Žoldnéři

Žoldnéři https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70852/bmid_zoldneri-oZv-70852.jpg 4 20 2

Wilf Brim série

< 4. díl >

Wilf Bim je na palubě válečné lodi postavené na základě vysokorychlostních závodních lodí. Vzhledem k politickému vývoji skončí nakonec Brim s posádkou jako žoldáci v odlehlém Fluvanianském hvězdném systému. Brim, okouzlen svojí starou láskou Margot zplodí svého potomka a opět jde do bitvy s Ligou.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

The Mercanaries , 1991


více info...

Přidat komentář

Llewelyn
08.08.2023 4 z 5

Další díl, další dobrodružství. Tentokrát nejen v pustinách vesmíru, ale i na "orientální" Fluvanně. Opět sledujeme přímočarý děj s minimem zvratů, pouze práce, boje, lítání a střelba. Na velkou lásku nezbylo mnoho místa, ale to sérii jen prospělo. Wilf Brim a jeho stará parta podřízených a nadřízených opět drží celý příbeh v kvalitní rovině.
Přesto se jedná o slabší díl, ale jelikož je celá série srdcovka, zaslouží si 90 %.

ludek.n
15.05.2018 4 z 5

Bývalý navigátor a nyní korvetní kapitán Wilf Brim je znovu povolán bránit svobodu a nezávislost světů galaktického Impéria proti rozpínavosti Ligy Temných planet Nergola Triannika. Válka je na spadnutí a s ní přichází i mohutná porce frenetického napětí, které probublává knihou od první do poslední stránky. Prachová nálož, hrozící vznítit válečné běsnění, je skutečně cítit z každé řádky. Čtenář letí textem vstříc očekávané grandiózní finální bitvě jako splašené gravitrony odrážecího pohonu hvězdné lodi nekonečným vesmírem. I v této knize cyklu si užijeme spolu s Wilfem Brimem několika milostných dobrodružství, abychom takto povzbuzeni hned zase naskočili na vlnu startujícího imperiálního křižníku a vrhli se nadsvětelnou rychlostí do další bitvy. Nemůžu si pomoct, ale četbu Brimových dobrodružství si užívám a bavím se jí.


Štítky knihy

space opera bitvy kosmické lodě

Autorovy další knížky

Bill Baldwin
americká, 1935 - 2015
1993  77%Navigátor
1995  81%Galaktický konvoj
2004  78%Vzdor
2017  84%Zvrat
1999  81%Žoldnéři