Vina

Vina https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302289/bmid_vina-sqz-302289.jpg 4 46 12

Panenka série

< 2. díl

Beata dopsala knihu a chystá se splnit slib, který dala Evě. Slib je zavazující, posvátný a radost z hotového díla kalí jen nešťastná sebevražda hlavní hrdinky. Rukopis tím však získává na ceně, což dojde hned prvnímu nakladateli. Okamžitě po něm sáhne, cítí ve vzduchu senzaci. Triumfální vstup Evina životopisu na scénu je dokonale připraven a hotov odhalit všechny její myšlenky, pocity, lásky, ambice, ale i omyly, průšvihy a tragické pády. A nejen to! Co v knize je hrozbou pro Ester, co plní Evinu dceru děsem a hysterickou nenávistí nejen k mrtvé mámě, ale i k Beatě? Proč se třese strachy, že se nadobro znemožní před svým bratrem Arnoštem a kamarádkou Lucií, vyjde-li ta kniha? Že se aura dívky, kterou zničily matčiny průšvihy, sesype jako domeček z karet? Do boje s Beatou nastoupí v plné zbroji. Jak je však sobecká, poněkud hloupá a zvyklá dostat vždy to, co chce, vymknou se jí události z rukou ve chvíli, kdy do hry vstoupí člověk, s nímž nepočítala. Kdo to bude i s čím dalším se musí vyrovnávat novinářka Beata, se dozvíte ve volném pokračování PANENKY.... celý text

Přidat komentář

Junjun
08.05.2023 5 z 5

Vinu jsem četla dříve než Panenku a tak mi místy možná chyběly některé souvislosti, ale neřekla bych, že nějak zásadně. Velmi zajímavý román o nepochopení, závisti a chybějící lásce. Jsem zvědavá, co mi doplní Panenka a jaký názor budu mít poté na Ester. Zatím jediné, co se mi zdá, že ona má být prostě záporák za každou cenu, což se mi trošku nelíbí, protože já to tak jednoznačně nevidím. Každopádně velmi chytlavé čtení.

loolee
19.08.2022 5 z 5

Jak to může být někdy zamotané. Výborná kniha, lepší snad než Panenka, uvěřitelnější. Velmi jsem Beatě záviděla pobyt v Rudě pro sport, klid a tvorbu.


Dela111
01.06.2022 4 z 5

V pokračování poutavého příběhu z Panenky se děj přesouvá od Evy k Beatě, k jejímu soukromému i pracovnímu životu. Dostatek prostoru dostává i Ester, která je životem své matky posedlá a její nenávist a všechny negativní emoce hraničí až s duševní nemocí.
Román Vina je o životních přešlapech, je plný emocí a má překvapivě vygradovaný závěr. Toto pokračování už nemá nějaký nový zásadní nosný příběh, ale vysvětluje a uzavírá otevřené dějové linky z Panenky. Je to velmi dobrý psychologický román, navíc čtivě a chytlavě napsaný.

Katka2382
15.10.2021 5 z 5

Skvělé pokračování prvního dílu.
Řekla bych že tenhle druhý je snad i o fous lepší.
Četlo se to samo.

postrach
31.05.2021 5 z 5

Souhlasim s komentarem podemnou.A uz asi neni co dodat Prectu si i dalsi knihy.

Ouninka
10.04.2020 5 z 5

Moc pěkné pokračování Panenky....za sebe musím říct, že se mi kniha líbila stejně jako Panenka....hezké zakončení příběhu, akorát Ester se mi nezželelo, ikdyž to taky neměla lehké. Paní spisovatelce fandím a budu se těšit na její další knihy :-) !

adriane9
25.02.2020 5 z 5

Upřímně, kde není Eva, jakoby příběh byl neúplný, poloviční a.. vlastně mě štve jak moc mi tady chyběla i když smrt neznamená nutně konec a ta její už vůbec ne. Tady totiž Eva žila svůj příběh dál ať už vzpomínkou nebo prokletím těch kteří zbyli. Ester svou hloupost jen potvrdila a i když měla taky těžký začátek já ji prostě omluvit nedokážu. Protože krev není voda a nikdy nebude a matka je vždycky jen jedna. Vinu hodnotím jako dokonalé zakončení tohoto příběhu. Víc není co říct, víc není co dodat.. Bylo mi ctí Evo a ať je ti lehká zem..

