Tiché vody

Tiché vody https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164920/bmid_vrazdy-na-sandhamnu-tiche-vody-S0k-164920.jpg 4 101 35

Vraždy na Sandhamnu série

1. díl >

PRVNÍ KNIHA ZE SÉRIE DETEKTIVEK ZE ŠVÉDSKÉHO SANDHAMNU O KRIMINÁLNÍM INSPEKTOROVI THOMASI ANDREASSONOVI A PRÁVNIČCE NOŘE LINDEOVÉ Je horké červencové ráno na Sandhamnu. Na západní straně ostrova vyplaví moře na pláž mužské tělo zamotané do rybářské sítě. O týden později najdou nedaleko odsud brutálně zavražděnou ženu a případu se ujme Thomas Andreasson z policie v Nacka. Téměř žádné stopy neexistují. Co mrtvé spojovalo se Sandhamnem? Jaká tajemství ostrov ukrývá? Thomase trápí ztráta novorozené dcery a rozpad manželství, ale přesto se vrhne do vyšetřování. Nečekaně se mu dostává pomoci od kamarádky z dětství, Nory Lindeové, která v létě na ostrově bydlí. Vrah je na svobodě a ruší letní idylu, tlak na policisty neustále roste. Musí rychle najít pachatele, než přijde nazmar další život...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Víkend
Originální název:

I de lugnaste vatten , 2008


více info...

Přidat komentář

Dorotka201
07.10.2023 5 z 5

Nebylo to špatné

berila
28.08.2023 3 z 5

První kniha od této autorky, zároveň první ze série. Je to taková klasická detektivka. Když vidím hodnocení, tak tento díl je nejslabší a přesto se mi líbil. Určitě vyzkouším i další díly.


etell
24.03.2023 4 z 5

Čudovala som sa, že tak zvláštne skončila kniha a teraz čítam, že to je séria. Tak to dopadne, ak sa náhodou dostanete ku knihe. Ale som rada, že som ju čítala. Postavy boli veľmi sympatické, uveriteľné. S Thomasom som si zaplakala nad jeho osudom a Noru úplne chápem, ako sa v nej bije rola matky a budovanie kariéry. Detektívna zápletka bola slabšia, u mňa sa to nechytalo na príbehy od Yrsi Sigurdardóttir. Ale štýl písania spisovateľky i celkové prostredie príbehu sú veľmi dobré. Knihu som si vychutnala a autorke som všetko uverila. Teším sa na ďalšie časti a ďakujem náhode, že som sa dostala ku tomuto príbehu.

desert.fox
03.02.2023 4 z 5

Dobře napsaná konzumní detektivka. Seriálové zpracování je oproti knize dost cukrkandlové.

saphiral
27.10.2022 5 z 5

Tak to je přesně kniha pro mě, viděla jsem první seriál a vůbec to nevadilo. Už čtu další díl....

Awča
09.03.2022 5 z 5

Pěkná detektivka, vyprávění plyne poklidným tempem. Líbilo se mi líčení prostředí i přiblížení všech postav a švédského stylu života. Závěr byl napínavý, celkově se mi kniha moc líbila a hned jdu na další díl.

zazvorka
23.11.2021 5 z 5

Prima detektivka, takové mám ráda - výstižné přiblížení hlavních postav, detailní popis prostředí - hned bych se tam podívala! Vyústění zápletky překvapivé. Už mám v ruce další díl.

moudivlacek
13.11.2021 3 z 5

Velmi podařená klasická detektivka, žádné drsné krvavé scény a nervy drásající napětí. Přesto skvělá dedukce detektiva Thomase a jeho kamarádky bankovní právničky Nory. K tomu popis přírody a život tamějších obyvatelů. A nejen příběh s motivem starým jako lidstvo samo, ale i pohlédnutí do osobních životů Thomase a Nory.
A co říct závěrem? Nejen prací živ je člověk.
Jsem zvědavá na další díl i nově poznané hrdiny.

Šárka345
06.09.2021 5 z 5

Pěkné čtení, žádný krvák, odpočinek :0)

Jiho226
15.12.2020 1 z 5

Nejsilnější zážitek z knihy je zeměpisný - popis atmosféry šér je poutavý a zajímavý...jinak nijak výrazný krimipříběh plný ,,hluchých“ pasáží

Ava365
02.11.2020 3 z 5

Průměrná severská detektivka. První stránka navnadí, ale pak už je to taková vata. Vyšetřování se nikam neposouvá, děsně se vleče. Ke konci to zase nabere tempo, vrah je překvapivý, ale celkově spíš nuda.

