Zabiják

Zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36509/zabijak-36509.jpg 4 40 11

Keller série

1. díl >

Keller je zabiják. Chladný, zručný a spolehlivý. Dokonalý profesionál. Nájemný vrah. Je složitý: opatrný a uzavřený, ledový a bezohledně výkonný, je ale také samotář, který o sobě často pochybuje, trpí nočními můrami a trápí se obavami o práci. Kellerovo pravé zaměstnání je vražda. Je rozený newyorčan, sní ale o klidném životě na venkově a v každém místě, které navštíví, si plánuje, že si tam vybuduje domov, daleko od všech tlaků a morálních dilemat, které s sebou nese jeho práce.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Hit Man , 1998


více info...

Přidat komentář

IvcaIva
20.09.2023 5 z 5

Dobře čtivé a docela vtipné. Tohoto profi zabijáka musíte snad i mít rádi a fandit mu. Jeho přístup k životu (i smrti) mě fakt pobavil :-)

Badger
07.07.2022 4 z 5

Ze začátku jsem si chvíli zvykal na styl, kecy psychologa mi moc nebavily, ale pak to jelo.
Rozhovory s Dot měly fajn humor a úroveň, provedení zakázek i jejich plánování skvěle popsáno o osobním životě a myšlenkách Kellera nemluvě. Navíc jsem nečekal, že se zrovna v knize na takové téma dozvím něco o variantách sbírání známek.


mi-380
29.01.2019 3 z 5

Než si srovnám v hlavě, kdo je cíl, kdo objednavatel a kdo jen nezúčastněná osoba, už letím s Kellerem k jinému případu. Těch je dost a přitom je v nich mnohem méně krve než v standardní detektivce. Keller je přitom takový napůl Dexter, někdy likviduje ty, kteří si to „zaslouží“. Časté vnitřní monology, a zrovna tak stejně časté konverzace, mě občas bavily, občas nudily.
70 % (27 hodnotících s průměrem 84 %).

1amu
26.05.2018 5 z 5

Nesbírám známky (natož ty drahé), mám jiná hobby, ale Keller byl v době, kdy se mi dostala do rukou tato kniha (a po ní všechny další) "zjevením". Lawrence Block je génius ! Pouze tací mohou psát knihy s hlavním hrdinou - nájemným vrahem. Pokud jsou jeho čtenáři "nad věcí" , což pan Block předpokládá, jsou zavaleni roztomilým černým humorem . Čtenář, který takový druh "srandy" rád nemá - zkrátka Kellera nikdy mít rád nebude. Výhodou této série je zdařilé pokračování příhod v dalších knihách, kde se Keller-story stupňují až do absurdna. Lawrence Block umííííííííííííí !

Reacher
25.12.2017 5 z 5

Mám rád Blockova Kellera, sympatického nájemného vraha, toužícího jednou skončit někde na venkově... V knihách o něm je plno nenápadného humoru, řekl bych více než napětí, ale vůbec to nevadí, příběhy jsou čtivé a člověk se těší na další a další a doufá, že Keller svůj odchod do důchodu bude oddalovat co možná nejdéle.

davidurban1973
13.05.2017 4 z 5

Čtivé, i když takové krátké epizodky k jednotlivým zakázkám. Zajímavé, jak se autor umně vyhnul jakémukoliv popisu samotných vražd.

KaiShun
18.02.2017 5 z 5

Cteno na zaklade doporuceni kdy nekdo Kellera srovnaval s Dextrem. Dexter mluvi a Keller jedna. Block umi psat!

ThomasRuhe
27.11.2016 4 z 5

I když je Keller najemný vrah, tak je to vcelku sympatická postava. Není totiž pouze bezduchým strojem na zabíjení, ale má své pocity a nálady. V každé kapitole sice plní novou zakázku, které jsou hodně rozmanité, ale v mnohých dostává větší prostor jeho soukromý život, od pořízení psa až po sbírání známek.
Block knihu věnoval Evanu Hunterovi, a musím přiznat, že je zde podobný jemný ironický humor jako v McBainových knížkách o 87. revíru.
Tohle bylo mé druhé čtení této knihy po několika letech a opět mne to bavilo.

Lmslaver
26.09.2015 5 z 5

Není to žádný akční krvák, jen hodně čtivý (místy i zábavný) příběh o práci a životě jednoho zabijáka.

marvan00
27.10.2014 5 z 5

Jedna z málo doceněných knih krimi žánru. Sbírka povídek, které na sebe navazují, takže je lze vnímat i jako jednotlivé kapitoly románu o životních peripetiích nájemného vraha Kellera (neplést si s nejbohatším Čechem Kellnerem :). Už samotný fakt, že hlavní postavou, a to velmi sympatickou postavou, je nájemný vrah, který by nás měl z principu věci odpuzovat povahou své práce, je nápad podvratný, inspirativní a Blockem využitý do mrtě. Čtenář si tak v jedné rovině užívá standardní kriminální příběh a v druhé rovině se rozvíjí pozoruhodná úvaha o podstatě dnešní společnosti, kde i nájemný vrah může být člověkem podstatně ušlechtilejším než leckterý úctyhodný občan. Jedna z knih, u kterých si říkám, že by to snad ani nešlo napsat lépe.

markuc
03.07.2013 2 z 5

kniha tak trochu bez deje, cista psychologie vraha, ale minimalni vyvoj postav - slabota