4 z 5

Ať půjdeš kamkoli, bude tě sledovat...

V knize bylo střídání kapitol - chůva Holly a paní domu Sarah.
Příběh začíná Sarah - přítomností. Ta se s manželem a synem přestěhovala do nového domu, aby společně začali nový život.

Dál sledujeme Holly - minulost. Jak se k nim dostala, jak dělala chůvu...a začínají vyplouvat na povrch divné věci.
Kdo je tedy nakonec špatný? Holly nebo Sarah?

Hezky se to četlo, byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne no a nečekala jsem to. Konec mě překvapil.


skate
05.02.2024 5 z 5

Jsem z knihy nadšená, nepřišlo mi to překombinované. Naopak mělo to vše, detaily krásně vykresleny, tak se mi krásně podařilo začíst do děje.

Problém byl, že jsem se začetla až moc, tak doporučuji nečíst večer, nedá se odložit, jak moc dobře napsaná je. Vadilo mi jen, že to bylo psáno z pohledu vypravěče, na to nejsem zvyklá, ale jinak naprosto perfektní.

Střídaly se tam 2 časové linky a vše se postupně vykreslovalo. Vůbec jsem netušila, co přesně se stalo, tak jsem byla velmi překvapena závěrem.

LuckaK.088
05.02.2024 4 z 5

Lehce nadprůměrný thriller (3,5*), který se ale čte dobře. Strohé popisy a úsečné vyjadřování sice nevykouzlí tu správnou mrazivou atmosféru, ale jelikož se jedná o teprve druhou knihu autorky, myslím si, že má určitě potenciál se ještě vypsat. Samotný příběh má hlavu i patu, a co je pro mě důležité, konečné rozuzlení dává smysl a je uvěřitelné.

SilvieSisinka
13.01.2024 4 z 5

Občas zdlouhavé, překombinované.....i tak mě to celkem bavilo.

putpuda
23.12.2023 3 z 5

Kniha se sice dobře čte, ale mě to přišlo zbytečně dlouhé...až to nebylo nijak moc napínavé. Ale konec mě tedy taky překvapil.
Mě se více líbila Na pokraji sil.
Dávám 3 půl *
Chtělo by to více možností (hvězdiček) při hodnocení ;)

beruska
17.12.2023 3 z 5

Asi jsem čekala více.... Je to takové uměle natahované, spoustu myšlenek a málo děje...
Mně se to moc nelíbilo, bohužel...

Dandulka
03.11.2023 4 z 5

Příběh byl zajímavý,ale na můj vkus byla matka vykreslená až příliš úzkostlivě. Na druhou stranu vyústění příběhu bylo dost překvapivé. Osobně bych vynechala poslední kapitolu. Právě takové to zběžné shrnutí ubralo knize na zajímavosti.

jasmína
31.10.2023 4 z 5

Kniha na dlouhé deštivé odpoledne.

Sice hodně překombinovaná, ale ono už to tak u detektivek většinou bývá.....

Pavlína2019
29.09.2023 5 z 5

Já jsem velice spokojená.
Kniha se mi moc líbila autorka je moc sympatická a sympaticky také píše.
Stejně tak se mi líbila i její první kniha.
Mám ráda střídání postav a dějů ve vyprávění.
Kniha má příjemný formát.
Líbí se mi, že nevím, kdo Je vlastně ten horší nebo dokonce špatný a dozvím se to až na konci.
Napínavé, zajímavé, nechtělo se mi od knihy odcházet.
Doporučuji!

cleopatra11
27.09.2023 3 z 5

Neurazí, nenadchne, brzy zapomenu. Kniha, která mě ze začátku pohltila, mělo to švih---s každou další stránkou tak od půlky už to šlo z kopce..na závěr přeskočeno několik stránek....závěr nic moc...

zuzana2599
16.09.2023 4 z 5

Po knize Na pokraji sil je to má druhá kniha od této kanadské autorky. A i tentokrát u mě získává **** hvězdičky. Rodinný psychologický román s prvky thrilleru, příběh, který vyžaduje větší soustředění na čtení, překvapivý a dynamický závěr, ten se mi líbil nejvíce !
Je to příběh, kde se pravidelně střídají kapitoly ze současnosti, které vypráví máma Sarah a pak kapitoly z minulosti vyprávěné dívkou na hlídání Holly. Chvílemi jsem se obtížně orientovala v tomto spletitém příběhu, ale nakonec jsem vše pochopila. Občas člověk hledá lásku na nesprávném místě, dělá chyby, které mohou být osudné...
Dej si na ni pozor, je kniha, na kterou zřejmě brzy zapomenu, ale za přečtení stála !!

