Zbavte se zvyku být sami sebou

Zbavte se zvyku být sami sebou https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301001/mid_zbavte-se-zvyku-byt-sami-sebou-8Sj-301001.jpg 4 45 11

Nejste odsouzeni svými geny a pevně zakořeněnými zvyky po zbytek svého života. Formuje se nová věda, která opravňuje všechny lidské bytosti k vyvoření reality, kterou si zvolí. Přemýšleli jste někdy, co je mezi vědou a duchovnem? V knize Jak se stát sám sebou kombinuje renomovaný autor, řečník, výzkumník a chiropraktik Dr. Joe Dispenza oblasti kvantové fyziky, neurologie, chemie mozku, biologie a genetiky, aby ukázal, co je opravdu možné. Dr. Dispenza činí starověké chápání srozumitelnějším a vyplňuje mezeru mezi vědou a duchovnem. Díky jeho seminářům a přednáškám používají principy „změny zevnitř“ tisíce lidí v mnoha zemích. Změňte svůj život Nezískáte jen nezbytné znalosti ke změně jakéhokoliv svého aspektu, ale budete se učit krok za krokem používat to, co se dozvíte, abyste vytvořili viditelné změny ve svém životě. Jakmile se odpoutáte sami od sebe a opravdu změníte své myšlení, nebude váš život nikdy stejný!... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Anag
Originální název:

Breaking the Habit of Being Yourself , 2012


více info...

Přidat komentář

Stanas513
01.03.2024 4 z 5

Pokud bych se dokázala oprostit od všedních starostí, určitě bych se také dokázala stát jiným člověkem. Ale už jen najít si čas a klidné místo na denní meditaci - to je v mé současné situaci zhola nemožné...Ale kniha je to docela určitě inspirativní a poučná.

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Trošku zavádzajúci názov, pretože celý život počúvame,, buď sám sebou" a zrazu je tu kniha s opačným názvom .
Cez 90 % denných činností robíme podvedome a ani si to neuvedomujeme. Táto kniha je o tom, prečo len pozitívne myslenie nestačí, ale čo všetko treba pochopiť k posunutiu sa ďalej.


Potolu
13.04.2023 5 z 5

První kniha od Dispenzy, jsem nadšená. Kniha jako taková je celkem náročná na čtení a porozumění tomu, co chce autor říct, ale pokud jste zdatný čtenář, nebude to problém.
Líbí se mi, že kniha pěkně vysvětluje, jak funguje mozek, emoce a jak to vše ovlivňuje tělo a osobnost člověka. Dá se říct, že takové myšlenky najdete v každé knize zaměřující se na rozvoj osobnosti, ale v téhle mi to přišlo vysvětlující, proč to takhle vlastně funguje ("Myslete pozitivně, přemýšlejte nad tím, jací chcete být,..." Ale proč? Tady je to popsané!). Kniha mi potvrdila to, co si myslím celá léta - nemoci jsou často psychosomatického rázu. Pokud tělo a mysl nejsou v souladu.
Dispenza zabrousil i do krize středního věku, taky zajímavé téma.
No, doporučuji pro hloubavé a otevřené čtenáře. :-)

verah
23.02.2023

Knihu jsem začala číst na doporučení, pěkně shrnuje poznatky, které ale najdeme i jinde. Dojem i srozumitelnost bohužel dost kazí překlad (opakovaně u nakladatelství Anag, evidentně šetří na kvalitě překladu); např. výraz, že mozek či nervové buňky "pálí", se vyskytuje snad na každé stránce.

roso.mak
20.08.2022 2 z 5

Přečti jednoho Dispenzu a jako bys přečetl všechny. Opakování matka moudrosti a bezbřehé nudy.

DYRKA98
07.04.2022 5 z 5

Další skvělá kniha od autora.

PietroGrencik
27.03.2021 5 z 5

Hodnotím ju ako skvelú knihu a odporúčam.

Nicméně moje nadšení asi nestílí každý, páč 2 lidi ze dvou, kterým sem ji doporučil, je neoslovila.

Za mňa super, s vedeckím popisom sa dotýka aj kvantovej fyziky.
Možno návod ako zemniť samého seba ;)

mrb0mbas71c
19.01.2021 5 z 5

Absolútne fantastická kniha, podrobne vysvetľuje ako si vytvoriť život podľa vlastných predstáv a opiera sa o vedecké dôkazy. A z vlastnej skúsenosti som zistil že fakt funguje aj na veľkých cieľoch.

knihyKeMne
21.02.2020 3 z 5

Od pana doktora jsem čekala vědecké zdůvodnění, jak myšlení ovlivňuje realitu. Ano, vědecky zdůvodňuje, ale.... Ale jeho tvorba závěrů mi připadá místy nelogická (z hlediska výrokové logiky). Zřejmě to způsobila snaha teorii co nejvíc zestručnit, neboť cílem knihy je dle slov autora být praktickým průvodcem k jeho předchozí knize. A taktéž dle slov autora není nezbytné první knihu číst. A já nečetla.

Autor se snaží vysvětlovat určité pasáže opravdu podrobně, což oceňuji, proto vítám jejich časté opakování. Myšlenky samy o sobě použitelné jsou, i když jejich poskládání je místy málo logické.

Autor zjevně směřuje k meditaci jako hlavnímu bodu knihy. Zde ale musím vyslovit obavu. Opravdu mám chtít zapomenout na svou původní osobnost a vymyslet si kompletně novou? Co třeba moje stávající dobré stránky? A nekoleduje si tak člověk spíš o velké psychické problémy? Vždyť tahle autorova věta ( = cíl meditace) zní hrozivě: "Pokud se osobnost jménem John stala osobností známou jako Steve, můžeme říct, že Johnův život se změní, protože už není Johnem, ale myslí, jedná a cítí jako Steve." Ale třeba to autor jen nešikovně vyjádřil.

Z celé knihy cítím jeho upřímnou snahu pomoct čtenářům žít lépe. Bohužel celkově nedokážu hodnotit výše, jeho podání meditace by dle mého názoru mohlo někomu spíše ublížit.

Aghatte
21.11.2019 5 z 5

Hustý! Tak to je kniha, co mi opravdu změnila život! Doporučuji přečíst. Spoustu toho vím, ale nikdy jsem to neměla naservírováno pěkně pohromadě a s vysvětlením proč a jak to funguje. A pokud uvěříte, že je to MOŽNÉ, pak se to i stane.
Děkuji za krásný dárek k narozeninám!

Inika
23.01.2018 5 z 5

Neskutečně inspirativní. Každý máme hromadu "věcí", které nás na sobě samých štvou. Rádi bychom se jich zbavili a žili tak o něco lepší život. Dispenza popisuje jednu z možností, jak k tomu přistoupit. Přestože samotný základ toho, o čem píše, není nijak nový, tak veskrze západní, vědecky analytický pohled na věc je nadmíru zajímavý a obohacující. Navíc je fajn, že vychází z vlastních zkušeností a pokroků.