Malleus

Malleus https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284047/mid_malleus-gV3-284047.jpg 5 76 6

Po sto let dlouhé, kruté válce, byl Ophiďanský subsektor konečně dobyt pro Boha Císaře. Na Thracian Primaris se koná velký triumf na oslavu vítězství, ale radost vystřídá tragédie tak obrovská svým rozsahem, že zdrtí i v bitvách zakalené Impérium. Inkvizitor Gregor Eisenhorn se pustí do vyšetřování původců toho zvěrstva, přestože je jeho vlastní reputace silně pošramocená zprávami o jeho neortodoxních metodách. Jak se nitky případu rozplétají, Eisenhorn objeví spojení se sto let starým případem a začne směřovat ke střetu s démonickým Cherubaelem a jeho neznámým pánem… Druhé pokračování trilogie Eisenhorn z temné budoucnosti Warhammeru 40 000. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Malleus , 2001


více info...

Přidat komentář

Alvari
04.07.2023 5 z 5

Další případ inkvizitora Eisenhorna a znovu jsem si to náramně užil. Kromě starých známých se tu objevilo i mnoho nových postav. Ne všichni si ovšem Gregora oblíbili. I přes množství překážek, chvíle pochyb a balancování na hraně sil Warpu, tu Eisenhorn znovu ukázal své kvality ve službách Císaři v boji proti služebníkům Chaosu.

thorir
03.05.2023 5 z 5

Volné pokračování předchozího. Volné, přesto pevně svázané. Rozhodně nedoporučuji číst samostatně. Eisenhorn se pouští do osobního vyšetřování krveprolití na významné vojenské přehlídce. Vrací se známé postavy, příběh se prohlubuje, zamotává. Eisenhorn čelí nejen odporným kacířům, ale tentokrát též nepřátelům uvnitř inkvizice. Pokračuje eroze víry a důvěry ve svatou imperiální instituci. Příběh je o překročení hranic. Inkvizitor je zdánlivě jeden z nejsvobodnějších jedinců univerza, avšak opravdu pouze zdánlivě, protože skrze svobodu rozhodování, skrze absolutní autoritu a absolutní odpovědnost, skrze absolutní volnost je vázán v nejpřísnějších dogmatech imperiální víry. Jedno malé zaváhání, úkrok stranou, jedna radikální myšlenka a hned je na krku Extremis Diabolus. Cesta za hranici je vlastně celkem přímočará a jednoduchá.
Příběh je opět živý, svižný, intenzivní. Inkvizitorské detektivní pátrání střídají urputné bitevní scény. Závěr je tentokrát super intenzivní.
Málokdy jsem četl nějaké Wh40k knihy víc než jednou. Jsou zábavné, čtivé, fascinující, přesto spíš brakoidní a pulpové. Eisenhorn je výjimka. Při druhém čtení si to užívám snad ještě víc a se zájmem sleduji každý krůček, každý pohyb protagonisty směrem k radikalizaci. Co platí o předchozím díle, platí i zde. V každém případě jde o skvělé pokračování příběhu.


Ares333
11.03.2022 4 z 5

Je to dobré, opravdu ano. Neskutečně rozlehlé universum čítající miliony obydlených planet. Má to spad, myšlenku, dej se nevlece. Konec mi přišel ty tečně rychlý a pointa horší ..

Co bych ale vytkl je spousta postav, člověk nemá šanci si je zapamatovat a hlavně nějaké bližší vysvětlení toho celého universa, warpu apod

Mila.Kuci
02.01.2018 5 z 5

Velmi poutavý děj navazující na první díl, zhltla jsem jakoby nic. Opravdu jste zvědaví jak to dopadne...

Sidrid
11.10.2017

Nemá chybu!!!

AlexKalt
31.10.2016 5 z 5

Z trilogie Eisenhorn se mi tato kniha od Abnetta líbila nejvíc. Napínavý příběh vyplněný detaily, které oživují fantasii jedinečným způsobem - připadáte si, že jste tam, že Abnett ví o čem mluví. Rozhodně mohu doporučit a to nejen tuto knihu, ale celou trilogii a dokonce snad celé Abnettovo dílo ze světa Warhammeru 40k, neboť se nebojím říct, že je na špičce spisovatelů, kteří tento svět utvářejí. Také bych rád pochválil český překlad, který rozhodně nebyl jednoduchý a pořád skvěle vystihuje atmosféru světa W40k.