Vražda v Mariánských Lázních

Vražda v Mariánských Lázních https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38562/bmid_vrazda-v-marianskych-laznich-sxp-38562.jpg 3 20 7

Snad každé místo má svou vlastní „atmosféru“ a poklidné lázeňské městečko obzvlášť. Takové jsou i Mariánské lázně – což ovšem neznamená, že jejich obyvatelé neznají vášně, lásku i nenávist a nemají k nim důvody. O to víc tragických stop zanechají v takové atmosféře události, na jejichž začátku je smrt všeobecně neoblíbené profesorky gymnázia.... celý text

Přidat komentář

moničina
26.04.2023 3 z 5

Sklamalo ma, že názov úplne nekorešponduje s dejom. Tešila som sa na vykreslenie atmosféry lázenského prostredia a že dej bude súvisieť s láznemi a ich hosťami. A namiesto toho tam bol tuctový a trápny manželský trojuholník, ktorý sa mohol udiať v hocijakom meste a lázne s tým nijak nesúviseli. A k tomu ten záver, kde polícia vypátrala veĺké nič a páchatel sa pridal sám priznať. Veľmi trápny záver.

kokrokr
08.06.2021 odpad!

Autor knihy nemá o postupech při vyšetřování vražd ani potuchy a také nic neví o chodu policie. Sociální interakce osob je tak hloupá, že snad i žáci z pomocné školy jednají a mluví inteligentněji. Popisuje se tu vysloveně umělý svět nemající s reálem nic společného. Nevím, proč MOBA vůbec knihu vydala. Tady je snad všechno špatně.


MelanieBruno
10.03.2021 5 z 5

Tak mně se tato detektivka četla jedna báseň. Nenudila mě, čtivá byla, dávám palec nahoru. Fajn oddechovka. Jsem zvědavá na další knihy ze série Lázeňské krimi.

jprst
04.06.2020 2 z 5

Tak zase jedna původní česká detektivka, o které se dá říci, že i do průměru má dost daleko.

alexandra111
29.01.2020 1 z 5

Tak mi se teda tato detektivka líbila.

dagmar5477
25.06.2018 3 z 5

Neurazí, nenadchne.

trudoš
20.05.2016 1 z 5

Slabé po stránce dějové i řemeslné. Pokus o psychologické drama v maloměšťáckých kulisách příliš nefunguje, především proto, že dospělé postavy se chovají jak maturanti na večírku. Přičtu-li k tomu jejich klišovité jednání, při němž přehrávají a lezou na nervy, stejně jako neumělé používání vykřičníků, tak mě až překvapilo, že má jít o text vypsaného spisovatele. Na druhou stranu, Zdeněk Třešňák staví román na oblíbených motivech z telenovel, takže je otázkou, nakolik jsem prostě jen mimo mísu, co se týče vkusu.
Zvláštní je, že i když pracuje na malém prostoru s mile jednoduchou zápletkou, jeho policisté při vyšetřování buď stagnují, nebo odhalují vztahy, o kterých už čtenář dávno ví. Což by nakonec ani tak nevadilo, kdyby se v průběhu děje všechno nějak převrátilo, jenže tady se naopak hraje na průhledné matení čtenáře, díky čemuž výsledek působí neúmyslně hystericky. Pekelné je pak „odborné oko“ ostřílených kriminalistů, kteří mrknou na podezřelého a vědí, zda je vinen či ne.