Zapuzená královna

Zapuzená královna https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45203/bmid_zapuzena-kralovna-PdM-45203.JPG 3 19 4

Přemysl, kterému v Míšni říkali pro nevyslovitelnost jeho jména Otakar, byl velkou láskou princezny Adléty z rodu míšeňských Wettinů, která se za něj proti vůli svého otce markraběte Oty provdala a zřekla se veškerého dědictví. Jenže v okamžiku, kdy se Přemysl stává českým králem, zatouží po jiné ženě - sedmnáctileté horkokrevné uherské princezně Konstancii. Adlétě nezbývá než svést v zájmu svých dětí i sebe samé poslední rozhodující boj o svého manžela. Bude úspěšná a pomůže jí papež Inocenc III., nebo si Přemysl Otakar I. prosadí svou?... celý text

Přidat komentář

Lenka4
23.06.2023 2 z 5

První polovina připomíná dívčí románek, druhá se točí hlavně kolem Přemysla Otakara. Čtenář natěšený na to, jak to nevěrník od zapuzené manželky schytá, se dočká jen jedné, sotva uvěřitelné hysterické scény, naprosto nehodné královny. Třeba ve skutečnosti byla i ráda, že se ho zbavila. Kdo ví?

Galadwen
13.09.2015 2 z 5

Pohádka pro dospělé s mírnou příchutí červené knihovny, napsaná ovšem stylem pohádky pro děti ala kocour Mikeš (včetně neustálého oslovování čtenáře, srovnávání událostí se současností a dost divné volby slovníku), což mne neskutečně dráždilo. S historií asi moc společného nemá. A pořád jsem čekala, kdy Adléta začne bojovat za zachování svého manželství, a ono nic.


renefer
25.07.2013 3 z 5

Hezký historický román o Přemyslu Otakaru I., napsaný v trochu lehčím stylu. Čtení je to celkem poutavé, co se mně osobně nelíbí je styl psaní,kdy se autorka často obrací přímo na čtenáře stylem: "milé čtenářky a milí čtenáři", což je myslím na škodu jinak vcelku hezké knížky.

evik35
28.06.2013 2 z 5

zajímavé ale asi docela smyšlené