Vlk a holubica

Vlk a holubica https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242669/mid_vlk-a-holubica-242669.jpg 4 193 193

Keď krutí Normani napadnú v 12. storočí Anglicko, pôvabná Aislinn sa stáva svedkom vraždenia, ktorému padne za obeť aj jej otec. Wulfgar, nový vládca na hrade Darkenwald, si vyberie Aislinn za svoju otrokyňu. Hoci dievčina nenávidí cudzích dobyvateľov a všemožne sa snaží pomôcť svojmu ľudu, v jej srdci začína nebadane klíčiť láska k Wulfgarovi. Víťazný veliteľ musí priznať, že žena, o ktorej si myslel, že ju dobyl, si napokon podmanila jeho.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The wolf and the dove , 1974


více info...

Přidat komentář

Paulika419
07.02.2024 4 z 5

Mám ráda romány z ranného středověku.Doba kdy Vilém zvaný Dobyvatel plenil Anglii neodmyslitelně patří k těm nejlepším pro zdařilou literární tvorbu.Ovšem pokud bych byla ve věku 13 až 15 roky tak bych tento román považovala za TOP.Jak již přede mnou komentovala čtenářka o erotickou scénu kniha nezavadila.Paní spisovatelka to dobře rozehrála,ale někdy jsem byla na pochybách zda k něčemu došlo.O tom svědčí i závěr knihy kdy byla hrdinka Aislin překvapena o ztrátě panenství.Dále Gwynet negativní postava o které věděli všichni,že zradila a nechali ji úplnou volnost aby otevřela hlavní bránu úhlavnímu nepříteli Ragnorovi.Wulfgar typický románový sympaťák trochu ješita ale pravý zocelený chlap pro tvrdý život s postupnou slabostí pro jednu ženu.Proč ne ,šlo to číst ale ta šťavnatost aby mě to dostalo tomu chyběla.

uzivatel83509
22.05.2023 4 z 5

"Vlk nikdy neztrácí stopu.." :-)
Knížka byla dobrá, ale... chybělo mi tam "něco", co by mi dalo důvod, se k ní ještě někdy vrátit..
Některé pasáže mě doslova nebavily (jsem spíš na romantiku, ne na popis dějin), chybělo mi tam více romantiky a taky o erotickou scénu kniha nezavadila...
Od autorky jsem už nějaké knihy četla, proto vím, že má prostě takový styl psaní, takže jsem přesně věděla, do čeho jdu, když jsem knihu otevírala :-)
Ohledně postav bych se jen zmínila, že mě udivilo, že Gwynet vydržela, s tím svým přístupem v takové době, tak dlouho naživu a nikdo ji nepřetáhl po hlavě... mě štvala už od první chvilky, co se v knize objevila.. Jinak za mě postavy i příběh super, byť nedávám plný počet hvězd :-)


Guepp
11.07.2022 4 z 5

Příjemné romantické čtení zasazené do drsného prostředí. Adekvátní žánru historické romantiky. Zkusím další knihy autorky.

Květinka008
23.05.2022 3 z 5

Pro mě slabší příběh od KEW - respektive... Doba a příběh pro mě zajímavé, ale postavy bych potřebovala napsané jinak, především Aislin. Jen Wulfgar je sympaťák a jednou za pár let se ke knížce pro oddech vrátím.

mariva
01.05.2022 4 z 5

Příjemná historická romance, místy drsná, místy romantická.

Alenka76
27.01.2022 5 z 5

Krasna a drsna kniha ale mne sa moc pacila urcite doporucujem.

MAU256
26.07.2021 5 z 5

Na začátku jsem měla strach, že když se dá Wulfgar a Aislina dohromady, že už nic jiného nepřijde a bude to dost nudné, ale to byl strašný omyl. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout a na konci mi kvůli Brycovi ukápla i slzička, až jsem měla strach, že to nakonec nebude romantická knížka s dobrým koncem.
"Nikdy jsem si nemyslel, že bych nějakou ženu mohl milovat tak jako tebe". "V tvých rukou spočívá veškerý můj svět."
Knížku mohu jen doporučit.

vcielka
19.07.2021 2 z 5

No, dalsia kniha od Woodiwiss, ktora ma len utvrdzuje v tom, ze napriek dobrym hodnoteniam som s vyberom autorky siahla riadne vedla. Opat len ciernobiele postavy. Ked je niekto zly, tak je jednoducho zly a hlupy. Vsetci su naivni, povrchni a jednoduchi rovnako ako cely pribeh. Jeden z komentarov nizsie mi ale dava nadej, kedze tvrdi, ze autorka ma dva druhy knih a tato patri k tym horsim, ale iny komentar, ze vsetky su na jedno kopyto ma zasa strasi a fakt premyslam, ci mam dat sancu este tretej knihe od nej

raty
12.03.2021 4 z 5

Pěkná, klasická historická romance. Krásná, chytrá a nezávislá Aislin a dva muži - záporňák a klaďas. Prima kniha na odpočinek.

tetepoko
25.10.2020 5 z 5

"Muž se zesměšní jen sám. Pokud to nepřipustí, nikdo jiný to nedokáže."

