Základy BDSM pro začátečníky

Základy BDSM pro začátečníky https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313912/bmid_zaklady-bdsm-pro-zacatecniky-xWm-313912.jpg 3 17 9

Příručka pro dominanty a submisivy začínající objevovat tento životní styl. Byli jste vtaženi do světa BDSM, ale hledáte knihu, která by vám poskytla přehled, o čem vlastně Dominance a submisivita jsou? Tato výjimečná příručka, psaná velmi čtivou a srozumitelnou formou, vám poskytne popis všech rolí, odlišného vztahu v BDSM, běžně používaných termínů a ještě mnohem více. Kniha je průvodcem světa a života BDSM se všemi jeho aspekty od základních pojmů (Dominance, submisivita, bondáž, mučení, bolest, fetiš, otrok…) přes pravidla chování pro D/s a formy trestu a odměn až po erotická specifika a typy vztahů (D/s, M/s, S&M, jednorázový za účelem her, nebo vztah typu 24/7). Po přečtení této knihy byste měli být dostatečně zralí na to, abyste započali svou budoucí cestu v neustále se měnícím světě, který je znám jako BDSM.... celý text

Literatura naučná Erotika Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

BDSM Basics for Beginners - A Guide for Dominants and Submissives Starting to Explore the Lifestyle , 2013


více info...

Přidat komentář

jsemvlastovka
03.04.2024 odpad!

Svět BDSM je velice pestrý, existuje nekonečně mnoho různých variací a dynamik a žádná z nich nemůže být špatná, může být jen kompatibilní nebo nekompatibilní s protějškem.
Tento základní fakt nám autorka zatajuje a v celé knize popisuje jenom jeden typ vztahu, své názory vydává za fakta a snaží se popisovat, co správný dominant nebo submisiv dělá a nedělá. Jako by na tom, co vyhovuje konkrétním lidem, vůbec nezáleželo.

Angelika92
03.03.2022 5 z 5

Opravdu základy BDSM. Pro člověka, který se začíná o toto téma zajímat, tak určitě přínosné. Ale není to žádný návod na to, jak správně to dělat.


Vlkbaron
23.10.2021 5 z 5

Kniha je pro začátečníky, kdy nemate vůbec ponětí o tom co je zkrátka BDSM. Díky ní, můžete nahlédnout na okraj zapovězeného a porozumět výrazům. Pokud chcete poznat uvažování aktérů, tak si přečtěte moji knihu, která Vás provede skutečným světem bez krajek a mlžného oparu. Ostrost pohledu, musí každý osoudit sám... V listopadu v prodeji velmi omezený počet.

YakubiTeera
29.06.2021

Jak je tu psáno níže, kniha rozhodně není návod, jak BDSM provozovat ve stylu 50 odstínů šedi. Velmi oceňuji to, že autorka dává nahlédnout pod pokličku občas velmi uzavřené skupiny, která při dotazu zvenčí, jestli to je stejné jako ve filmu začíná vidět rudě. A jak tu bylo již napsáno, sub nemusí být vždy vyholený. Je to o osobních preferencích.

eraserhead
20.01.2020 4 z 5

Kniha opravdu pro začátečníky. Pro ty, co o BDSM neví nic podstatného. Pro ty, kteří to znají jen z romantických románů (vy víte, co myslím) a ukáže jim to, jak opravdu jiné to je. Pro ty, kteří si myslí, že submisiva můžete jen tak zmlátit a dělat si s ní/m co chcete bez ohledu na něj/ni (jak se mi vždycky při těhle vyjádřeních a tupých názorech zatmívá před očima). Opravdu základ toho, co to je, o co jde a co v tom můžete nalézt. Hodně zajímavé a nejpřínosnější (ne, že by cokoliv předtím nebylo přínosné) mi přišly dvě kapitoly v závěru: První, v níž autorka zabrousí do svého vlastního života a svěří se, jak se do svého 24/7 submisivního života dostala a jak strastiplná a psychicky komplikovaná cesta to byla. Tohle vám o tom řekně prakticky vše. Druhá pak závěrečná kapitola, která je vlastně výběrem dotazů čtenářů a čtenářek z autorčina blogu a její odpovědi. Opravdu zajímavé a pestré. Na knize se mi hrozně moc líbilo, že se autorka nesnažila o utvoření nějakého BDSM kánonu, sama tvrdí a zastává, že BDSM je všechno, na čem se dotyční aktéři domluví a shodnou se na tom. Tenhle názor se mi moc líbí, vytahuje to BDSM z jakési uzavřené temné bubliny. Kde jinde by nemělo existovat elitářství než právě v něčem tak osobním, citovém a psychickém, jako je BDSM? To přeci nemá žádná dogmatická elitářská pravidla kromě dvou - naprostá důvěra a společná dohoda. Pokud vás zajímá nahlédnout do mýtizované komunity lidí, kteří se nebojí ventilovat své pocity a touhy a neušlapávají je uvnitř sebe, tohle je dobrý začátek. Přesto se kniha/autorka nějakých vlastních nepřesností dopouští. Její kniha jede hlavně v poloze Muž-Dominant, Žena-subka, což může být pro mnohé čtenáře, kteří se s tím blížeji seznamují lehce stereotypní a mýtizující (v obecném kontextu pak zavádějící). Nesouhlasím v podstatě jen s jedním jediným tvrzením v knize, a to tím, že Dominant by měl dbát a trvat na tom, aby subík/subka byli hladce vyholeni. To si myslím, že je čistě individuální záležitost. Zde to vnímám buď jako prolnutí vlastního života autorky do knihy nebo jízdu na všeobecném (mylném) přesvědčení, že chlupy jsou fujky.

