Žena, která věděla příliš mnoho

Žena, která věděla příliš mnoho https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449673/bmid_zena-ktera-vedela-prilis-mnoho-n37-449673.jpg 4 170 54

JEDNA ŽIJE, DRUHÁ JE MRTVÁ. BYLA TO SEBEVRAŽDA… NEBO VRAŽDA? Před mnoha lety zlomil Connor Ford Tabithě Girardové srdce. On byl pohledný vysokoškolák, ona chudé děvče z maloměsta. Jejich vztah měl být jen letním románkem, ale pro Tabithu znamenal všechno. O několik let později se Connor vrací do Tabithina života. Starší, bohatší a zoufale nešťastný. Oženil se pro peníze a jeho neurotická manželka Nina vládne domácnosti pevnou rukou. Nemiluje ji. Nikdy ji nemiloval. Jeho jedinou láskou byla Tabitha. Poté, co Nina spáchá sebevraždu, je Connor konečně volný a může následovat své srdce, které vždycky patřilo Tabithě. Nastěhují se do Ninina honosného sídla a užívají si pohádkový konec romance, jež začala před mnoha lety. Jenže pak Tabitha objeví deník Connorovy první ženy. „Kdybych nečekaně zemřela, může za mou smrt Connor. Connor a… ona.“ Kdo je Connor Ford? Proč se oženil s Ninou? A je Tabitha jeho opravdová láska nebo jen pohodlný obětní beránek, na něhož může svalit podezření z Nininy smrti? Tabitha začíná odhalovat temné pozlátko života, na který nebyla vůbec připravená, a postupně zjišťuje, že to, co zabilo Ninu, by mohlo stát život i ji…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Wife Who Knew Too Much , 2020


více info...

Přidat komentář

Danago
22.02.2024 3 z 5

Autorka nepatří mezi mě oblíbené, ale chtěla jsem ji dát šanci. Kniha mě nijak nenadchla, téma je neoriginální, více méně nudné. Co oceňuji, je že konec není úplně prvoplánový. Přesto celý děj je poměrně těžko uvěřitelný.
Na druhou stranu kniha se četla dobře, i když jsou nelogické a nevěrohodné scény.

Kira747
11.08.2023 4 z 5

Tahle o neco slabsi nez ostatni ale ten jeji styl mi proste sedi.


Leniiis
30.01.2023 4 z 5

Knížka fajn, dobře se čte, ale ze všech od této autorky mi přijde právě tahle ta nejslabší. Překombinované a chvílemi těžko uvěřitelné. Nicméně čtivost tam byla, takže jsem dočetla úplně v pohodě.

Emma27
11.01.2023 3 z 5

Celkem dobry,konec se mi líbil.

HanaNov
03.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Příjemné čtení, bohužel však absolutně neoriginální, trochu divně (myšleno místy nelogicky a nepřesvědčivě) zamotané a naprosto naivní. Takřka od začátku jde odhadnout, kdo je kdo, a co se plus mínus stane. Hrdinové jak z laciných béčkových filmů, kteří vůbec nepřemýšlí a žijí si na nějakém svém růžovém obláčku.
Ano, jsem ráda, že nakonec předpokládaný padouch nebyl tak úplně padouch, ale zase o to je to horší, protože v tom případě byl tak hloupý, že to snad ani není možné:D

Hakl54
29.11.2022 3 z 5

Do poloviny dobré čtení, pak s každou kapitolou šla úroveň dolů. A ten konec, ach jo, to už bylo na mě moc přitažené za vlasy a naivní.

pastelkaX
17.10.2022 5 z 5

Napětí, romantika a záhada v dokonale namíchaném koktejlu. Ač jsem si na začátku téhle knihy krátce po dočtení Vždycky je to manžel myslela, že knihy této autorky budou ve větším počtu tak nějak "na jedno brdo" a "pořád totéž dokola", musím se autorce za tento krátkozraký předčasný úsudek omluvit a vyseknout poklonu za geniálně gradovanou zápletku a naprosto neočekávané rozuzlení. Mám ráda romantické zápletky, ale jak se blížím k věku 30 let, už mi z klasických slaďáren spíš naskakuje kopřivka a tohle je přesně to, co v téhle životní etapě chci číst. Děkuju a těším se na další autorčinu knihu.