Příběh Wulfgara a Aislinn je zasazený do doby po dobytí Anglie Vilémem I. Dobyvatelem. Vyprávění rostoucí náklonnosti mezi hlavními hrdiny plyne před očima jako pohádka, hladí svou jednoduchostí a krásou, ale zároveň tají dech svými zápletkami a akcemi.

I v této knize autorka vyniká svým popisem historických událostí (ta korunovace!), atmosféry i života v dané době s přesností sobě danou a s důrazem na detaily. Toho si u autorky cením.

A také v tomto příběhu mě zaujalo něco postranního, něco, co bylo pouze nástrojem vykreslení prostředí. Upoutalo mě, v jaké blízkosti a pospolitosti spolu lidé různých skupin a poslání žili. Bez hlubší rozpravy to zjednoduším takto - neznám žádný jiný lék na zachování zdravého rozumu a úsměvu na rtech než lidskou společnost.

Katka_81
01.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Jedna z obľúbených kníh, rada po nej znova siahnem. Čítala som ju prvýkrát pred x rokmi a takmer nič som si nepamätala okrem hmlistého deja, ale vedela som, že túto knihu chcem znova nájsť, prečítať a vlastniť. Tunajšia komunita mi pomohla a tak môjho "milášika" mám na čestnom mieste na poličke. Kniha vás nepustí od prvého slova do posledného, aj keď - pokiaľ takéto knihy poznáte - je pre vás rozuzlenie viac než jasné veľmi rýchlo, predsa len chcete vedieť, ako sa to celé skončí. Niekoľko momentov v knihe je prekvapivých, ako rozuzlenie otcovstva Aislininho syna a podobne. Wulfgarova sestra pôsobí ako element, ktorý by ste najradšej vzali do lesa a nechali tam ako Janíčka s Marienkou, dúfajúc, že ju zlá ježibaba schramstne k obedu. Aislin si napriek všetkému zachová dôstojnosť. Wulfgar si občas až príliš sedí na vedení, na druhú stranu je to ale hlavne bojovník, takže... :-D

Alenka76
04.01.2020 5 z 5

Najlepšia kniha a moja srdcovka prečítaná niekoľkokrát samozrejme všetky jej knihy sú dobré kto ma rad túto dobu určite si príde na svoje.

meredith6677
29.09.2019 4 z 5

Další krásně napsaná knížka od této spisovatelky. Děj pěkný a pro mě rozhodně jiný, oproti jejím ostatním knížkám, které jsem už přečetla. V tomto příběhu se hlavně sázelo na příběh, těžkou tehdejší dobu během války a intriky. Romantika byla jen lehce načrtnutá, ale v nejmenším to příběhu nebralo své kouzlo. Dokonce na konci knihy i pár slz ukáplo a jsem ráda, že to skončilo v dobrém. :)

HPmagor
23.10.2017 5 z 5

Mě se líbila, četla jsem ji tak 10x :-)

HNEDOOCKA
26.03.2017

Mně se líbila hodně, jako většina starších romantických..

cizinka1
10.10.2016 4 z 5

Kniha byla moc pěkně napsaná, ale chyběly mi tam erotické scény, proto beru hvězdičku :)

Barbora H
03.06.2016 3 z 5

Tuto autorku mám strašně oblíbenou, avšak dobu a děj odehrávající se v této knize už nemůžu ani vidět, natož o něm s radostí číst... takže za mě... tato kniha nee...

Janka31
23.04.2016 5 z 5

Zbožňujem historické knihy a táto patrí medzi moje obľúbené. Čítala som ju veľakrát, opäť som sa k nej vrátila a vôbec to neľutujem.

Janinka1412
17.02.2016 2 z 5

Knihu jsem nedočetla,taková hovadina to byla.

dzejkbeltygros
17.01.2016 3 z 5

Docela zajímavá knížka. Konec mě celkem překvapil.