Všechny barvy počasí

Všechny barvy počasí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433828/bmid_vsechny-barvy-pocasi-wMy-433828.jpeg 5 22 7

Počasí nás provází na každém kroku. Má vliv na to, co nosíme na sobě, co jíme, jak bydlíme i jak se cítíme. Často o něm mluvíme a zaujatě sledujeme předpovědi. Počasím zkrátka žijeme. A právě o tom je tahle knížka — jen k údajům o teplotě vzduchu či pravděpodobnosti srážek přidává ještě něco navíc. Jak vznikají červánky? Proč je nebe modré? Odkud se bere déšť a sníh? Proč je aprílové počasí tak proměnlivé? Netradiční naučná kniha jednoduše a srozumitelně vysvětluje řadu jevů a projevů počasí i to, jak ovlivňuje životy lidí. Zároveň je však i poetickým průvodcem — v neuvěřitelně působivých ilustracích zachycuje, jak na nás počasí působí, jak ho prožíváme. Každá dvoustrana je malá obrazová báseň, do níž je vepsáno, co vědeckými slovy popsat nelze, a nám — malým i velkým — ukazuje snad všechny barvy, jaké může počasí mít. Pro děti od šesti let.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Přírodní vědy
Vydáno: , Host
Originální název:

Alle Wetter! , 2015


více info...

Přidat komentář

Pavlína197
08.06.2021 5 z 5

Moc pěkná, poeticky laděná knížka. Menší děti možná ne úplně všemu porozumí, zase tak alespoň vznikne příležitost k popovídání. Jako úvod do tématu určitě dobře poslouží dětem i dospělým.

Katrinreading
16.04.2021 5 z 5

Z této knihy jsem upřímně nadšená. Krásné ilustrace jako vystřižené ze snu v krásných barvách a zajímavý text plný mnohdy překvapivých informací. Odpočinkové čtení, které zaujme i obohatí pošmourný den.


Šebestová3
12.04.2021 5 z 5

Nádherné ilustrace a zároveň propracovaný zajímavý text. Ideální kombinace!

Heyhey
30.10.2020 5 z 5

Překrásná kniha. I text je napsán tak, že mu porozumí děti a zaujme dospělé. Rozhodně mě potěšila.

zazvorek
18.10.2020 5 z 5

Naprosto nerozumím komentáři uživatele Josh...
Kniha nemá suplovat encyklopedii počasí a ani se netváří, že má takové ambice. Na druhou stranu jednotlivé jevy vysvětluje dostatečně srozumitelně a podrobně tak, že starší děti rozhodně poučí, leckterého dospěláka taky, takže informační hodnotu má. Ale síla té knihy je v ilustracích. Ty jsou tak nádherné, tak výstižné! Autorce se mimořádně povedlo vystihnout atmosféru každého počasí, svítání, soumraku, klidu před bouří... Veliké aaaach.

Josh
29.09.2020 1 z 5

Chápu, že nejen jako v Německu oceňovaná kniha byla u nás přeložena, ale autorka měla zůstat u dětských knih bez pseudo-vědeckého zaměření. O tom, zda je obsah o počasí a „poetický“ styl srozumitelný pro děti od 6ti let se dá pochybovat. Dost váhám pro jaký věk je kniha určena. Vysvětlení různých přírodních jevů včetně počasí by naši odborníci podali mnohem lépe než překlad a s přihlédnutím k věku čtenáře! Za mne celkově velké zklamání (škoda 168 stran, co papíru a stromů:o(( a působivost ilustrací osloví možná jiné….

Ceile
18.06.2020 5 z 5

Opět další nádherný kousek z nakladatelství Host. Neuvěřitelně krásná kniha a to nejen po stránce vizuální, ale i po stránce obsahové. Krátké a srozumitelné texty vysvětlující různé meteorologické jevy. Ač určena dětem, rozhodně nadchne i dospělé čtenáře. Atmosféra ilustrací je jedinečná a nádherně doplňuje psané slovo.

Štítky knihy

počasí

Autorovy knížky

Britta Teckentrup
německá, 1969
2020  93%Všechny barvy počasí

Kniha Všechny barvy počasí je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst42x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x