IreneP
09.08.2022 3 z 5

Toužila jsem to totální oddychovce s kapkou napětí, kdy nebudu muset příliš přemýšlet a nechám se příběhem jen tak provést. Knížka mi sedla, zavedla mě do luxusního prostředí mezi miliardáře a sem tam překvapila vývojem událostí. V jedné části mi připomněla Mrtvou a živou, moment, kdy nezkušená, dřív chudá nová paní domu přichází do luxusního sídla, nezná pravidla chodu domu a srovnává se s předchozí manželkou. To bylo fajn.

Martiiiik
07.08.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, jen místy malinko přitažená za vlasy.. :-) Zajímavá zápletka, výborně vyjádřené charaktery postav, ačkoliv do některých se člověk vžít nedokáže.. Nikdo neví, komu má věřit.. A spousta peněz.. :-D K tomu trochu velké lásky a hodně nepřátel pro každého :-) Takže vlastně fajn román :-)

tess.de.veles
17.07.2022 3 z 5

Nebylo to špatné.....ale na zadek mě to neposadilo.....Lepší průměr :-)

Youn@n
18.04.2022 2 z 5

Zbytečně dlouhá kniha. Stačilo by méně stran.

medlovice
06.04.2022 3 z 5

Být pohádkově bohatá neznamená být štastná. Tabitha je taková Popelka, které to zrovna moc nevyšlo. A štastná nebyla ani Nina. Nebyla jsem štastná ani já , protože kniha je zdlouhavá a nudí. Začátek, ta mladá láska , to tajemství, fandila jsem jim. ale pak jsem přeskakovala a dočíst bylo opravdu pro mě utrpení. Přeskákala jsem ke štastnému konci a začala číst jinou, Být tato kniha o polovinu hubenější je super, příběh má všechno a má spád a dobrý nápad.

konicekbily
01.04.2022 3 z 5

Začíná to románem pro ženy a děj směřuje k thrilleru se závěrečným dramatickým zakončením. Většinou je příběh vyprávěn hlavní postavou se vsuvkami objasňující události vztahující se k oběti. Autorce se podařilo napsat odpočinkový román založený na nereálných předpokladech. Respektuji to a věřím, že si kniha najde spoustu čtenářek a to nejen v Americe.

Nestorkea
16.03.2022 3 z 5

Neurazí, děj celkem utíká, ale místy jsem přeskakovala věty, hlavně ze začátku knihy.

pch1976
05.12.2021 3 z 5

Celkem pěkný příběh. Zajímavé zvraty. Ně které části přitažené za vlasy. Ale jinak autorka píše dobře, čtivě.

JancaKube
06.11.2021 4 z 5

Druhá kniha od autorky a opět se mi moc libila. Děj krasně plynul a bavil. Od začátku do konce jsem se nenudila. Rada si prečtu i ostatní knihy.

berila
05.11.2021 5 z 5

Tahle autorka mi opravdu sedne. Přečtené mám všechny její knihy a všechny se mi líbily.
Takže maximální spokojenost.

Denisa121
21.10.2021 5 z 5

Čtivé, napínavé, dobře napsané. Příběh promyšlený, doporučuji.

putpuda
12.09.2021 5 z 5

Moje třetí kniha autorky a 100 % nejlepší. Mě se to moc líbilo a opravdu jsem měla problém ji odložit. Už se moc těším na další knihu :)

i.stefany
06.09.2021 4 z 5

Čtivá romance říznutá napětím. Autorka píše knihy především z prostředí vyšších kruhů a ani u této neudělala výjimku. Pravdou je, že se kniha těžko odkládá, protože se pěkně čte o všech těch luxusních večírcích, exotických dovolených, drahých autech a jachtách, ale zápletka je na můj vkus až moc překombinovaná. Pokud se chcete jen pobavit a oddychnout si u dobré knížky, je tohle dobrá volba. Pokud hledáte opravdový psychologický thriller, něco tomu prostě chybí. Já zvolila první variantu a jsem vcelku spokojená.

Štítky knihy

sebevražda vraždy bohatství svatba psychologické thrillery deníkové záznamy

Autorovy další knížky

Michele Campbell
americká, 1962
2019  81%Byla to tichá dívka
2018  77%Vždycky je to manžel
2019  78%Cizinec na pláži
2020  78%Žena, která věděla příliš mnoho
2024  93%Hra na kočku a myš