sarkaditt
05.06.2018 3 z 5

Panenku jsem nečetla - to, že je Vina volné pokračování jsem zjistila, až když jsem měla knihu doma. Příběh mi přišel jako taková celkem dobře čtivá oddechovka, nicméně jsem čekala víc, navíc konec knihy mi přijde dost otevřený, nedokončený. Za mě hodnotím jako průměr.

Danago
28.10.2017 3 z 5

Knížka prý volně navazuje na předchozí Panenku. Já bych řekla , že spíše úzce navazuje než volně. Příběh se hodně věnuje Beatě autorce knihy o Evě. Taky je zde pohled na ten stejný příběh z pozice Ester, ale mě to docela připadalo jako opakování, toho co už bylo napsáno v minulé knížce. Knížka není špatná, ale chybí ji silný příběh. Podle mě je slabší než Panenka a já bych se bez tohoto pokračování klidně minula.

Šárka5875
03.09.2017 5 z 5

V této knize také autorka vyhradila více prostoru Beatě a pronikáme tak do jejího pracovního i soukromého života. V tom druhém se jí moc nedaří a Beata si postupem času teprve uvědomuje, že nejen prací živ je člověk, ale že si musí udělat také čas na rodinu. Při práci na Evině knize totiž neviděla, neslyšela, nevnímala. A ne všichni tu její sebestřednost a zápal pro věc dokážou vždy pochopit a tolerovat. V knize se střídají kapitoly ze současnosti s kapitolami z minulých let, převážně z dětství a dospívání Ester. Dozvídáme se tak, co stojí za její nenávistí k matce, která přerostla až do, troufnu si tvrdit, duševní choroby. A proč má tak veliký strach z vydání knihy. Existuje něco, co o Ester věděla pouze matka a její přítel, a možná to prozradila Beatě. Toto podezření nedá Ester spát. Kniha prostě vyjít nesmí. Měla jsem trochu strach z toho, že pokračování Panenky už nebude tak dobré, jako Panenka sama. Dost často se totiž stává, že pokračování nedosahují kvalit první knihy. Obávala jsem se však zbytečně. I s Vinou nám autorka předložila kvalitně zpracované dílo, které rozhodně za Panenkou nepokulhává, ale naprosto se jí vyrovná. Doporučuji všem milovníkům psychologických příběhů. Já jsem si čtení užila a věřím, že si knihy stejně užijete i vy. Docela mě mrzí, že jsem se musela s Beatou rozloučit. Klidně bych v jejím příběhu pokračovala dál.

lenkaabooks
03.08.2017 4 z 5

Pokračování "Panenky" mi vzalo dech. Kolik hořkosti, zášti a nenávisti může být v člověku. Tím člověkem je Ester, dcera právě zemřelé Evy - Panenky. Evin příběh feťačky sepíše novinářka Beata, Ester však vydání knihy nedovolí. Proč, čeho se tak bojí ?
Obě knihy jsou velmi dobré a pokud od autorky vyjde další, nebudu váhat.

kalinkacz
07.02.2017 5 z 5

Po přečtení "Panenky" jsem měla opravdu velká očekávání na její volné pokračování... No a zklamání se rozhodně nekonalo, "Vina" je opět brilantně propracovaným psychologickým románem, který vás stejně jako jeho předchůdkyně přivede k zamyšlení... Nezbývá mi, než čekat na další knihu této skvělé autorky, která mě rozhodně nezklame, tím jsem si jistá!

Autorovy další knížky

Věra Kadlecová
česká, 1962
2015  88%Panenka
2016  85%Vina
2020  81%Zahrada mlčenlivých
2016  70%Ze skříňky pokušení
2021  90%Ze skříňky pokušení - Návrat

Kniha Vina je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce35x
Chystám se číst33x
Chci si koupit15x