Zelený ráj

Zelený ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90751/zeleny-raj-90751.jpg 4 12 5

Soubor povídek ze sovětské Karélie zachycuje autorova setkání se zvířaty. Je určen čtenářům od 10 let.

Přidat komentář

Meda77
17.01.2022 4 z 5

Pro mladé fanoušky myslivosti určitě Luskač není neznámý autor. Jeho díla se točí okolo přírody, zvířat a lovu. Kniha o lovu z prostředí Sovětského svazu je standardní kvalitou pana Luskače. Standardní 4starsy.

Antoramix
02.03.2021 4 z 5

Mé druhé setkání s Luskačem a nelituji. Krásná kniha o lovech v Karélii a Valdaji. Libí se mi, že tu jsou i zajímavosti ze života zvířat a že překvapivě na Luskače není tolik prosovětského textu. Autor, jako slavný hrdina Rudolf Rudolfovič, tu loví vše, co skáče, běhá, lítá, vyje, mručí, mňouká, plave a plácá ploutvemi. Dokonce loví i trestance a záškodníky. Vím, že to je kniha o lovu, ale toho zabíjení je přece jen až moc. Přistihl jsem se, že jsem několikrát radši fandil té zvěři. Smutné je, že lovecké vášni neunikl ani los v době hájení. Za to snížené hodnocení, jinak krásné čtení.


haki34
19.01.2021 4 z 5

Povídková, nalezena v knihobudce...soubor kratších povídek, ve kterých se autor vyznává z lásky k přírodě, zvířatům, myslivosti...popisuje zážitky v divočině, na lovu, rybolovu, ale i s netradičními domácími mazlíčky (třeba tetřívek...).
Kdo má rád zelenou tematiku, nepotřebuje tuny postřílených zvířat a také má rád prostředí severu, Ruska, Karélie, nešáhne vedle...
P.S. knížkou se táhne takový "ruský" nádech...je vidět, že autor si svůj druhý domov opravdu zamiloval...v podtónu cítit širou step, bílé noci, širokou duši...

Jarka_rybář
15.11.2020 4 z 5

Krásná knížka. Luskač píše moc hezky.

Fortuna
26.05.2013

Knížka mě bavila. Pustila jsem se do ní, protože je o přírodě a zvířatech. :)