Vojenské tajemství

Vojenské tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205721/bmid_vojenske-tajemstvi-205721.jpg 3 12 4

Kniha vypráví o životě pionýrského oddílu na prázdninách v krymském Artěku před Velkou vlasteneckou válkou a výchově sovětské mládeže k čestnosti, statečnosti a vlastenectví. V řadě veselých i smutných příběhů jsou zachyceny různé typy mládeže, komsomolka Natka, nezbedové Vladík a Tolka, dareba Karasikov, především pak miláček tábora, malý, přímý Alka. Jeho náhodná smrt, souvisící s odhalením tlupy zlodějů, rozteskní všechny, stane se jim však zároveň poučením do života, výzvou k boji za šťastnou budoucnost.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Vojennaja tajna


více info...

Přidat komentář

Nedflanders165
26.01.2023

Maryzko, nechci tě podezírat z toho, že neumíš pravopis, ale než něco uložíš, přečti si to po sobě. Pak se ti nikdo nebude smát. Ostatně A. Gajdar zdaleka není znám jen dvěma knihami, ovšem o tom, že se jedná o práce poznamenané dobovou ideologií samozřejmě není sporu. Kdoví, jak se jednou budou dívat lidé na literaturu ideově hodnotnou dnes...

Monika1717
06.08.2020 2 z 5

Přečetla jsem v dětství o prázdninách u babičky, která měla plnou skříňku takovýchto pokladů. Vzpomínám si na smrt toho chlapce a také na to, jak si děti navzájem snědly cukroví z balíčků, které jim poslali rodiče. A přemýšlela jsem, co to byla za cukroví, když bylo růžové a žluté. A také si vzpomínám na pohádku o malčiši.


SSTknihy
15.06.2018 2 z 5

Tak tohle byl spíš takový prázdninový úlet. Knihu z roku 1958 jsem našla u babičky a dědy v knihovně, a protože do nás ve škole pořád hustili zkazky o úžasném pionýrském táboře Artěk v Sovětském svazu, ze zvědavosti jsem to přečetla. Ale ve své době to muselo být určitě dramatické a napínavé čtení.

maryzka
02.02.2013 1 z 5

Tohle se nedá komentovat, autor, který je znám svými dvěma knihy( Čuk a Gek, Timur a jeho parta) alespon pro mě tak tuhle knihu bych ani nečetla, jednak to napsal v roce 1935 a popisuje tam takové dozvuky revoluce( řijnové, kulaci) no tohle by dnes nikdo nepochopil, nadšení, prace a euthaismus.