Z lehu k běhu... od pondělka začínám

Z lehu k běhu... od pondělka začínám https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356604/bmid_z-lehu-k-behu-od-pondelka-zacinam-w5x-356604.jpg 4 11 6

Specifická odrůda lenocha obecného je lemrochod. Ten proti své silně vyvinuté slabé vůli jednoho dne zjistil, že jeho zrychlení z lehu na gauči na sto metrů běhu je nižší než čtyři týdny. Vnitřního lemrochoda má v sobě každý a rozběhat jej můžete bez ohledu na počet výmluv, které jste schopni vymyslet. A taky bez ohledu na počet let či kilogramů. Stačí na to jít s rozvahou a vtipem. Chcete-li začít běhat a přitom zůstat naživu, držte se tréninkových plánů a doporučení v tomto běžeckém manuálu pro lenochy. Provede vás dvanácti měsíci běžeckého roku a představí vám všechna základní úskalí života běžce. Ujistí vás, že mráz tuky nespálí, ale běh ano. Že není potřeba ze dne na den změnit způsob života, ale stačí zkusit každý měsíc novou zdravou věc. Že k tomu, abyste při běhu nevypadali jako tyranosaurus, stačí mnohdy tři cviky třikrát týdně. Že ne všechny zelené věci jsou shnilé. A že si běhání můžete užít bez ohledu na věk, pohlaví, váhu, výšku, roční období a stav šrajtofle. Jak tedy rozběhat lemrochoda? Začtěte se … a začněte hned v pondělí!... celý text

Přidat komentář

JointlieKat94
31.10.2020 4 z 5

Nemůžu hodnotit 5*, i když vím, že na to ta kniha má! :D

Víte, dlouho, DLOUHO, si říkám, že bych měla začít běhat, neustále to odkládám na potom, na jindy, až a tak.. to je průser. Ale prostě, doteď nebyly podmínky, na jaře jsem četla Báry "hubnoucí" knihu a říkám Vám, že ta ženská fakt umí namotivovat! A tak hubnu, jako vážně. Proto i ta myšlenka na běhání. A já jí uskutečnim, AŽ se přestěhujem, už mam vyhlídnutou i trasu a jsem na to i psychicky (trochu už i fyzicky) připravená. :D

Takže další, skvělá a motivující knížka od Báry pokořená. :) a já jsem prostě nadšená. Hodně jsem se u knihy bavila, a noaco že se tam spousta frází opakuje, mě to pobavilo. :) a je tam i pár slušnejch receptů a dobrejch rad do začátku, a dobrý obrázky, a to už se vyplatí. :)

Jen teda mě mrzí, že mám měkkej obal, no jak je to možný? První je v pevné vazbě! :D

Sobtulda
25.01.2020 5 z 5

Autorka je vtipna a umi ve vas vydolovat nejakou aktivitu a vyhecovat k pohybu :)


Eorin
04.11.2019 2 z 5

Pseudovtipné.. Když vypustíte polovinu obsahu, která se snaží být vtipná, tak druhá polovina vám poskytne dobré informace pro běh. Nevyhovuje mi ovšem koncept - začínáme na jaře a končíme v zimě (obzvlášť, pokud chci začít na podzim.. ;) ), protože pak to posloupně moc nesedí a abyste přeskakovali a hledali, jaké tipy a na co si dát pozor a tak.. Ne, bylo to dle mého názoru hodně skákavé a nepřehledné. A některé neustále se omílající vtipy mě spíše štvaly než bavily..
Někomu třeba sedne, ale pro mě to byla ztráta času.

clare01
08.03.2019 4 z 5

Opět výborná a humorem natřískaná kniha od Barbory Topinkové. Ideální pro začínající běžce, kteří potřebují pořádně nakopnout a mají smysl pro humor. Je rozdělena na jednotlivé měsíce v roce a plná zajímavých a užitečných informací. Knihu jsem začala číst jako naprostý odpůrce běhu, teď je že mě jeho největší fanda.

HenryMorgan
04.03.2019 3 z 5

Přišlo mi to dobře napsané, prošpikované relativně vtipnými hláškami. Poučné a potřebné pro začátečníka, ovšem dost často se v rámci kapitol opakovala některá slova, což řekněme literární úrovni nepřidá - což by mi nevadilo, to se mi stává neustále a vím, že to neuhlídáte. Co by se ale uhlídat mělo, jsou korektury. Zde evidentně na mnoha místech došlo po redakční úpravě k bezmyšlenkovitému přijetí oprav, aniž by si dal někdo práci se znovupřečtením. Škoda, knize to uškodilo.

simuiv
06.02.2018 4 z 5

Vtipné, doslova hýří hláškami, někdy až moc. Ale pro začínající běžce ideální "poradna". Paní autorka zjevně ví, o čem píše a zažila na vlastní kůži. Mám doma aktivního běžce a můžu potvrdit.

Autorovy další knížky

2018  68%Jak zhubnout těch blbých 6 kilo
2017  75%Z lehu k běhu... od pondělka začínám
2017  63%Vánoce na sádle a jiné trable

Kniha Z lehu k běhu... od pondělka začínám je v

Právě čtených2x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x