Zápisník abstinentky
kniha od: Michaela Duffková
KoupitKoupit eknihu
Přestat je těžké, ale nejtěžší je vydržet Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholismu a vypráví o svém boji se závislostí. Jaké zažila zlomové momenty? Co se pro ni změnilo s narozením druhého dítěte? A jak těžké je abstinovat v zemi, kde je pití společenská norma?...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463636/big_zapisnik-abstinentky-IBp-463636.jpg 3.4109Komentáře (21)
Kniha Zápisník abstinentky

Zápisník alkoholičky jsem nečetla, tato kniha byla tudíž mým prvním "setkáním" s autorkou. Ačkoli jsem od zdejšího hodnocení očekávala něco jiného, kniha mě velmi mile překvapila a nutila číst dál. Skutečné příběhy lidí, jež dýchají z řádků, jsou velmi silné, místy jsem při četbě měla husí kůži. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí a cítím, že mi Zápisník abstinentky rozšířil povědomí o problému alkoholismu.
Je mi sympatické, když se člověk, který má nějaký problém, rozhodne svou svízel řešit a zároveň motivovat ostatní k tomu, aby udělali totéž. Ať už se jedná o blogy, instagramové účty či jiné platformy (a ať už se jedná o tento nebo o úplně jiný problém) - věřím, že šířit o něm povědomí a jít příkladem má smysl.
Autorce (a stejně tak i ostatním, kteří se podělili o své příběhy) přeji mnoho štěstí, sil a optimismu do života. :)

Musím napsat, že druhá kniha od Míši Duffkové mě tolik nezaujala jako její prvotina.....ale i tak se mi kniha četla velmi hezky.

zápisník alkoholičky jsem nečetla, šla jsem rovnou sem :-), myslím, že ten kdo tím neprošel či neprochází, ať už pití (či jiná závislost) samo či soužití s člověkem, který pije, stejně nemá šanci pochopit. protože nikdo nedokáže pochopit, proč je bližší láhev než dítě nebo že za láhev všechno. literárně mi to přijde napsané pro lidi, a doufám, že kniha bude mít ten účinek, jaký autorka zamýšlela.

Ze zapisniku alkoholicky jsem mela pomerne rozporuplne pocity. I presto jsem si precetla Zapisnik abstinentky. Vlastne jsem necekala nic moc, tak jsem ani nebyla zklamana. Velkou cast knizky zabiraji pribehy dalsich alkoholiku, a take uryvky z prvni knizky. Zbytek jsou takove blogove uvahy, na knizku mi to prijde dost malo.

Kniha se velmi dobře čte, ale není to už ono, jako zápisník alkoholičky. Na knize mě nejvíce bavily pasáže, kdy svoje příběhy vypravovali abstinující alkoholici.

Knihu jsem nedala na 1 zátah, tak jak jsem předpokládala, ale spíše jsem si ji dávkovala po kouskách v dlouhém časovém období. Nejvíc mě zaujaly příběhy abstinujících alkoholiků.

Obdivuji tu otevřenost a naléhavost sdělení, já jsem asi čekal, že půjde o více beletristicky až románově zpracovaný příběh ale tím určitě nesnižuji kvalitu díla.
Štítky
alkoholismus ženy podle skutečných událostí osudy žen paměti, memoáry
Autor a jeho další knihy
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |