Vlčice a děti noci. Část druhá

Vlčice a děti noci. Část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90524/bmid_vlcice-a-deti-noci-2-HmL-90524.jpg 4 42 5

Vlčice Kroana série

< 5. díl >

Nastává zásadní zlom ve vývoji událostí. Co udělá vládce dětí noci Khan? Jeho setkání s Kroanou je osudové. Vibilius už nemíní čekat a jeho syn zahajuje válečné tažení proti Marobudovi. Má početní převahu, proti němu se však vypravili ti nejlepší bojovníci, kteří mají navíc v záloze nejedno překvapení. Jenže hra osudu bývá vrtkavá a Kroana ztrácí víc, než je schopna unést. Na ni a na Alanu čekají kruté zkoušky i boj se záhadným hadím démonem.... celý text

Přidat komentář

Nelíísek
27.04.2020 5 z 5

Dobré pokračování, měla jsem přečteno opravdu za chvilku, hltala jsem stránku po stránce. Rozhodně lepší a dějově přínosnější než 1. část.

Allebith
23.09.2017 3 z 5

Druhý díl věnovaný dětem noci se mi již líbil více než jeho první část, nicméně stále si myslím, že se nejedná o žádný zázrak.


Svářeč
04.09.2016 2 z 5

Ještě zbytečnější pokračování než Vlčice a Mandragora. Hlavní hrdinové se skoro nikam neposunou, příběh prakticky neexistuje a celé to působí spíš jako telenovela, kde se pořád řeší, kdo koho miluje, komu zahýbá, atd. Hodně mi také na této sérii vadí naprostá historická neautentičnost, např. hrdinové se často baví jako současní lidé a vůbec Žemlička naprosto selhává v navození nějaké dobové atmosféry. Když čtu např. Červenáká, tak mám pocit, že mi ta doba ožívá před očima, to mi tady úplně chybí. Nebýt občas nějakého známého jména, tak by se to klidně mohlo odehrávat v nějaké úplně smyšlené zemi. Fantastické prvky mi přijdou velmi neobratně naroubované na skutečné pověsti a mytologii, navíc to zdejší pojetí magie na mě působí až příliš fantasmagoricky. Např. když zhruba v polovině knihy jedna postava vypráví, co se jí stalo, zní to jako nějaké uhozené podobenství z Bible, ale tady to má být pravda. První Vlčice byla parádní historická fantasy, ale pokračování jsou fakt úplně o ničem a zbytečná.

Claudius
07.12.2015 5 z 5

Fascinující. Nejlepší díl série. Přítomnost Dětí noci dává příběhu nový rozměr. Už to není jen o tom, kdo kde a s kým, jako první část. Tady se autor zamýšlí, proč by měly být bytosti tmy chápány jako špatné. Khan a Lilit jsou skvělí a já se těším, jestli budou mít v dalším díle slíbený prostor.

Lusa
11.06.2015 5 z 5

Série Vlčice se stala mou oblíbenou z české fantasy, je to zajímavé a napínavé čtení, ani druhý díl 3. série nezaostává a děj plyne velmi rychle aniž by nudil. Nechci tu spoilerovat jak to nakonec dopadne, ale byla jsem trochu naměko.