Vláda blaženosti

Vláda blaženosti https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389408/bmid_vlada-blazenosti-HXF-389408.jpeg 3 17 4

Ako vyrozprávať roztrieštený príbeh? Tak, že sa staneme všetkými jeho rozprávačmi. Nie. Stane sa z nás príbeh. Na starom dillíjskom cintoríne sa usadí Aňdžum, ktorá kedysi bola Áftábom. Spoločnosť jej však nerobia len vtáky, stromy a duchovia mŕtvych – čoskoro sa k nej prisťahuje mladý muž, ktorý si hovorí Saddám Husajn. Spoločne si na cintoríne zriadia Penzión Džannat, teda Raj. Miesto sa stane útočiskom pre všetkých, ktorých sklamal svet ľudí a ktorí vďaka láske a nádeji žijú ďalej a s nimi aj ich príbehy. Vláda blaženosti je druhý a najnovší román indickej spisovateľky, nositeľky Bookerovej ceny Arundhati Roy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Ministry of Utmost Happiness , 2017


více info...

Přidat komentář

Palorizek85
22.03.2022 odpad!

Musím se přiznat. Je to první kniha, kterou jsem nedočetl...skončil jsem na straně 210 a knihu jsem dal pryč. Asi bych i pochopil snahu vykreslit indickou kulturu, která je směsící nádhery a hrůzy v jednom, ale přijde mi, že kromě naprosto matoucího způsobu vyprávění autorky (nebo překladu??? kdo ví...) se v ní ztrácíte a po chvíli si chcete vystřelit mozek, protože nechápete jak jste se z bodu A dostali do B a pak přijdete na to, že to šlo přes C a někdy D a někdy, když už jste se začínali chytat, tak se přistihnete, že celou dobu profanované B je vlastně A a nikam jste se nedostali...tuto knihu bych doporučil s čistým svědomým jen velmi otužilým masochystickým čtenářům.

Zenithgirl
24.08.2020 4 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četla, netušila jsem, co přijde, ani neměla žádná očekávání.

Navzdory krkolomným názvům (oceňuji poznámky pod čarou) fascinující a poutavé čtení. Chvíli trvá než se čtenář zakousne, protože kniha má svůj vlastní rytmus, velmi neobvyklý a osobitý, ale stačí když na to přistoupíte a necháte se vést.

Nejstrašnější na tom je asi fakt, co všechno dokáže jeden člověk udělat druhému jenom z přesvědčení. Nejhezčí bylo poznání, že i v temnotě je světlo.


Káča2015
12.08.2019 1 z 5

Bohužel za mě veliké zklamání. Bůh maličkostí se stal jedním z mých nejsilnějších čtenářských zážitků, pokračování jsem nedočetla.

douchová
08.04.2019 2 z 5

Škoda, že to opět vydala Omega. A možná škoda, že autorka nezůstala jen u Boha maličkostí.

Štítky knihy

Indie indická literatura kasty, kastovní systém

Autorovy další knížky

Arundhati Roy
indická, 1961
2001  85%Bůh maličkostí
2018  54%Ministerstvo nejvyššího štěstí

Kniha Vláda blaženosti je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce25x
Chystám se číst28x
Chci si koupit3x