Zabíječ čarodějnic

Zabíječ čarodějnic https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497140/mid_zabijec-carodejnic-sbr-497140.jpg 4 21 5

Lovec čarodějnic Mathias Thulmann pokračuje ve svém pátrání po bezbožné knize Das Buch die Unholden. Když jej s jeho pomocníkem Strengem cesta zavede do podivného města uprostřed ničeho, mají za to, že dorazili do cíle. Ale pokud chce Thulmann, kterému jsou v patách odporní skaveni a mocný nekromant, uniknout, musí se rozhodnout – odváží se použít zlou moc ukrytou v knize, aby zvítězil? Třetí a poslední kniha ze série Mathias Thulmann z ponurého světa Warhammeru.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Witch Killer , 2006


více info...

Přidat komentář

adevr
01.12.2023 4 z 5

Skvělá série, jen to ,,zakončení" ...

MichalMartinka
02.03.2023 4 z 5

Tak jsem se dostali do finále. (I když no...) Tam kde skončil druhý díl, tak třetí pěkně akčně navazuje. Pořád je to pěkné, dynamické čtení, které se pořád drží toho předešlého tempa. Závěr povedený a epilog slibuje pokračování. Ale kdy? Až výjde budu první kdo si ho přečtě. Celkové hodnocení série **** :)


thorir
20.11.2022 3 z 5

Poslední instance honu na čarodějnice – nebo spíš honu na nekromanty, upíry, morové alchymisty, odporné krysáky, a v neposlední řadě honu za nebezpečnou a kacířskou knihou. Příběh pokračuje tam, kde skončil v předchozí knize. Thulmann se vrací do Altdorfu a téměř okamžitě zabředá do místních mocenských intrik, které se, žel, nevyhýbají ani svatému Sigmarovu řádu. Spolu s Thulmannem se samozřejmě vrací další staří známí – temný kapitán Morrovi gardy, krásná a smrtící Silja, a samozřejmě loajální násilník a alkoholik Streng. Protagonisté jsou malinko jiní než v předchozích dílech, Thulmann trochu otupí hrany své přirozené arogance, je vnímavější, lidštější. Streng vlastně taktéž. Antagonisté jsou stejně odporní jako minule – krysáci, nekromanti, upíři, kacíři a hrůzy Chaosu. Opět nechybí bezbřehé násilí, hektolitry všemožných tělních i mimotělních tekutin, temnota středověkého světa ve válce s Chaosem – tedy vše co k podobné knize patří. Konec je poněkud otevřený, poněkud uspěchaný, celkově neuspokojivý a vlastně hlavní důvod nižšího hodnocení. Škoda.

KrutorDávač
10.10.2022 5 z 5

Povedené povedené pokračování příběhu Mathiase Thulmanna. Temná atmosféra Starého světa na nás dýchá na každé stránce. Přestože má příběh otevřený konec, je tato kniha poslední a další pokračování už není.

JirkaTob
13.09.2022 4 z 5

Knížka navazuje kvalitou zhruba na první díl, i když atmosféra není tak podařená. Nicméně příběh mi dává větší smysl než druhý díl. Proto 4*.
Knížka není uzavřením příběhu a tak uvidíme, zda půjde o nekonečnou sérii jako je třeba série s Gotrekem.

Autorovy další knížky

C. L. Werner
americká, 1973
2012  83%Šedý věštec
2021  82%Lovec čarodějnic
2017  89%Thanquolova zkáza
2016  82%Chrám hada
2022  79%Hledač čarodějnic