Vražedné úmysly

Vražedné úmysly https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456025/bmid_vrazedne-umysly-DRf-456025.jpg 3 39 14

Arliss Cutter série

1. díl

Arliss Cutter je drsný, ale nesmírně charismatický policista s doko­nalým pozorovacím talentem. Studená, temná, téměř neobydlená jihovýchodní Aljaška, často po­nořená do deště a mlhy, není však i přes veškeré jeho zkušenosti zrovna Cutterovým šálkem kávy. Temná však není jen Aljaška. Ze šokující vraždy domorodé dívky tuhne krev v žilách, a to i tak ostří­lenému strážci zákona. Natáčení reality show Ženy rybářů převrátí život v dosud poklidném místě vzhůru nohama, a to zvláště poté, co se ztratí dva členové štábu. Snad každý tu má nějaké tajemství, pověstného kostlivce ve skříni. Dokáže Cutter odhalit, kdo všechno je do zločinů zapojen?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Open Carry , 2019


více info...

Přidat komentář

trudoš
12.11.2023 2 z 5

Marc Cameron se snaží o drsný akční román z aljašského prostředí, přičemž drsnota zůstane u chlapáckého mudrování a napínání svalů, a z Aljašky jsem cítil asi tolik autenticity jako z filmů se Stevenem Seagalem. Hlavním problémem ovšem je, že na detektivku se tu příliš nevyšetřuje a dějová osa se odvíjí podle vlastních pravidel, bez toho, že by ji ústřední hrdinové nějak ovlivňovali. Ti pouze řeší situace, které z vývoje událostí samy vykrystalizují a to je nejspíše jediný důvod, proč tu jsou - ne aby vraha vypátrali, ale aby mu v pravou chvíli uštědřili pořádnou ránu na solar. Aljašská divočina pak s příběhem společného nemá vůbec nic; mohl by se odehrávat v jakékoliv lokalitě a na jeho průběhu by to pranic nezměnilo. Tedy, ne že by motiv kolumbijského drogového kartelu, dovádějícího v (pro ně) zcela neznámých vodách, pro mě nebyl dostatečně atraktivní, ovšem v rámci rozehrané zápletky si myslím, že z toho šlo vytřískat mnohem víc, než průměrnou epizodu ze seriálu Odpadlík. Škoda.

BlaV.
05.11.2022 4 z 5

Celkem se mi líbilo, dokonce jsem si místa vyhledala na mapě.


zdendula31
11.07.2022 2 z 5

Tak tohle se hodně nepovedlo.Pod pojmem ,,krimi z Aljašky"jsem si představovala něco jiného.Nesympatické postavy,strážci zákona mi připadali jako banda nekompetentních blbců...prostě pro mě odpad.

Jaruš7
28.09.2021 5 z 5

První ze série a start se zdařil.
Zapůsobil pestře akčním životem v příběhu.
Každou z postav autor obdařil svérázností a hrdinovi dal ze svých zkušeností vše co jej v životě formovalo.
Jaksi, nezvyklé záludnosti v zločinecké sféře jsou verzí, že i vychytralý zločinec může mít v šíleném amoku zmršené nápady.
Na další se těším, není nad pocit, že šance se té "zaslepené s váhami" nesmí upírat.

alzbeta4340
30.12.2020 4 z 5

Nebylo to snadné a hladké čtení, než jsem se prodrncala mezi tolika postavami a dějovými linkami, musela jsem se trochu obrnit trpělivostí. Přesto se mi kniha líbila. Aljaška zde je skvěle popsaná a hlavní zloduch byl do tohoto prostředí originálně zvolený.

Devil-Ivet
23.10.2020 3 z 5

Popsání Aljašky bylo skvělé a asi taky to jediné. Postav tu bylo moc, neustále jsem se ztrácela a autor přeskakoval z jedné postavy na druhou. Samotný případ byl zajímavý a natáčení reality show vneslo do příběhu jistý nádech. Celkově je však kniha průměrná.

Katania
28.08.2020 4 z 5

Nevím, nevím. Nějak jsem četla a četla a stále jsem nenarazila na takové to napětí. Není to špatné, ale mě to nenadchlo.

astra3
25.07.2020 3 z 5

Zajímavé, ale zdlouhavé.

