Lovec čarodějnic

Lovec čarodějnic https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481123/bmid_lovec-carodejnic-M2u-481123.jpeg 4 42 10

Obávaní lovci čarodějnic – včetně legendárního Mathiase Thurlmanna - pronásledují zlo městečky a vesnicemi středověkého Starého světa a bez milosti ničí všemi prostředky, které mají k dispozici, cokoliv, co si dovolilo spojit se s Temnými silami.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Witch Hunter , 2004


více info...

Přidat komentář

BigFous
01.05.2024 5 z 5

V první řadě chci pochválit obálku (to zakomponování hlavy upíra do siluety lovce čarodějnic vypadá zajímavě) No nevím proč, ale nečekal jsem od toho nic moc, ale byl jsem mile překvapen.. Nečekejte hordy nepřátel ani velké bitky.. Je to spíš krimi thriller a jsem rád, že i Warhammer má různé styly a není vše úplně stejný.. . Postavy nejsou černobílé. Ke "klaďasovi" pocítí člověk občas odpor a naopak se záporákem pochopení... Autor se snaží udělat pár zvratů něco se povedlo a něco čtenář uhodne... Hlavní postava mě baví i díky tomu, že to není žádnej sympoš, ale jeho kumpán je naprosto skvělej zvrhlej sadista... Jsem zvědavý na další díly podle hodnocení jde kvalita dolů tak uvidím.. Zatím nejhorší série o Kumanskym, ale ještě mě čeká hodně knih co musím i sehnat.....

Covenant
29.10.2023 2 z 5

Zklamání. Nechápu. I v Pevnosti tuto knihu vychvalovali. Jak jsem viděl i zde hodnocení, koupil jsem si rovnou všechny tři díly, jelikož detektivka ve Warhammeru, zní lákavě. Kdysi dávno jsem četl povídky z Warhammeru "Ulrikova kladiva". Byla tam povídka o knězi Dieterovi, který byl tak trochu vyšetřovatelem na vlastní pěst. Byla to nejlepší povídka z knihy. Nebo trilogie - Otroci temnoty a fanatický lovec Marius (aspoň myslím, že se tak jmenoval). Naivně jsem doufal, že se konečně dočkám něčeho podobného. Zatím jsem dostal kýčovitý příběh o Van Helsingovi, potažmo Solomonu Kaneovi a v horším provedení. Začalo to dobře a nadějně, ale po čase příběh začal nudit a stal se předvídatelným. Alespoň jedna polovina "záhady", byla jasná od začátku. Druhá část byla jen slepenec pseudohistorie, která nebyla tak špatná, ale nijak ohromující. Snažil jsem se přečíst knihu, co nejdříve, abych to měl za sebou. Dokonce ani moje obsese k zombiím, to nezachránila. V textu se často objevovalo slovo "odporný, brutální, hrůzostrašný, atd.", aby čtenář pochopil jaká situace má být. Pro mě to byl rušivý prvek a degradovalo to v mých očích spisovatele, na pisálka amatéra. Takhle se atmosféra nebuduje. Je mi to líto, protože mám další dvě knihy doma a nechce se mi to číst. Chtěl jsem napsat něco kladného třeba o Strengovi, ale podbízivá část o osahávání zachráněné, byla možná tak pro puberťáky. Asi je to tím, že už nejsem v tom věku, kdy jsem hltal všechny hrůzostrašné a odporné příběhy, ať je psal kdokoliv. Jsem už trochu vybíravý. U takové knihy jsem očekával zajímavý příběh, hutnou atmosféru a nečekané rozuzlení. Ani jedno se mi nedostalo. Jen jeden klad to mělo. Nebylo to dlouhé.


Panpalapax
25.04.2023 3 z 5

Jakože dobrý příběh, byť pro mě v něm pár nelogičností. Jak čtu převážně fantazy, tak v žánru nejsou bohužel výjimkou, spíše zavedeným klišé. Líbil se mi hlavní hrdina i jeho pomocník. Hlavně pro jejich charakterovou realističnost. Což vyvažuje to, o čem jsem psal předtím. A jelikož také hraji počítačovou hru Vermintide ll ze světa Warhammer, kde se to zplozenci chaosu jen hemží, a kde je možno mít i postavu Witch Huntera, tak se mi to pěkně doplňuje.

