Všechno je správně

Všechno je správně https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70421/vsechno-je-spravne-70421.jpg 4 9 4

Kontroverzní písmák, autor unikátní knihy Černé tajemství Karla IV., ve svém díle houževnatě obhajuje zásadu, že všechno je správně, protože všechno dělá matka Příroda, mimo které nic neexistuje. Úsměvné příhody z jeho života, kdy s bulharskou kytarou „Vasil“ za 120 Kč vyrazí dobýt Prahu, se tu mísí se zásadními filosofickými úvahami. Příběh začíná ostudnou účastí autora v TV soutěži „Pálí vám to?“, kde mu to chladilo, až mrazilo. V závěru knížky si to však vynahradí, neboť čtenáři naservíruje tzv. Optimistický manifest, který by mohl nastartovat proslulou vizi známého českého mystika Eduarda Tomáše, že náš národ jednou bude vzorem pro ostatní.... celý text

Přidat komentář

Betty11
26.06.2014 5 z 5

Přemýšlela jsem zda bych někomu doporučila knihu k přečtení, a došla jsem k závěru - jasně v každém případě. Ona totiž ta mystika mísící se do humorných příběhů ze života má svoje kouzlo, a je to přesně tak jak píše - ..."ať uděláš co uděláš čtenáříčku - všechno je správně." Na svět přicházíme v zapomnění a vše je již dané, všechny naše životní zkoušky a že jsou občas krkolomné to dokazuje nejen kniha, ale život každého z nás. Jen se neberme tak vážně - na každý problém se podívejme s odstupem času - třeba už nám nebude připadat tak životně důležitý - třeba už bude dokonce i vtipný.
Všechno je dobré - všechno má svůj smysl a důvod - i když nám prozatím není znám.
Kniha pobaví i pohladí - dejte si ji :o) mně se líbila.

Klamm
04.06.2013 4 z 5

Autor na konci knihy oslovuje čtenáře, aby mu poslali nějakou vtipnou historku a on ji zařadí do své další knihy. Chvílemi mi tak kniha přišla jako křečovitě poskládané příběhy, podobně jako to dělá Troška ve svém trapném Kameńáku. Nicméně tyhle příběhy měly alespoń řádné koule. Chvílema jsem se až zajíkal smíchy. Jen tak dál.

Netrpělivě čekám na pokračovaní! Že by došly veselé historky z natáčení...
70%


gail
05.03.2013

pobavila a přiučila mě :)

nightlybird
14.03.2011

Porušil jsem své zásady - pokud jde o přidávání knih. Knihu nejenže nevlastním, ale ani jsem ji nedržel v ruce, natož abych ji četl. Autor mi ale silně připomněl léta mladosti, ty krásné časy, kdy žádná pitomost nebyla natolik velká, aby ji našinec neudělal a nebo se o ni alespoň nepokusil. Doufám, že se k ní co nejdříve dostanu, že nebudu četbou zklamán a nebojte se, podělím se s vámi o své - těším se, že libé - zážitky.

Autorovy další knížky

Lev Tygr (p)
česká, 1956
2004  93%Černé tajemství Karla IV.
2007  89%Všechno je správně
1993  73%Divočiny aneb Pražská šunka jede
2015  53%S Ježíšem na pivě

Kniha Všechno je správně je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x