Mick Jagger - Jeho bouřlivý život a šílený genius

Mick Jagger - Jeho bouřlivý život a šílený genius https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179939/bmid_mick-jagger-brI-179939.jpg 3 16 5

„Skákavý Jack Flash“? Pouliční rváč? Půlnoční tulák? Boháč a chlap, co má vkus? Zdá se, že je všechno dohromady a ještě mnohem, mnohem víc. Podle jakékoli definice je Mick Jagger originál, jedna z dominantních postav kultury naší doby. Chvástá se, předvádí, někdy působí zlověstně a neustále fascinuje. Před půlstoletím nás popadl pod krkem a – na rozdíl od tolika svých nadaných přátel – už nás nikdy nepustil. Po desítky let si Mick svoje četná šokující tajemství žárlivě střežil – až doposud. Novinář z New York Times a prvotřídní autor bestsellerů Christopher Andersen při příležitosti 50. výročí Rolling Stones strhává masku nejkomplikovanější a nejzáhadnější rockové ikoně v životopisu, který nic neskrývá a nelze ho ignorovat stejně jakoJaggera samotného. MICK vznikl na základě rozhovorů s přáteli, členy rodiny, ostatními hudebními legendami i znalci hudebního průmyslu – a také s manželkami a dlouhým zástupem milenek. Vrhá tak nové světlo na člověka, jehož jméno samo o sobě definuje jednu éru.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Práh
Originální název:

Mick: The Wild Life And Mad Genius Of Jagger , 2012


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Tahle knížka o Micku Jaggerovi se mi hodnotí docela těžko, protože jestli jsem třeba v případě biografie o Beatles od Huntera Daviese oceňoval, že se autor snaží co nejvíc vystříhat bulvárnímu tónu, tak tohle je pravý opak, Christopher Andersen za sebou má možná skvělou kariéru, kdy psal pro renomované magazíny typu Time, Life nebo People, ale svoji biografii o zpěvákovi legendárních Stones pojal jakože, ale jako že fakt jakože zhusta bulvárně! A koho doprčic zajímá, kolik měl Jagger za život v posteli partnerek, nebo jak velké je jeho přirození (ano, i tohle se v knížce řeší). No možná, že to někoho zajímá, ale já bych se mnohem raději dozvěděl něco o vzniku jednotlivých desek (něco jako přehled Stouní diskografie tu opravdu nečekejte- já vím, máme wiki, no ale i tak...), zkrátka víc informací o muzice (protože Stones jsou druhou nejlepší kapelou v historii lidstva- po Beatles, samozřejmě). Ale přeci jenom- pořád je to knížka o Mickovi, jen je třeba ji brát s rezervou... ostatně jako samotného Jaggera :-)

karel9045
30.11.2015 3 z 5

Zajímavá je asi tak první třetina knihy. Začátky Rolling Stones, jejich hudební vzory a Británie šedesátých let vůbec. Pak se ale "děj" přehoupne do sedmdesátek a začíná únavný výčet Jaggerových sexuálních eskapád, milenek a dětí - za chvíli se už v tom člověk začne ztrácet. Navíc mnoho informací má spíše charakter bulvárních drbů. Hudba je odsunuta na druhou kolej. Je zvláštní, že zatímco tato kniha byla hojně recenzována a komentována v tisku a médiích, jiná se stejným názvem, ale od Philipa Normana, byla téměř ignorována. Měla zřejmě tu smůlu, že se na trhu objevila o něco později, než ta Christophera Andersena a nikomu se už nechtělo číst další knihu o Jaggerovi. Přitom je mnohem zasvěcenější a nabízí nejen detailní pohled na osobnost Micka Jaggera, ale i na hudbu, kterou byl on a Rolling Stones ovlivněni.


NoelHudson
03.07.2014

Kniha odložena na neurčito. Bulvární žvásty,i když o jednom z mých hudebních idolů, mě opravdu moc nezajímají ani nebaví. Kniha je totálním zklamáním.

Pralev
22.03.2014 1 z 5

350 stran bulváru.

Strýc Jožin
22.12.2013 2 z 5

Pokud se chcete dovědět, kterou ženu nebo kterého muže přefikl Mick Jagger, určitě si tuto knihu přečtěte. Nic jiného se totiž v ní nedozvíte.