Hledač čarodějnic

Hledač čarodějnic https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491923/bmid_hledac-carodejnic-2zO-491923.jpg 4 26 5

Mathias Thulmann, ten neúnavný lovec čarodějnic, je zpátky. Spolu se svým surovým společníkem Strengem putuje do Wurtbadu po horké stopě nesvaté knihy. V patách je mu vražedný upír Sibbechaj. Ve městě ale propukne mor, který ohrožuje i život neohroženého lovce čarodějnic. K tomu stará nemesis z Thulmannovy minulosti osnovuje svůj ďábelský plán, lidé ve městě jsou nepřátelští, místní autority mají svoje vlastní utajované zájmy a to pořád není všechno. Kde je mor, tam vždycky bývají krysy… Napínavý příběh gotické fantasy z pera C.L.Wernera, autora románů o Brunnerovi a šedém věštci Thanquolovi. Temnota a šílenství neustále číhají na svou příležitost a jediné, co stojí mezi lidstvem a zatracením jsou lovci čarodějnic.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Witch Finder , 2005


více info...

Přidat komentář

Covenant
18.11.2023

Zkusil jsem dvě kapitoly. Prostě to nedám. Už první díl lovce mě nudil, ale aspoň jsem zůstal po večerech vzhůru a nakonec to dočetl. Tady jsem usnul takřka u každé druhé stránky. Nerad nedočítám, ale tady se už mučit nehodlám. Čekají na mě mnohem lepší knihy k přečtení.

MichalMartinka
12.02.2023 4 z 5

Výborné pokračování, které (podlé mého soukromého názoru), je lepší než první díl. Hlavní osoby už známe a autor mohl děj vystříbřit novou zápletkou a událostmi, které nastínil v prvním díle. Ač nejsem fanoušek takovéto fantasy - dávám palec nahoru a těším se na poslední díl.


thorir
27.08.2022 4 z 5

Další pokračování nebezpečné poutě a lovu Mathiase Thulmanna, Sigmarity, templáře, lovce čarodějnic, a jeho souputníka Strenga. Ze zapadákova z minulého dílu se děj přesouvá do výrazně většího a kosmopolitnějšího města. Opět není nouze o akční scény, text je stejně čtivý jako v předchozí knize. Záplava nezměrné krutosti a krvavých detailů je zajištěna přesně v duchu a tradic toho nejlepšího z krutého světa Warhammeru. Hniloba, nemoci, maso, hnus, všemožné lidské i nelidské tekutiny tečou proudem. Snad neprozradím příliš, když řeknu, že tentokrát si na své přijdou vyznavači tatíčka Nurgleho a to je vždy záruka nechutností překonávajících veškerou představivost. Nesedl mi možná trochu překombinovaný závěr, přesto je to stále nadprůměrně zábavné čtení.

krystof2163
16.05.2022 5 z 5

Za mě přinejmenším solidní pokračování Lovce čarodejnic. Připouštím, že onen aspekt záhady v prvním dílu mi zde chybí. Ale naopak mi město Wurtbadu vrátilo vítr do plachet.
Příběh už se netočil v ošuntělém malém Klausbergu a katapultoval čtenáře do víru maloměsta.
Všemožně zapletené linky mi byly lahůdkou. Nechtěl bych zabíhat do detailů, ale vychutnával jsem si zvláště jednu menší linku lékaře a pacienta.
Přijde mi líto že je tato knížka zatím tak vlažně, až studeně hodnocena a tak bych se chtěl tímto postavit na její obranu. Uznávám že její menší chybky, ale ty by neměly zastínit její celkové hodnocení.
Nemůžu se dočkat na další díl.

JirkaTob
17.04.2022 2 z 5

Zarazila mě krátkost knihy. Oproti předchozí knize je příběh kratší, ale tentokrát mu příliš nevěřím. Je zde příliš mnoho postav a já jim jejich konání moc neberu.
Linka s Gregorem mě nechala být chladným. Konání skavenu na konci mi přijde také nelogické/ neskaveni.
Linka Carandini a upír měla podle mě mít slušně zakončení už v prvním dílu, protože teď mě jejich akce prostě místy nedává smysl.
Kniha je doufám taková menší a nepovedená vložka mezi prvním snad lepším, třetím dílem.

Autorovy další knížky

C. L. Werner
americká, 1973
2012  83%Šedý věštec
2021  81%Lovec čarodějnic
2017  89%Thanquolova zkáza
2016  82%Chrám hada
2022  78%Hledač čarodějnic

Kniha Hledač čarodějnic je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst15x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x