SilvieSisinka
11.04.2020 4 z 5

Oddechova detektivka. Žádný krvak.

raty
11.08.2019 4 z 5

Jednoduchý detektivní příběh v atraktivním prostředí. Díky této knize jsem se alespoň dozvěděla, co jsou Stockholmské šéry. Zkusím další díl a uvidím. Zatím je to pro mě takové "nenadchne a neurazí".

david9690
24.03.2019 4 z 5

Příjemná detektivka, autorčin styl psaní se mi líbil, krásně vykreslené prostředí ostrova Sandhamn a jeho obyvatel. Dobře se to četlo, děj měl spád a oceňuji že to nebyla ponurá a hrůzu nahánějící krvavá záležitost, ale má to zajímavý motiv a na konci se čtenář zjistí že nešťastný sled událostí byl spíše dílem shody okolností než zákeřným a plánovaným činem zlého člověka.

Skalara
07.03.2019 3 z 5

Název knihy odpovídá i obsahu, klidná, nezáživná a vše se v ní pomalu vleče. Do knihy se nelze zakousnout a nemáte potřebu ji hned dočíst. Stojí to hromadu přemlouvání dočíst tuto knihu. Konec knihy se teprve pořádně rozjede a začíná to mít spád.

konicekbily
29.12.2018 5 z 5

Povedená prvotina mé nové autorky. Podařilo se jí nám házet pod nohy falešné větve vyšetřování, které nebylo možno domyslet, ale na závěr vše objasnila, včetně odboček. Beru do tukou díl druhý a mám dalších 24 hodin co dělat!

Arsi
25.12.2018 4 z 5

Příjemná detektivka, dobře se četla. Chystám se na další díl.

haki34
29.10.2018 4 z 5

Možná trocha SPOILERů !!!

líbila se mi a moc :) malebné popisky sverských ostrovů, to já můžu...borovice šumí,, písek pod nohami se přesýpá, vzduch je příjemně slaný a teploměr neleze nad 25°C..k tomu nějaký ten jachting, piknik, grilovačka, maják, barevné domečky, světlé dřevo...a nějaká ta vražda, raději rovnou 3...

postavičky detektivů takové ze života, jak bývá v severských detektivkách dobrým zvykem, ideálně s nějakým traumatem a rodinnnými problémy...

příběh celkem jednoduchý, přišlo mi, že většinu dedukcí házeli policisté tak nějak od pasu a naštěstí to pak klaplo...(šel tam a tam, tak musel dojít tam, a pak jel, a ideální místo na pád přesně tady, takže ho vyplaví zde.....jakoby to jinak ani nešlo :P) takže dle mého mínění další z případů vyřešených náhodou...to nc nemění, že to byla fajná čtivá oddechová románodetektivka.

Kus hvězdy ale dolu za Nořin diabetes, protože na výrazy jako inzulinový šok/koma/hypoglykemické už ani radši nevím co jsem celkem přecitlivělá, a to nejen díky povolání.....pravda, kopec diabetiků dělá kiksy, jakože se zapomene najíst...ale to by Nora po megadávce inzulinu, kterou si aplikovala, byla v limbu mnohem dříve...a kdoví, jestli by stihla rozeznat, že se hypo blíží...bohužel většina diabetiků to jaksi nestihne (zářný důkaz toho, že mozek jede na cukr...), natož v klesajícím rangu podávat takové výkony... (osobní zkušenost..)

každopádně, hladinu cukru bokem , doporučuji !!! a určitě mě bude zajímat další vývoj osudů Nory a její rodiny a také trochu i Thomase :)

kap66
28.08.2018 3 z 5

Detektivka pro ženy - a nemyslím to špatně: děj pomalejší a nebrutální, hlavní postavy lidské a citlivé (tedy takové, se nimiž budete soucítit a jejichž osudy budete prožívat), rodinné vztahy podrobně popsané, prostředí ostrova zachycené s láskou, a proto důkladně, řešení spravedlivé.
Ráda jsem si takovou klidnější detektivku přečetla, ale myslím, že víc hvězdiček schovám do budoucna; jako rozjezd to ale není vůbec špatné.

lenuskav
10.08.2018 2 z 5

s knížkou sem se trápila asi tak 14 dní a na konci sem si řekla..to bylo všechno? Thomas jako vyšetřovat byl absolutně na dvě věci,když nedokázal přijít s nápadama,které se od něj jako od policisty očekávají. naprostá slabota a sem ráda, že už je to za mnou