ArwenAragorn
16.07.2020 2 z 5

Je to tak 2,5*, 3* se mi zdály už moc.
Zpočátku mě detektivka docela bavila, pak pořád přibývalo postav a linek příběhu, až jsem z toho měla tak trochu zmatek. Napětí jsem vůbec necítila, akční scény mě nebraly a ostřílení padouši mi občas přišli svým jednáním směšní. A ještě něco - nevím, jestli by mi připadal charismatický šerif, kterému se dělají dolíčky ve tvářích, když se směje.
Knížka se určitě spoustě čtenářů bude líbit, pro mě jsou ale daleko lepší detektivky z Aljašky od Dany Stabenow.

bookcase
29.06.2020 5 z 5

Bavilo, a hodně. Aljaška perfektní, hlavní hrdina neskutečně charismatický, drsné zabijácké scény jak od Tarantina. A takový lehčí, ne příliš výrazný, přitom znatelný humor. Jsem zvědavá na další díly, jestli u nás budou vydány.

Danago
24.06.2020 3 z 5

První díl série s novým charismatickým a drsným policistou s doko­nalým pozorovacím talentem Arlissem Cutterem.
Děj se odehrává v oblasti téměř neobydlené jihovýchodní Aljašky. Vyšetřování šokující vraždy domorodé dívky policii zavede až k představitelům
natáčení reality show Ženy rybářů. Když se ztratí dva členové štábu, celé vyšetřování se rozbíhá dalšími směry...
Snad každý tu má nějaké tajemství.

S tímto příběhem jsem trochu bojovala. Na mě zde bylo trochu moc postav, moc rozvedené osobní linky vyšetřovatelů,obětí i pachatelů. Až moc brutalit bez nějakého pro mě pochopitelného motivu.
Popis drsného prostředí a života na Aljašce se mi v knize líbil moc. A předpokládám , že se série s každým dalším dílem bude zlepšovat. Tuto knihu beru jako rozjezdový první díl, kde se čtenář seznamuje s postavami

Knižní střípky
11.06.2020 3 z 5

VRAŽEDNÉ ÚMYSLY jsou prvním dílem z nové kriminální série autora MARCA CAMERONA a po jeho přečtení mohu říci, že jsou začátkem velice slibným. Již jen samotné prostředí drsné Aljašky bylo pro mě, a myslím si, že bude i pro mnoho jiných čtenářů velice atraktivní. Jedná se o čistě detektivní záležitost, kde je kladen velký důraz na postup policejního vyšetřování a postupné rozkrývání zločinů. Kromě linie s vyšetřováním zde máme i několik dalších dějových linií, které jsou rovněž velmi zajímavé. Díky tomu všemu je zapotřebí se na knihu soustředit, což by mohlo některé čtenáře odradit. Nicméně já mám takové knihy ráda. Cca od mých 10 let jsem vycvičená mou milovanou Agathou Christie.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

a.k
02.06.2020 4 z 5

Vrchní šerif Arliss Cutter je povolaný na aljašský ostrov, kde se ztratila mladá indiánská dívka. Místní lokaci si vybral pro svou reality show filmový štáb, ze kterého náhle zmizeli také dva jeho členové.
Kniha nabízí hned několik vrstev zdánlivě nesourodých příběhů s mnoha postavami, kdy je ale každá linka příběhu důležitá pro celkové rozuzlení. Hodně se soustředí na práci a vztahy v policejních složkách a dalších stěžejních postav. Jako bonbonek navíc je tu výborně zachycené prostředí aljašského ostrova omílaného nevyzpytatelnými mořskými proudy.

mikika
05.05.2020 4 z 5

tohle byla dost jiná Aljaška než ta od Dany Stabenow - drsná, moderní, brutální. až když se děj přenesl na Ostrov prince waleského, dostane divoká příroda také slovo. Já osobně bych ubrala té brutality a přidala na humoru, ale jinak dobré.

Štítky knihy

Aljaška policisté

Autorovy knížky

Marc Cameron
americká, 1961
2020  69%Vražedné úmysly

Kniha Vražedné úmysly je v

Právě čtených1x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce66x
Chystám se číst35x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x