Rodaw
08.09.2023 4 z 5

DEJ SI NA NI POZOR
Hodnocení Knihánkova: 3,5 hvězdy

Kombinace thrilleru, psychologického románu a vztahovky z vyšších kruhů (všichni hrdinové pochází z bohatých rodin a smetánky - včetně chůvy Holly:), bylo pro mě hodně zajímavé nakouknout pod pokličku života boháčů). Maminka Sarah (tak trošku krize středního věku) a tatínek Daniel (na první pohled pohodář) najmou chůvu Holly (studentka medicíny) pro svého syna Jacoba (usměvavý klouček). Napřed vše vypadá jako dokonalá spolupráce, ale jak to tak bývá - postupně přijdou problémy a vše se změní v psycho jízdu.

Máme tu 2 linky - minulost (Holly jako chůva v rodině) a současnost (rodina přestěhovaná a začíná nový život - snaží se na vše zapomenout, ale minulost se ozývá). Linky mě bavily obě dvě - možná o krapet víc ta z minulosti:). Byl to takový poklidný, ale místy psycho příběh (byla tu surová všeobecná psychická narušenost postav:D). Něco mi přišlo trošku překombinované - lehce nelogické - ale příběh měl super dynamiku a čtení velice rychle ubíhalo. Závěr mě překvapil, ale za mě to nebyl tolik thriller - spíš psychologický román o rodině a vztazích.

Více brzy v mém povídání na YouTube, kanál Knihánkov :-).

ArwenAragorn
26.08.2023 3 z 5

41%

Jsem blíž, než si myslíš.
__________________________________________________________________________________________________________________
Psychologický thriller, který u mě s přivřenýma očima dosáhl na tři hvězdičky, protože nebyl příliš záživný. Rozuzlení bylo zajímavé a snad i docela uvěřitelné.
Předchozí kniha autorky Na pokraji sil mě zaujala mnohem víc.
Přesto doporučuji.

Aiden888
22.07.2023 4 z 5

Žádný řev to nebyl, thrillerové mrazeníčko se nedostavilo a námět mě taky nevystřelil z kalhot, protože tohle už tady tak nějak bylo, a dokonce ne jednou. Ale dávám čtyři hvězdy, protože mě tohle čtení neurazilo, celkem bavilo a plynulo pěkně. Taková příjemná oddychovka na dlouhé letní dny.

Květi62
02.07.2023 5 z 5

Sarah, Daniel a Holly, tři lidé, které spojuje láska k malému Jacobovi. Tři lidé, kteří touží po štěstí, ale zároveň před ostatními skrývají svoje tajemství. A právě lež rozpoutá "velkou tragédii", které šlo určitě zabránit.
Za mě další povedená knížka, která se velmi dobře četla.

Tereziee
29.06.2023 4 z 5

Dej si na ni pozor je čtivý a napínavý thriller, který mě nutil číst od začátku do konce. Kdybych měla čas, přečtu na jeden zátah. Takže můžu doporučit.

martenkaaa
10.06.2023 3 z 5

Kniha se četla dobře, kapitoly rychle utíkaly, ale zápletka byla za mě málo uvěřitelná.

Štítky knihy

psychologické thrillery chůva thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Samantha M. Bailey
kanadská, 1973
2020  80%Na pokraji sil
2023  74%Dej si na ni pozor

Kniha Dej si na ni pozor je v

Právě čtených4x
Přečtených94x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce98x
Chystám se číst115x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x