William, Kate a malý George

William, Kate a malý George https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179949/william-kate-a-maly-george-179949.jpg 4 38 9

"Zejména Williamovi vtloukám do hlavy, že když člověk v životě najde někoho, koho miluje, musí tu lásku opatrovat a hýčkat… Musí ji chránit." - Diana, princezna z Walesu Už od začátku jim bylo souzeno stát se jedním z nejoslavovanějších manželských párů dvacátého prvního století. On, šarmantní a sympatický mladý princ, jenž jednoho dne usedne na anglický trůn. Ona, neuvěřitelně krásná neurozená dívka, která si získala jeho srdce. Společně se princi Williamovi a Kate Middletonové nějakým způsobem podařilo překonat veškerá úskalí a navzdory všem skandálům, mocenským pletkám, tragédiím a všeobecné neutěšenosti, které provázejí britskou královskou rodinu, si vybudovat a udržet pohádkovou lásku. Než se k tomu dopracovali, stihli se stát nejsledovanějším, nejpropíranějším, nejobdivovanějším a nejzáviděníhodnějším mladým párem své generace. Přesto se Williamovi a Kate po bezmála deset let dařilo držet svůj vztah pod pokličkou. Nyní žurnalista a uznávaný autor Christopher Andersen dává do jejich tajemného svazku nahlédnout, odhaluje důvěrné podrobnosti královského vztahu a nabízí poutavé přiblížení muže a ženy, kteří se jednoho dne stanou králem a královnou. V této knize popisuje: Williamův život v roli důvěrníka a rádce své zkroušené zmatky a jakým způsobem to formovalo jeho vztah s Kate. Důslednost, s jakou se mladý pár snažil svůj poměr tajit už od chvíle, kdy se na vysoké škole dal poprvé dohromady (tehdy Kate předváděla spodní prádlo na módní přehlídce a princ jí fandil). Williamovy milostné pletky předtím, než si začal desetiletý vztah s Kate, i v jeho průběhu. Kdo skutečně mohl za jejich notně zprofanovaný rozchod… a jak Kate získala prince zpátky. Šokující sexuální a drogové skandály provázející Katiny nespoutané příbuzné a jak se s nimi nastávající královna vypořádala. Ustavičný problematický vliv Williamových přátel závislých na drogách a jak Kate musela prince zachraňovat z následných depresí. Nové dech beroucí informace o smrtelných hrozbách pro prince a princeznu, o Williamově zlém snu, který ho pronásleduje až dodnes, a jak královský pár jen o chloupek unikl Dianině osudu. Překvapivé podrobnosti o tom, co má královna pro Williama s Kate nachystáno, a jak to navždy změní tvář britské monarchie. Proč nemohl královský pár založit rodinu již dříve a co se dělo, když byla Kate v šestém týdnu těhotenství hospitalizována. Události, které následovaly poté, co Kate v brzkých ranních hodinách 22. července probudily porodní bolesti a mladý pár vyrazil bez policejního doprovodu do stejné porodnice, ve které Williama porodila princezna Diana.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Práh
Originální název:

William and Kate and baby George , 2013


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
15.08.2023 4 z 5

Čekala jsem , že to bude slaďárna o těch dvou, ale musím říct, že dobrý. Dočetla jsem se plno nových informací, detailních.

Noisette73
23.08.2022 2 z 5

Kate je zde vykreslena jako vypočítavá potvora, a nic nového zde člověk nezjistí, takže za mě zklamání.


Ana72154
08.04.2019 5 z 5

I když jsem už přečetla několik knih, týkající se královské rodiny, tuto knihu mě velmi bavilo číst. Objevila jsem nové poznatky a informace, které jsem doposud nikde nečetla, i když je tento příběh velmi známý, téměř všem lidem.

4444913
02.04.2019 1 z 5

Kniha plná nepřesností,patří mezi ty nejnespolehlivější pokud jde o historickou přesnost.Mám vewlký zájem o knihy o britské královské rodině ale nemám v oblibě bulvární a hloupé knihy psané jen pro rychlý zisk jako je tato.

kutikk
05.06.2018 4 z 5

Knížka se četla příjemně a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Přišlo mi to jako taková jedna velká pohádka, při které se člověk pořád usmívá.

klaudia2722
02.07.2017 5 z 5

Zatiaľ najlepšia kniha, ktorú som doteraz čítala o kráľovskej rodine. Text bol prehľadný, dozvedela som sa veľa pikošiek o Williamovi, Kate a o ich vzťahu. Len sa mi tam akosi stratil ten malý George, na to, že jeho meno figuruje v názve, v knihe o ňom bola len minimálna zmienka.

