Vraždící automaton (limitovaná edice)

Vraždící automaton (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454355/bmid_vrazdici-automaton-limitovana-edice-D8J-454355.jpg 4 55 11

Lady Mechanika série

< 4. díl >

Lady Mechanika se vrací již počtvrté, protože její popularita stoupá nejen v jejím steampunkovém světě, ale též mezi jejími českými fanoušky. Jenže nezmění se teď úplně všechno, když je Lady Mechanika podezřelá z vraždění vědců se společnou minulostí? Všichni inženýři Blackpoolových závodů jsou v ohrožení života. A mezi nimi také pan Lewis! Úchvatné vizuální zpracování a napínavý děj nechybí ani v nejnovější knize o ženě s mechanickými prvky, která vyřeší každý zapeklitý případ kromě tajemství vlastního původu, jež zůstává prozatím skryto v nějaké temné laboratoři…... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Clockwork Assassin , 2018


více info...

Přidat komentář

MartyManCZ
30.01.2023 5 z 5

Asi se k tomu nedá říci nic špatného. Kvalita a přednosti předchozích dílů to kopíruje respektive to na ně navazuje. Otázkou je, zda-li je ta dokonalost ještě hezká, nebo už je to vlastně otravné :)) Jedinou výtku kterou mám, je jen malé posunutí se v podstatě děje hledání původy Lady Mechaniky. Výhoda je v tom, že se dá číst i bez předchozích znalostí toho, co se stalo.

nicandra
23.10.2022 4 z 5

Grafická stránka opět vynikající. Opět se taky dočkáme náznaku informace o Mechaničině minulosti - a opět se dohromady nic nedozvíme. Toto mi teda už začíná vadit, je to jak natahovaný TV seriál.


KubaHanzelin
16.01.2022 4 z 5

Rád jednou za čas sáhnu po nové Lady Mechanice, tato je zatím poslední..
Ale Benitez s Chenem už mi pijou krev! Rád bych se konečně dozvěděl něco o minulosti Mechaniky, to ochomítání kolem mě občas dokáže lechce vytočit, i když to pak ve výsledku nahradí jako vždy krásná kresba a příjemné detektivní příběhy se špetkou fantasy a scifi:)

kitja
17.11.2021 4 z 5

Do čtvrtý a zatím poslední Lady Mechaniky jsem se ze začátku nemohl začíst, ale asi od půlky prvního příběhu už jsem zas naskočil na strhující příběh. Následovalo bohužel jen krátký povídání směřující k objasnění její minulosti a poslední příběh o víle přinášející inspiraci mi nejlíp padnul do mý momentální nálady a rozpoložení.

Takže jen věřím, že ten otevřený konec bude někdy brzy pokračovat. Protože Mechanika je jeden z nejlíp kreslenejch komiksů, to je fakt nádhera a navíc má velmi silný a strhující příběhy, což nebývá úplně pravidlem. Tuhle sérii bych doporučoval fakt všem.

QEDS
30.05.2021 5 z 5

Tento příběh byl vskutku skvělý. Jako vždy kresba byla nádherná a plná detailů. Tentokrát měl i při eh skvělou zápletku u které jsem hned na začátku neodhadl kdo je padouch, tak jako u předešlých dílů. Určitě doporučuji přečíst.

Terva
01.01.2021 5 z 5

Fakt rád vyměním
dlouhý a nešťastný život
za krátký,
ale bohatý.
(La Belle Dame sans Merci)

Vzhledem k tomu, že v poslední době čtu „nevonící“ komiksy, tak jsem si čuchací rituál řádně užil. Ano, Lady Mechanika po otevření nádherně voní barvami. Což se například nedá říci o Hachette Spider-Man, Y – Poslední z mužů a nebo o černobíle nakresleným příběhu Živí mrtví. Tak že Lady Mechanika je skvost na vrcholu vůní. A když jsme u těch nej, kresba je v tomto komiksovém příběhu také úžasná. Jen letmo jsem knihu prolétl před čtením a už se začal nesmírně těším na některé celostránkové kresby i kresbu některých oken.

Citát: Tragédie udeří navzdory dobrým úmyslům. (Vraždící automaton)

Kniha je rozdělena na dva příběhy. „Vraždící automaton“ a „La Belle Dame Sans Merci“. Oba příběhy jsou nádherně nakreslené a je parádní se těmito kresbami kochat. Se scénářem už je to trochu horší. Hned v tom prvním příběhu je celkem hodně nelogických situací, které více popisuji v komentáři u této konkrétní povídky. Příběh druhý napsal M. M. Chen a trochu mu v tom pomáhal hlavní tvůrce těchto příběhů, Joe Benitez. Bohužel v tomto scénáři mě praštila do očí jedna zajímavost, která mě měla napadnout už dřív. Lady mechanika je prachsprostá zlodějka. A v tomto příběhu to jen dokazuje. Ale já jí fandím :-)

Citát: Znát umění znamená znát umělce. (La Belle Dame sans Merci)

