Vítězný život

Vítězný život https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168241/vitezny-zivot-168241.jpg 5 1 1

Základy normálního křesťanského života / Než vyšlo slavné klasické dílo Watchmana Nee, Normální křesťanský život, vydal autor soubor kázání o vítězném životě. Tato kázání jsou v mnoha směrech návodem, jak žít normálním křesťanským životem. Ti, kdo četli Normální křesťanský život, zjistí, že Vítězný život promlouvá stejně neotřele a jasně a s překvapivou originalitou. Vítězný život není výzvou k dosažení jakési mimořádné úrovně „duchovnosti“. Naopak vyzývá k normálnosti, k žití života, který je skryt s Kristem v Bohu. Tato výzva najde odezvu u hledajících věřících, kteří přes palčivé vědomí své slabosti cítí vnitřní touhu po vítězství. V knize Vítězný život vytyčuje Watchman Nee cestu pro ty, kteří „mají uši k slyšení“. Jako zkušený lékař nejdříve odkrývá problémy, které sužují hledající křesťany. Pomocí Božího slova otevřeně prozkoumává stav těch věřících, kteří prožívají prohry. Potom vyzývá k léčbě, když zjevuje vítězícího a vítězného Krista. Nakonec vede čtenáře k osobnímu, každodennímu prožívání Kristova vítězství. Vítězný život kypí pravdou, zní nadějí a přivádí čtenáře k novému odevzdání. ... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Living Stream Ministry
Originální název:

Overcoming life


více info...

Přidat komentář

ComicGuy899
21.04.2020 5 z 5

[Veľmi subjektívny názor.]

Je priam až zarážajúce si uvedomiť, že tieto myšlienky vyhlásil pán Watchman Nee pred veľkou čínskou revolúciou, ktorá sa uskutočnila ešte v niekedy prvej polovici 20. storočia, a pritom sú jeho myšlienky stále aktuálne a platné.

Nee premýšľal vo svojej dobe tak ako nikto v najbližšom polstoročí .

I keď veľa ľudí jeho dielo nedokáže oceniť, ale ja jednoducho musím.
Keby nebolo tejto knihy, už dávno prestanem byť kresťanom. A za to Watchmanovi za mňa patrí jedno veľké ďakujem.

Len je škoda, že sa mu štát odvďačil ako sa odvďačil.

Verím, že zomrel za správnu vec.

Díky, Bože, že si dal svetu takto zvláštneho človeka, búrajúceho európske stereotypy a ďakujem všetkým, ktorí si dali tú prácu a zvečnili jeho posolstvo a spravili ho tým nesmrteľným.

Skvelá práca a pre mňa osobný favorit...