mmouse
23.06.2019 3 z 5

Kniha americké spisovatelky popularizuje fenomén BDSM, objevený pro širší veřejnost v posledních letech zejména románovou a filmovou trilogií Padesát odstínů. Obsahuje některé českou BDSM komunitou kritizované nepřesnosti a chyby. Pro vážné zájemce o toto téma doporučuji zejména literaturu naší autorky dr. Lenky Blažejové - Teremové (Lady Aradia) a její knihy Povolání domina, Jablko ze Sodomy, Sexuální deviace? a další. Přednášky české BDSM komunity (BDSM.cz, bdsmlide.cz) o tématice BDSM a sexuálního fetiše jsou též umístěny na YouTube (Beseda o BDSM sexualitě na FHS UK 2012, 2013, 2016).

Nicol13
12.03.2017 2 z 5

Stručná příručka opravdu pro začátečníky.. někdo, kdo se v tomto směru alespoň trochu orientuje.. tak tomu to moc nedá.. i když jsou tam zajímavé postřehy ohledně toho jak by se měl chovat Dominant a jak Sub. Takže jo... celkem to šlo.

MinaHawke
30.01.2017 3 z 5

Před Vánocema jsem se koukala na různé knihy a náhodou jsem narazila i na tuhle. Před tím jsem o ní neslyšela, ale řekla jsem si, že bych jí mohla koupit manželovi k Vánocům, že mu tím udělám radost.
Četli jsme jí společně, většinou večer, než jsme šli spát. Neříkám, něco bylo zajímavé, ale něco mě moc nebavilo a byla jsem ráda, že už jsme dočetli :) Podle mě ta kniha není pro každého, mám z ní rozporuplné pocity, na jednu stranu není špatná, ale na druhou je docela zklamání. Přijde mi, že autorka se snaží čtenáře přesvědčit, že její životní styl je ten správný a měli by takhle žít všichni, ale třeba jsem to jen špatně pochopila, nevím.
A jestli mi kniha něco dala? Nemůžu říct, že bych se nedozvěděla něco nového.

tandora
28.11.2016 4 z 5

Příjemně a rychle se čtoucí kniha. Pojednává o základním uvažování ve vztahu BDSM, snaží se vysvětlit, jaké formy existují. Kniha je psaná z pohledu sub, díky tomu je snadnější pochopit jejich potřeby a následně přizpůsobit chování dominanta. Je to takový úvod do světa BDSM, proto podrobné informace o různých praktikách je potřeba vyhledávat jinde. Trošku mi vadilo, že je kniha psaná jednou tak a podruhé tak (možná způsobeno překladem), že ženy jsou submisivní a muži dominantní (převážně takto) a poté, že tyto role mohou zastávat obě pohlaví. Celkově knihu hodnotím velmi pozitivně. Nenásilnou formou se člověk dostane k základu BDSM.

Štítky knihy

sex sexuální úchylky erotika sexualita sadismus životní styl BDSM sexuologie masochismus sexuální deviace

Autorovy knížky

Michelle Fegatofi
americká, 1973
2016  66%Základy BDSM pro začátečníky

Kniha Základy BDSM pro začátečníky je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x