Vladana a Prasopes

Vladana a Prasopes https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452079/bmid_vladana-a-prasopes-pVS-452079.jpg 5 6 2

Vladaně je deset a žije na Zemimi. Právě dostala svoje úplně poslední vysvědčení, takže už je skoro dospělá a musí vymyslet, čím se bude živit. Málem to vypadá, že skončí jako slečna na úklid lvopapouščích klecí, když zjistí, že se hledá intergalaktická strážkyně. Teda strážnice. (Nebo jak je to vlastně správně?) Teď stačí jen najít k sobě do služby to správné kouzelné zvíře! Kniha je určena dětem od 7 let.... celý text

Přidat komentář

filip0641
23.06.2023 5 z 5

Je čtvrtek večer, do Prahy se ženou přívalové deště a já se usadil v posteli s knihou určenou ne mě, ale dětem. Ahoj, jmenuju se Vladana a to jméno mi dali moji pitomí rodiče. Pobavení. Čtu dál. Z Vladany je čiperná holka, jejíž touha po dobrodružství ve mně probouzí vzpomínky na mé vlastní dětství, na hodiny v podřepu na koberci s kostkama lega, na stavění výtahu, kterym se vytáhnu na palandu. Potkáváme s Vladanou prasopsa, který nás nonšalantně ignoruje a raději ňuchňá odpadky. A já přemýšlím, jestli bych jako dítě provedené po kapitole neotřelých zakoutí představivosti autorky ve své posteli usnul, dožadoval se zuřivě pokračování, nebo sám začal spřádat Vladaně další pípnutí na mapce. Řešit to ale prozatím nemusím, můžu číst dál. Když pak zpětně listuji, abych si znovu pročetl některé autentické výměny, jedna z nich náhle nabyde nového významu. Ano, Vladana má samé jedničky.

Viki_mami
19.01.2022 5 z 5

Kniha plná humoru, hodí se pro věk 7 až 14 let, nikdy se nebudete nudit! Dobrodružná a trochu fantasy.Rozhodně doporučuji (:


Štítky knihy

pro děti od 7 let

Autorovy další knížky

2022  72%Únikové cesty
2020  90%Vladana a Prasopes
2021  75%Nerozhodný Harold
2023  73%Cesta do švábího ráje

Kniha Vladana a Prasopes je v

Přečtených7x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x