Obsahově je druhý příběh lepší. Má spousty tajemna a pohádkový nádech. Navíc je inspirován básní o které se dozvíte víc v mém komentáři k této povídce. Nakonec jsem se rozhodl dát celému svazku plný počet.
Při čtení tohoto komiksu jsem poslouchal klasiku Ozzy Osbourne a jeho počiny The ultimate sin (86), No more tears (92) a Ozzmosis (95)
Komentáře k povídkám najdete v sekci „povídky“ u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Citát: Jak jste to mohli dopustit, když jste byli všichni tak geniální? (Vraždící automaton)

Aleen
30.12.2020 5 z 5

Ať si každý myslí, co chce... Já si myslím, že grafické zpracování zavání bezchybností a že každý příběh sexy Lady mě pokaždé něčím zaujme. Výjimkou není ani čtvrtá kniha těchto téměř geniálních autorů. Asi mám klapky na očích, ale jedinou slabinou, i pro mě, je stagnace v pátrání po historii Mechaniky. Dokonalý komiks.

MagdaFish
28.12.2020 5 z 5

Opět Lady Mechanika v celé své kráse. :-) Pravdou je, že tvůrci by se už taky mohli trochu odvázat a posunout Mechaniččino pátrání po svém původu aspoň o jedno ozubené kolečko dopředu. V tomhle ohledu příběh trochu stagnuje a počíná nudit.
Co ovšem nenudí je opět nádherná kresba. Kdyby někdo v tomhle duchu adaptoval některé verneovky, tak věřím, že si spousta fanoušků steampunku (vč. mě) bude chrochtat. :-)

Zmiu
15.12.2020 5 z 5

Lady Mechanika je moje komiksová láska, miluju příběh i výtvarné zpracování. Jen mi přišlo, že překladatel trochu přitvrdil a některé postavy mluví víc nářečně/hovorově než v předchozích dílech, místy mě to až rušilo. Až jsem si myslela, že překládal někdo jiný. LM čtu i v AJ, a tam to tolik nevnímám, i když vidím, že Lewis mluví děsně. Plné hodnocení ale dávám. :-)

Sidonka3
24.11.2020 4 z 5

Jo, mně se to pořád dost, i na počtvrté, líbí! Lady mechanika je atraktivní komiks. Hlavní postava je kočka a věřím, že muži neví kam s očima. To já taky ne, i když trochu v jiném smyslu. Hodně se mi líbí ty kresby, od volby barev až po různé detaily, nemůžu od toho odtrhnout oči. Tmavé dominující barvy, každá stránka laděná do jediné (tmavomodré, zelenomodré, fialové nebo třeba tmavě hnědé). Je to spektrum odstínů pestré jako duha, plná stínů a občasných světel, záblesků a jiných vychytávek (např. v oku dívky se odráží otevřené okénko v nemocničních dveřích).
U některých stran (obálek) si občas vzpomenu na Muchu a na některé jeho nápady. Řekla bych, že se jím ilustrátoři nechali inspirovat, ale proč ne?
Komiks je hlavně o ilustracích a příběh bývá trošku ošizenější, pokulhává v pozadí. Mně se spíš líbila méně akční druhá polovina s múzou (vílou), která něco velkého vynálezcům, umělcům a jiným tvůrcům dává a to nejcennější za to chce dostat na oplátku. I když těžko říct, co je tím nejcennějším u nešťastného a zlomeného člověka, jako je Lewis, který má život na bačkoru a ani ta kariéra mu nejde tak, jak by si přál. Tady jsem o činech Mechaniky poprvé zaváhala, jestli fakt dělá dobře, že se pořád vměšuje někomu do života a "pomáhá." Ale tak, je to taková nenáročná zábava, tak budiž. Dávám 4 hvězdy hlavně za ty kresby, a to nejen za Beniteze. Třeba M. Montiel za ty svoje čachry machry s pozadím plným ozubených koleček a jiných titerností by si zasložil plný počet. Jeho první steampunková knížka The Victorian by mě fakt zajímala.
No a co samotná Lady Mechanika a její nekonečné pátrání po vlastním původu, kdy nám vyjde další? Poslední slova v závěru knihy „Konec… prozatím“ a načrtnutí další dějové linky mi dává velkou naději, že se ještě někdy pokoukám a počtu i v českém jazyce.
Váhám mezi 4 a 5 hvězdičkami, takže to berte jako nadstandartních 90%, prosím. Samozřejmě s přihlédnutím k žánru.

sarka9190
10.10.2020 3 z 5

Takže docteno a opět průměr. Kdyby nebylo dílu předtím, neřešila bych to, ale takhle mě ta rozkolisana kvalita začíná trochu mrzet. První příběh ok, ten druhý, už byl na hranici toho, když si řeknete co to k sakru... Začne to příslibem něčeho a skončí to úplně jinde. Tak, kde Vás to moc nezajímá.

Část díla

Autoři knihy

Jose L. Benitez
americká, 1971
M. M. Chen (p)
americká

Kniha Vraždící automaton (limitovaná edice) je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce37x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x