Na sovích křídlech

Povídka od: Jose L. Benitez , M. M. Chen (pseudonym)
Z knihy: Vraždící automaton


Na motivy básně „Na sovích křídlech“. Napsal John Keats.

Scénář: M. M. Chen a Joe Benitez
Kresba: Joe Benitez a Martin Montiel

Úhlavní nepřítel Lady Mechaniky inženýr Lord Blackpool odkoupil zajímavou starožitnost. Jedná se o mechanickou paži. Lady Mechanika se vydává na dobrodružství, aby zjistila, co tento artefakt vlastně dokáže. Jjeí přítel Archibald Lewis se mezitím ocitá ve smrtelném nebezpečí.

Originální název:

La Belle Dame Sans Merci


Rok vydání originálu: 2019

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
01.01.2021 5 z 5

"Dobře!
Těšila jsem se
na pořádnou rvačku
se slavnou
mechanickou lovkyní!"

Lady mechaniku mám rád a fandím jí. Jenže u tohoto příběhu mi došlo, že je to prostě zlodějka. Kdykoliv chce něco zjistit musí se tam prostě vloupat. Tak že vlastně fandím hrdince, která je tak trochu padouchem a dělá věci, které bych jiným hrdinům zas tak moc netoleroval. Ale je to ženská, tak do toho zase moc nerýpám. Celkově je to dobrý příběh s nádhernou kresbou a příjemným prostředím. Mechanika city je město, ve kterém by spousta čtenářů chtěla žít.

Malá ochutnávka:
SINGH: Lord Blackpool nedávno získal mechanickou paži, kterou nalezli v opuštěném domě na venkově. Ale už ji zase nemá. Zdá se, že se kdosi vloupal do jeho zařízení a ukradl ji.
MECHANIKA: Ano, já vím.
SINGH: To vy?
MECHANIKA: Vlastně ne, já to nebyla. Tedy, vloupala jsem se tam, ano, a technicky vzato i vzala mechanickou paži, ale kdosi další měl tu drzost, že mi ji ukradl.
SINGH: Kdosi další? Kdo?

Tento příběh má spoustu tajemného až magického. A nějaká ta víla vás určitě rozhodí, zvlášť, když je to taková kočka. Možná jsem sentimentální, ale pohádkově zvonící příběh s trochou poezie, se mi líbí víc než ten, podle kterého je nazvaný tento svazek. Navíc nakreslená dvoustrana v druhé kapitole tohoto příběhu je prostě geniální. Je to kresba vzducholodě a jejího interiéru. Paráda. Tento příběh si zaslouží pět žlutých motýlků.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Všechny legendy se shodují, že víly nemohou lhát, ačkoliv jen vzásně povědí celou pravdu.

PS - Příběh „La Belle Dame sans Merci“ je název básně od Johna Keatse a Český název zní „Na sovích křídlech“. Když si to dáte do vyhledávače, najdete i překlad celé básně a je požitek si tuto poezii přečíst.