Případ zazděné šlechtičny

Případ zazděné šlechtičny https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503709/bmid_pripad-zazdene-slechticny-Or9-503709.jpg 4 24 8

Budějovice a jejich malebné okolí v prvních letech druhé poloviny 17. století jsou dějištěm posledního z šesti napínavých soudních případů, zaznamenaných katem Francim. Opět se tu setkáme s městským písařem a budoucím soudcem Petroniem, s budějovickým purkmistrem Kudrnou, jeho půvabnou dcerou Filomenou a s dalšími známými, ale také novými postavami, aktéry děje, jenž se otevírá zásadní otázkou: Je správné prozradit zpovědní tajemství, jde-li o záchranu lidského života? Hrad Maškovec brzy vydá hrůznou odpověď. Podezřelých ze smrti dámy s erbem je víc a pravdu by měl zjistit kat, který ale v Budějovicích najednou chybí…... celý text

Přidat komentář

Nataliereader
09.04.2024 2 z 5

Nevim jestli je to tim, ze jsem predchozi dily necetla, ale nesedlo mi to.

TaLu
16.10.2023 4 z 5

Osudy známých postav se uzavírají. Petronius už není sám. Na druhou stranu se ale přesvědčí o tom, že soudit není ani trochu lehké, ještě že má Kubu, který funguje jako hlas rozumu i svědomí.
Rodina kata si konečně oddechne, mají před sebou jiný život. Byla jsem vděčná za zmínky o Pavlovi. Zazděná dáma objevená na zřícenině skrze své šperky postupně vydává svého vraha spravedlnosti. Kolik nevinných ale do té doby zahyne?
Houskův osud je překvapivý. Osoby a postavičky dávných Budějovic bylo milé potkávat. Dvojka nepříliš chytrých strážných, městská drbna, nový sadistický kat, a rodiny radních vytvořili krásný obrázek dávných dob. Občasné nepřesnosti v ději, vzhledem k minulým dílům, ráda odpouštím. Doporučuji číst sérii postupně, neboť dochází k vyzrazení předchozího děje.


ropotamo
18.09.2023 5 z 5

Stejně dobře napsáno jako předchozí díly. Pochvala za dobré zakončení, nebylo urychlené a odbyté, nýbrž pěkně vystavěné. Z celé série mám velmi dobrý pocit.

Dandy1
29.06.2023 4 z 5

Šestý díl je kvalitní ukončení série.

Pavelpi
12.04.2023 4 z 5

Není to moje oblíbené.Vadilo mi také různé přeskakování z děje přítomného do minulého.Jinak námět byl dobrý a řešení celkem také.Vůbec mi neseděl ten nový kat, který tam nastoupil a soudci asi také. Jinak to ale šlo.

kolacky
05.04.2023 5 z 5

Velké změny na radnici. Napínavý a bohužel poslední příběh. Na druhou stranu jsem "jim" přála, že se mohli přestěhovat...

angelika29
08.02.2023 4 z 5

Toto byl asi nejslabší článek celé série, alespoň z mého pohledu. trochu mi v tom chyběla šťáva předchozích dílů.

alnahu
29.12.2022 4 z 5

Jednoduchý příběh s detektivní zápletkou ,který se odehrává v polovině 17.století v Budějovicích.Je to již šestý díl ze vzpomínek místního kata .Z předešlých dílů jsem žádný nečetla ,protože se mi kniha o zazděné dámě a hradě Maškovec četla dobře, přečtu si s chutí i další díly.