Web design: Nenuťte uživatele přemýšlet!

Web design: Nenuťte uživatele přemýšlet! https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116284/bmid_web-design-nenutte-uzivatele-premys-Cea-116284.png 4 32 5

Drtivá většina velkých i malých společností dnes poskytuje informace o svých produktech a službách na firemních webových stránkách. Prezentace na webu jsou pro propagaci společností i jednotlivců v současnosti mnohem důležitější než všechny papírové katalogy dohromady, neboť internetová gramotnost roste geometrickou řadou. S ní rostou i nároky na správný design, estetickou stránku, obsah a navigaci v rámci webových prezentací. V konkurenci tedy obstojí pouze ten, kdo uživatele nadchne rychlostí, přehledností a kvalitní strukturou nabízených informací. Celobarevná publikace Web design: Nenuťte uživatele přemýšlet! vám ukáže cestu k vytvoření takového úspěšného webu. Je napsána mimořádně srozumitelným a příjemným jazykem. Veškerý výklad je založen na vizuálním způsobu chápání informací – kniha je protkána obrovským množstvím příkladů, ilustrací a diagramů, protože jen tak lze do tajů web designu úspěšně proniknout. Své si v ní naleznou nejen weboví designéři, projektoví manažeři a správci webového obsahu, ale v podstatě také každý tvůrce stránek, který chce svým čtenářům nabídnout vkusný web, jenž je přímo radost navštěvovat a procházet.... celý text

Literatura naučná PC literatura Učebnice a slovníky
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Don’t make me think , 2000


více info...

Přidat komentář

x1carbon
26.01.2023 4 z 5

Pro mě, jako někoho, kdo se designem jako takovým nezabývá, ale občas se s psaním frontendu setká si myslím relativně kompletní přehled. Kdo by se o téma chtěl zajímat více do hloubky, tak tato kniha nejde pod povrch (to si myslím, že si ani knížka za cíl neklade). Spíše dává obecná doporučení.

Na knize jsem ocenil, že nerozepisuje každou samozřejmost na 50 stran. Je to velmi krátký formát plný praktických příkladů, který do týdne ve volných chvílích projdete a máte krásný souhrn toho nejdůležitějšího, aby jste nedělali při designování úplné blbosti.

Pseudofilosof
12.08.2017 5 z 5

Praktický průvodce základním, nenáročným a (takřka) bezrozpočtovým testováním použitelnosti webu. Pozitivní je, že k pochopení látky není třeba žádná vyšší znalost webdesignu. Postačí naprosté základy, selský rozum a otevřená mysl.


LavinaVRovine
24.02.2014 2 z 5

Kdyby moje máma chtěla dělat webdesign tak by ji kniha nejspíš pomohla, pro někoho, kdo na webu zestárl je v podstatě zbytečná

lushi
12.06.2013

Název knihy jasně vypovídá o obsahu - o hlavní zásadě webdesignu. V podstatě jsem se nedozvěděla nic, co bych dříve někde neslyšela nebo nečetla, nicméně kniha tyto poznatky poutavou formou shrnuje do moc hezkého celku (víceméně).

grellenort
21.11.2012

Tuto knihu doporučuji pro začínající webové vývojáře, hlavně pokud to myslíte vážně s webovým marketingem i stavěním nových portálů od A do Z. Steve Vás postupně provede myšlením většiny uživatelů a jeho názory na jednotlivé části webu, tak jak má odpozorováno z praxe. Nejlepší rada "dejte to otestovat své matce!" je k nezaplaplacení.

Štítky knihy

tvorba webu

Autorovy knížky

2003  83%Web design: Nenuťte uživatele přemýšlet!

Kniha Web design: Nenuťte uživatele přemýšlet! je v

Právě čtených3x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst11x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x