Lucy2211
20.08.2014 5 z 5

Mě se kniha líbila moc. Jsem velkou obdivovatelkou britské královské rodiny a tak hned jakmile vyšla tato kniha, musela jsem jí mít! Sice jsou zde věci, které všichni znají (jak se Catherine s Williamem seznámili apod.) ale některé věci, jsem četla prvně. Rozhodně jí doporučuji těm, kteří mají rádi prince Williama, jeho krásnou manželku Kate nebo jejich malého roztomilého George :)
Stojí za to, si jí přečíst i když se jedná o velmi rozsáhlý životopis dvou (vlastně už tří) mladých lidí, kteří jednou možná změní dějiny....

Rodaw
24.03.2014 3 z 5

Knížka o Williamovi a Kate byl můj první rozsáhlý životopis, který jsem přečetla. Autor Christopher napsal i životopis Diany, takže jsem se na tuhle knížku celkem dost těšila. Otevírala jsem ji s pocitem, že jsou mi Kate i William sympatičtí. Zavřela jsem ji s pocitem opačným. Bohužel.
Ne, nebudu je tady pomlouvat a samozřejmě ani urážet! Na to nemám ani právo. Je to prostě můj osobní pocit, trošku jsem se v nich zklamala. Jestli jste třeba viděli film, jejich příběh je opravdu taková love story, sladká love story, ale knížka mi ukázala mnoho stran, které mi vadily. Oba dost silní kuřáci, William i Harry velcí děvkaři (pardon, je to nejvíc výstižné) a taky má anglická rodina ve zvyku konat hony na zvířata, což třeba Kate ze začátku vadilo, ale nakonec se k nim stejně přidala (ok, si nic jiného ji nezbylo). Ale třeba tady tohle vadí i hodně ochráncům zvířat, ale anglická rodina s tím prostě nehodlá přestat. Ani, přiznávám, i mně tohle vadí. Naprosto zbytečné zabíjení zvířat ...
Na druhou stranu je však knížka hezky napsaná, VELMI PODROBNĚ! Budete zavaleni všemi jmény snobů a bohatých lidí, desítkami dívek, které William měl a nebo byly třeba jeho barovými známostmi.
Občas jsem se sama trošku ztrácela...
U knížky mě asi bavil nejvíc začátek (cca prvních 150 stránek :D), kde bylo dětství Williama i Diana- ta mi byla asi ze všech postav nejvíc sympatická, což je celkem paradox.
Moje mamka Dianu dost prožívala, tak jsem se s ní o ní i hodně bavila...
Bavilo mě i seznámení Williama a Kate, ale pak jejich "společný" život už trošku.. nevím no, nudil.
V knížce jsem snad opravdu nenašla jediného "normálního" člověka - tím myslím člověka, který by neměl v jednom rukávu 10 vil a v druhém tatíčka miliardáře. Ale jasně- v okolí Kate a Willa jsou prostě samí bohatí. I když Kate nebyla šlechtického původu, byla MOC bohatá, tím myslím fakt HODNĚ.
A jako ne, nezávidím jim to. Jen mě mrzelo, jak se chovali. To je rozdíl :-)
Samozřejmě je v knížce popsáno i dětství Kate a její velmi cílevědomá maminka, která mě překapila tím, JAK MOC CÍLEVĚDOMÁ byla. Wow ...
Celkem mě překvapilo, že svatba byla zhruba na posledních 20 stránkách a třeba období, kdy byla Kate těhotná v knížce už vůbec nebylo. Celkem mě to překvapilo, zvlášť, když je malý George už v názvu knihy :-)
Co se knížce však nedá upřít je její podrobnost, skvěle Vás seznámí, jak s Kate, Williamem, Harrym, Dianou, Charlesem (jen tak mimochodem: nechápu, jak můžou mít princi rádi Camillu)
Takže jako životopis je to rozhodně dobrý, mě zhruba do poloviny i hodně bavil. Pokud se chcete o anglické královské rodině dozvědět něco více, je to ideální knížka pro Vás :-)

maryzka
07.01.2014 3 z 5

Kniha je zábavná, poučná. Kniha zachycuje život královské dvojíce, kteří jsou nadějí ,, britské královské firmy,, v dalších letech. Je tady zachycen život prince Williama od dětství až po svatbu s jeho školní láskou, narození syna Georga. Jinak se při čtení této knihy neubráním úsměvu, když si na internetu přečtu článek o tom,že princ William rozmetá škrobenost dvora a vyrábí si zprávy pro novináře sám, nebo,že matka Kate opravdu se snažila dohodit svoji dceru princi Williamovi.Jinak se neubráním srovnání knihy Sally Bedel Smith,,Alžběta II. moderní panovnice