Země bez konce

Země bez konce https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307226/mid_zeme-bez-konce-tP5-307226.jpg 3 11 2

Kniha nás zavede do Ilhéa na jihu brazilského státu Bahía, kde kakao hraje hlavní roli v životě zdejšího lidu. V mocenském boji o prales Sequeiro Grande propuká na úkor plantážních černých a bílých dělníků mezi farmáři, dobrodruhy a spekulanty neovladatelná posedlost po pozemcích, které se později osvědčí jako nejplodnější půda pro kakaovník. V tomto uskutečňování touhy po penězích dochází mezi farmáři k mnoha bojům, v nichž nakonec zvítězí ten, který má větší majetek a hlavně větší politickou moc.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Terras do Sem-Fim , 1943


více info...

Přidat komentář

Scathia
11.08.2019 4 z 5

Poutavě napsaný příběh z prostředí, o kterém se moc neví. Osobně mám moc ráda Jižní Ameriku, takže téma do čtenářské výzvy bylo jasné... Taky oceňuji, že kniha se v průběhu pořád dokola přikláněla k jedné straně a pak k druhé. Skoro do konce nebylo jisté, kdo vyhraje, autor nenadržoval nikomu. Doporučuji.

MissEllie
08.08.2016 4 z 5

Zajímavě podaný příběh boje dvou farmářů z drsných dob obsazování nejvýnosnější půdy pro pěstování kakaa připomíná osidlování divokého západu v Americe, kde byly rovněž na denním pořádku malé války o pozemky mezi osadníky, korupce a kriminalizovaná spravedlnost. Abych přiznala, o tomto temnějším období Brazílie jsem dosud neměla ani ponětí.