Vlčice a staré plemeno. Svazek 1

Vlčice a staré plemeno. Svazek 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209055/bmid_vlcice-kroana-vlcice-a-stare-plemen-FXg-209055.jpg 4 43 8

Vlčice Kroana série

< 6. díl >

V Marobudově království se nic významného neděje, je klid a překrásná nuda. Jenže to je pouhé zdání. Na jednom místě čeká na svůj návrat zapomenuté zlo, temnota proniká do světa lidí a ničí životy. Prastará kletba se probouzí k životu a Kroana ztrácí víc, než si kdy myslela. I víc, než by si pomyslel čtenář. Naštěstí se i mrtví mohou vrátit k životu. Pokračování knih Vlčice, Vlčice a Mandragora a Vlčice a děti noci.... celý text

Přidat komentář

Panpalapax
18.01.2021 3 z 5

Nějak mi ta vlčice tentokrát zase až tak nesedla. Kletby a časové smyčky. Mytologie. Nějak mi přišlo takové předimenzované. Nechci vyzrazovat děj... To platí pro víceméně oba díly.

Malarkey
17.04.2020 2 z 5

Když to porovnám s původním nadšením z prvního dílu Vlčice, který se odehrával v tajuplné a neprobádané době přelomu tisíciletí s kombinací lehkého fantasy nádechu, tak nemohu být jinak, nežli zklamaný. Tady to prostě není ono. Příběh zachází za krajnost, kdy přestává bavit a začíná spíš otravovat. Věřím ale, že to je jenom blbě zvolený námět samotného autora. Předchozí díly mě jinak bavily. Z markomanské doby není mnoho knih...navíc není ani mnoho záznamů a tak se fantazii meze nekladou. Jen si myslím, že je třeba držet se více při zemi. Důkazem je právě tento díl.


Allebith
10.10.2017 2 z 5

Tak tenhle díl Kroany mě absolutně, ale prakticky vůbec nezaujal. Jakože už jsem za minulé knihy zvyklá na ledacos, ale co je moc, to je příliš. Uvidíme, zda to druhý díl zachrání nebo potopí.

whiolet
16.03.2017 4 z 5

Dobrá od-dechovka, která neplýtvá vaším časem a jde rovnou k věci. Musím říct, že jsem se celkem bavila jiným pohledem na upíry a vlkodlaky. Zajímavé čtení, které hodnotím velmi kladně a těším se na pokračování.

Svářeč
04.09.2016 3 z 5

Vzhledem k tomu, jak mizerný byl předchozí díl, mě první část Starého plemena docela příjemně překvapila. Zatímco v Mandragoře a zejména Dětech noci mi připadalo, že postavy se nekoncepčně pohybují z místa na místo a řeší romantické nesmysly, tady je příběh mnohem jasnější a cílevědomější, dokonce i ty citové výlevy jsou tady značně omezené. Bohužel mnoho neduhů ale přetrvalo. V prvé řadě má jít o histotrickou fantasy, ale tu historii tam moc nevidím. Autor příběh zasadil do atraktivního období, které v literatuře moc zpracované není, ale místo aby pro příběh využil skutečných historických událostí a reálné mytologie, tak si vymyslel jakousi báchorku o prastarém božstvu a z prstu vycucaných proroctvích a kletbách, jaké jsme už mnohokrát četli jinde. V podstatě by stačilo změnit jména a mohlo by se to odehrávat v nějaké smyšlené zemi. Vůbec mi taky nesedí autorem vytvořený systém magie, přijde mi, že to nemá vůbec žádný řád, což je u fantasy dost problém. Pořád se objevují nějaké nové kletby, zaklínadla, hrdinové cestují do jiných světů, a absolutně během čtení nemáte představu, co může přijít příště – může to být doslova cokoliv a v rámci Žemličkou nastaveného vnitřního (ne)řádu by to dávalo smysl. Postupem času mi taky vadily čím dál častější „vize“ hlavních hrdinů (nevím, jak jinak ty pasáže nazvat), plné abstraktních popisů, které jsem zejména ve druhé polovině už jen zběžně prolítával, jestli v nich není něco důležitého, protože jinak nedávaly moc smysl. V knize se také vyskytuje mnoho postav z předchozích dílů, ale stojí jaksi podivně v pozadí a vystupují sotva na pár stránkách, i když jejich úloha je vlastně docela důležitá. To je holt nebezpečí toho, když si autor v průběhu série naseká mnoho postav a najednou neví, co s nimi. Nicméně navzdory výtkám se to čte mnohem lépe než předchozí díl a pro druhou část je příběh nastaven docela slibně, tak uvidíme.

Claudius
09.04.2016 3 z 5

Nevím, jestli to bylo tím, že jsem předchozí díl četl už před pěti měsíci, ale měl jsem někdy celkem potíž se zorientovat, kdo je kdo. Hlavní postavy si člověk samozřejmě zapamatuje, ale u některých lidí jsem měl celkem problém s přiřazením jejich role v předchozích knihách. Děj bohužel nedosahuje kvalit předchozího dílu, protože upadá důraz na děti noci, ale pořád se jedná o kvalitní četbu.

Lusa
14.06.2015 5 z 5

Co jsme to vzala do ruky tak jsem se nedokázala odtrhnout, takže za víkend jsme to měla přečtené. Žádné zbytečné řeči kolem, ale hned se dostanete do akce, - SPOILER- (takže teprve na 11 kapitole zjistíte, že přece jenom Alana už porodila, jenom tak meziřečí je to zmíněno, aby se neřeklo.)
Jinak opět další skvělá práce, tentokráte mnohem temnější, než předchozí díly.

QEDS
18.12.2014 3 z 5

Kniha mě při úvodu trochu nudila, což mi docela vadilo. Pokud to ovšem člověk překousne a dostane se hlouběji do děje, tak na něj čeká docela zajímavá zápletka. Autor přináší nový pohled na upíry a vlkodlaky a musím uznat, že originální.