Výzva lásky

Výzva lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91326/vyzva-lasky-1V7-91326.jpeg 5 6 3

Bezpodmínečná láska je horlivě slibována při svatebních obřadech, ale jen zřídka se objevuje ve skutečném každodenním životě. V důsledku toho romantické představy často rychle zmizí a nahradí je zklamání. Ale tak to nemusí zůstat. Výzva lásky je čtyřicetidenní výzvou pro manžele a manželky, aby se snažili vnímat a projevovat bezpodmínečnou lásku. Ať už vaše manželství visí na vlásku, nebo je zdravé a pevné, Výzva lásky je cestou, na kterou byste se měli vydat. Je načase zjistit, co je klíčem k pravému intimnímu vztahu a k rozvoji fungujícího manželství. Seberte k tomu odvahu!... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Love Dare


více info...

Přidat komentář

Dithiantusi
15.10.2021

Alex Kendrick a jeho brat Stephen Kendrick napisali a sfilmovali nadherny pribeh o zachrane rozpadajuceho sa manzelstva - film sa vola 'Fireproof' u nas 'V jednom Ohni'. Vo filme Caleb a Catherine bojuju jeden proti druhemu a ich manzelstvo sa im rozpada pod rukami. Catherine poda ziadost o rozvod - ale Caleb sa rozviest nechce aj ked je zivot s Catherine peklo. Jeho otec mu da knihu - 40 dnovu vyzvu. Caleb sa ma pokusit realizovat vsetkych 40 dni vyzvy. Je to tazke a zda sa to nemozne, ale s pomocou svojho otca to dokaze a napokon sa znova do manzelky zalubi a manzelstvo sa zachrani.
No a tato kniha je prave ta spominana 40 dnova vyzva. Kniha je clenena na 40 kapitol - jednu na kazdy den. Kapitoly obsahuju uvahy ale aj prakticke ulohy. Napriklad hned prva vyzva vysvetluje, preco su slova v manzelstve nesmierne dolezite a tiez preco je dolezite vyhybat sa negativnym slovam, obvinovaniu a utoceniu. Uloha na prvy den je: nehovorte partnerovi nic negativne (alebo to aspon obmedzte na absolutne minimum). Druhy den je znova dalsie zamyslenie a dalsia vyzva pricom prakticka vyzva z prveho dna ostava. Takto, pomaly po malickych krocikoch sa clovek dozveda veci o sebe aj o samotnom manzelstve a je vyzvany prakticky realizovat tieto male kazdodenne ulohy.
Tuto knihu by mal mat v kniznici kazdy jeden manzelsky par. Zamyslenia su naozaj hlboke - ak ich clovek berie naozaj vazne, naozaj mozete takto zmenit alebo zlepsit vase manzelstvo. Vyzvy su robene tak, aby ich zvladol kazdy (nemusite byt nejaky superman, nevyzaduje sa od vas velka financna obet ani ziadne obrovske ciny) - a v tom je ta krasa - manzelstvo sa sklada z malych jednoduchych veci, ktore ale ked zabudneme kam ideme, mozu urobit z manzelstva peklo.
Prijmete tuto 40 dnovu vyzvu?

Starmoon
18.12.2020 4 z 5

O Knihe dar lásky som sa dozvedela ešte na strednej škole, na vysokej ju venovala rodičom, ale nakoniec jediný, kto ju doma čítal, som bola ja. Krásne a silné myšlienky, dobrý nápad a v slovenskom vydaní aj skvelý dizajn. Je však pravda, že odvtedy som čítala viac aj lepších kníh o manželstve - ktovie, možno sa však raz táto niekomu v mojom okolí zíde. S určitou hrdosťou (na Boha, na jeho vernosť) môžem predpokladať, že nám s manželom nie, lebo Boha i svoju polovičku sa snažíme ctiť 365 dní v roku, vďaka čomu to potom nemusíme doháňať a naprávať za 30.


Janesky
23.07.2020 5 z 5

v slovenčine Dar lásky a ozaj veľká výzva..