Zakousněte se do knihy

Zakousněte se do knihy https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348901/mid_zakousnete-se-do-knihy-yWv-348901.png 5 3 3

Soubor pracovních listů je určený pro žáky 1. až 3. tříd. Jednotlivé úkoly směřují především k podpoře čtenářství a k rozvoji pozitivní vazby na knihy, ale i k podpoře čtení s porozuměním a rozvoji slovní zásoby a jsou různého typu (dokreslování, doplňování, spojování, dopisování atd.) Každý pracovní list doplňuje na druhé straně metodika, legenda a další náměty. Děti například zjišťují, jak se dá do knihy zakousnout a pochutnat si na ní, na čem si lze naopak při četbě vylámat zuby, vytvářejí ilustrace k příběhu, zamýšlejí se nad významem knižní obálky, ujasňují si, které typy příběhů mají rády a proč. Každý pracovní list doplňuje na druhé straně metodika, legenda a další náměty Úkoly jsou řazeny se vzestupnou náročností, první třetina není příliš textová a postupně přibývá úkolů textových a ubývá výtvarných.... celý text

Přidat komentář

-Eve-
05.04.2020

Sama coby pedagog a velký knihomol oceňuji autorčin originální nápad jak přivést děti jednoduchou a zábavnou formou ke čtení a literatuře. Zakousněte se do knihy je šikovný, brožovaný soubor pracovních listů s neotřelými nápady a úkoly, kde děti mohou doplňovat, dokreslovat, a s pomocí rodiny Knížkových zjistit jak to v takovém knižním světě funguje. Praktickou součástí jsou pak rady pro učitele i rodiče jak s dětmi na daných úkolech pracovat. Nechť tato učební pomůcka plní své poslání a svět obohatí o další vášnivé čtenáře, spisovatele, či třeba knihovníky a nakladatele :-)

broskev28
22.09.2019 5 z 5

Knihy Kláry Smolíkové mám ráda - jsou inteligentní, vtipné a dokážou pobavit i připovzdělat jak "malošky", tak puberťáky, o nás dospělých ani nemluvě.
Soubor pracovních listů, svázaných v brožovaném sešitě spolu s metodickou částí a instrukcí, která se týká samotné práce s jednotlivými listy, je skvělou pomůckou pro učitele i knihovníky. Úkoly jsou zajímavé, často úsměvné, obtížnost se postupně mírně zvyšuje, ilustrace skvěle doplňují text a mohou začínajícím čtenářům napomoci k lepšímu pochopení.
V naší třídě druháků letos začínáme se čtenářskými dílnami a myslím, že právě tohle by mohl být ideální způsob, jak uvést malé čtenáře do světa plného úžasných knižních zážitků.
"Chytromil Knížek se odstěhoval s rodinou z malého bytu ve městě do velkého domu na vesnici. Leckdo by si mohl myslet, že pan Knížek chtěl, aby jeho čtyři děti pobývaly na čerstvém vzduchu a měly blízko do přírody. Ale to nebyl pravý důvod stěhování.
Knížkovým se do bytu zkrátka už žádné další knížky nevešly."


Litocha
09.06.2019 4 z 5

Praktických nápadů podporujících čtenářství není nikdy dost. Tyhle mají často vazbu na autorčinu knihu Knihožrouti, zpracování je veselé a myslím, že by děti mohly bavit. Jedna z oblastí se zabývá i funkcí knihoven a vznikem knihy, takže nejen pro učitele, ale i pro knihovníky to může být vítaná pomůcka. Bylo by fajn, kdyby se i díky téhle příručce alespoň pár děti do knihy zakouslo.