MichalMartinka
25.01.2023 3 z 5

Fantasy žánr jsem opustil před mnoha lety. Kamarád mi ji doporučil jako čtivou a zajímavou jednohubku. Tak jsem započal. Dýchne na vás temné fantasy s detektivní zápletkou, propletené skvělými popisy prostředí a krvavých soubojů. Inu...doba temna je hnus. Skvěle popsaný hlavní hrdina i jeho žoldácký přítel. I když nejsem fanoušek, tak určitě sáhnu po druhé knize. Bo celek mosí byt. A jak sa bude lůbit, tož aj po tej třetí.

Frizer
18.12.2022 4 z 5

Docela příjemný "krimi " příběh horlivého Mathiase Thullmana. Skvělou atmosféru skrz naskrz prodchnuté, jako vždy u knih z Warhammeru světa. Snadné rychlé čtení s dobrým příslibem pro budoucí pokračování.

KirmaLee
02.04.2022 3 z 5

Fajn oddechovka ze světa Warhammeru. O akci zde není nouze, oceňuji detektivní zápletku a opravdu temnou atmosféru s naturalistickými popisy - díky tomu mi příběh plynul opravdu rychle a užila jsem si ho. Jen musím trochu vytknout klišé dialogy, kvůli kterým postavy působily ploše, v podstatě se nevyvíjí, máme tu takové to jasné "černobílé dobro/zlo" rozdělení, akci v podstatě dokáže čtenář predikovat. To ovšem nevadí a zkusím určitě i nadcházející díl, jelikož konec byl, samozřejmě, otevřený a nutí hned pokračovat :)

thorir
13.03.2022 5 z 5

Warhammer je a bude moje „guilty pleasure“. A tenhle kousek se vážně povedl. Je to doslova béčková sonda do srdce a mysli fanatika, sigmarity, temláře – lovce čarodějnic. Podobnost s inkvizicí z WH40k je zcela jistě čistě náhodná. Je to warhammerovská detektivka ze staré školy se vším co k tomu patří – krutý a temný Starý svět, hrůzné a odporné příšery, černokněžníci, krev, vnitřnosti, chaos, starodávné zlo, temné rituály, hororová atmosféra. Text je plný naturalistických detailů, což je pecka, přesně to očekávám od příběhu ze světa Warhammeru. Sám Thulmann pak příliš sympatií neposbírá, jeho arogance je až otravná, jeho opovržení ostatními lidmi přesně v duchu nadřazenosti Sigmarových kněží, Strengova loajalita je pak naprosto nepochopitelná a, zcela na rovinu, trochu narušuje uvěřitelnost a ponor do příběhu. Ale nevadí, čte se to skvěle, je to zábavné, krvavé, akční a má to spád. Vše přesně v poměru, jaký očekávám u podobného příběhu. Pro fandy Warhammeru povinnost.

adevr
02.01.2022 5 z 5

Fantasy detektivka, a zároveň první část něčeho mnohem temnějšího než to, co se odehrálo v jednom zapadlém panství. Dobře se to čte, a kdo si knížku koupí, nebo půjčí, dostane to co od ní čekal. I od ,,warhammřího" lovce čarodějnic. Nejsou to moc příjemní a cituplní lidé, ale on ten Chaos taky ne.

Archie
17.12.2021 4 z 5

Takovy prekvapivy Warhammer. Zapletka je totiz skvele semknuta a cela se vlastne odehrava jako takove detektivne patrani na jednom starem panstvi. Hlavni postava je sice ne prilis vykresleny, ortodoxni sigmarita, ale vlastne to do temneho, upirskeho, fanatismem protkaneho pribehu sedi a dostacuje. Takze pokud hledate atmosféru zatuchlého venkova, hřbitovů, zombie, rodinná prokletí, rituální vraždy, okultní vampírismus a máte rádi temnou Warhammer mytologii, jedná se o výtečně ponurý, ač ke konci trochu béčkový, fantasy výlet.

JirkaTob
12.12.2021 5 z 5

V rámci warhammer literatury jde o něco jiného. Hlavním hrdinou není nesmrtelný trpaslík, nesmrtelný upír, skoro nesmrtelný temný elf atd., ale člověk. Smrtelný. Je to lovec čarodějnic.
Autor se podle mě na zapletce vyřádil. Jde o napínavé detektivní pátrání, cože se to děje na panství jednoho z bývalých lovců čarodějnic.
Rozhodně jsem měl různá podezření, o co ve skutečnosti jde, ale ani tak jsem vše neodhalil.
Kniha je ucelená a sama o sobě funguje. Její konec je vytvořen tak, aby pokračování mělo na co plynule navazovat. Trochu se bojím, aby druhý díl nebyl zklamáním vzhledem k množství vedlejších zaplatek, které na konci vznikly.