Zahrada mlčenlivých

Zahrada mlčenlivých https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437875/bmid_zahrada-mlcenlivych-FJv-437875.jpg 4 17 12

Ta chvíle přichází. Okamžik, který nemilosrdně odhalí a bez vytáček pojmenuje podvody a lži, které páchají. Švindlují se společností, rodinou i sami se sebou. V epicentru spouštěče ale nejsou sami. Vybrali si je duchové minulosti, kteří, jak se zdá, nemohou překročit práh zapomnění. Našli konečně parťáky do boje se svědomím? Co chystají? Trest, pomstu nebo volají o pomoc? Když beze stopy zmizí klavírní virtuos Tomáš Gerner, jeho žena Simona zoufale hledá aspoň nějaký náznak toho, co se mohlo stát. Na půdě domku, kam se nedávno narychlo přestěhovali, objeví podivné plány. Staré archy se vemlouvají, uzurpují pozornost, paralyzují. Jako by žily. Něco jí našeptává, že je na správné stopě. Přizve si na pomoc Tomova nejlepšího kamaráda Radka a po jedenácti letech manželství poznává pravou osobnost otce své dcery. Neměla o ní tušení a pozdě si uvědomuje chybu, kterou ve vztahu udělala. Svědkové dávné minulosti, skrytí v plánech tajemného pozemku, skočí po příležitosti…... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Klika
více info...

Přidat komentář

pecinka21
09.07.2022 5 z 5

Většinou mě novodobý čeští autoři zklamou a knihy od nich jsou brak ale tato kniha je k přemýšlení s napínavým dějem vás vtáhne do děje a zjistíte že už chcete vědět jak to dopadne a přitom to do dokud nedočtete nevíte prvních 100 stran celkem nuda ale pak to opravdu stojí za to a další plus je že se odehrává v českých podmínkách určitě mám v plánu si od autorky přečíst něco dalšího tato autorka za mě umí psát

gad
18.04.2021 4 z 5

Velmi zajímavá kniha. Mystická a z našich rodných lánů. Moje chyba, že jsem , pro velký nápor osobních starostí, nečetl najednou. Kvůli tomu jsem se občas trochu ztratil. Je to čtení, které vás nutí přemýšlet, ne jen konzumovat. Obzvláště pasáž, kdy došlo k průlomu v pátrání a Simona s Radkem stojí před vraty zahrady, byla velmi vzrušující a napínavá. Myslím ,že pod taktovkou pana Stracha by to nemusel být špatný film, možná i seriál.


postrach
28.01.2021 4 z 5

Prvni kniha od ceske autorky,zacnzu zvolna.Celkovy dojem dobry.Cekala jsem neco jineho-vic nadprirozena,duchariny a krve.Chvilemi jsem nevesela co cekat.Kniha,ktera nuti premyslet.Ten zaver,uplne becekany.....Ctu dalsi knihy.

BARNIE84
26.01.2021 5 z 5

Kniha se mi dobře četla. I po několika měsících si dobře vybavuji její děj. To se mi nestává často. Psychologický román na mysteriózním pozadí. Trošku jsem se bála, že v knize najdu spousty klišé, ale byla jsem velmi příjemně překvapena neotřelými situacemi a vyústěním. Těším se na další román!

Pajka.cte
22.01.2021 5 z 5

Hodně dobrá kniha,snad moje nejtěžší.
Přemýšlení mi zabralo víc času, než samotné čtení.Super!!!

Gabriela5685
02.01.2021 3 z 5

Právě jsem dočetla a pocity mám smíšené . Pro mě trochu zklamáni. Ztrácela jsem se v dějových liniích a nejednou se musela vrátit zpět, abych si připomněla, která postava, kam patří. To samé i v případě myšlenkových pochodů hlavních postav, psaných větami dlouhými na tři i více řádků, kdy jsem na konci nevěděla, co bylo na začátku. Čekala jsem na konec, že se vše objasní, ale ten jsem asi taky dost dobře nepochopila. Zkrátka příběh to je určitě poutavý a čtivý, ale je třeba ho číst pozorně a soustředěně a občas popřemýšlet nad událostmi hlouběji.

EvaD121
02.10.2020 5 z 5

Čtivé, napínavé, člověk se nemůže odtrhnout....určitě doporučuji! Podle mého názoru je paní Kadlecová česká Barbara Erskinová :-) Těším se na další knihy této autorky!

ďula114
29.09.2020 5 z 5

super zážitek tato kniha, těžko by se hledala lepší, hodící se tak skvěle na pošmourný víkend, atmosféra je jedinečná a tajemně ponurá....nemám ráda duchařské knihy a tohle moc duchařina ani není...pravda je ale taková, že jsem cca do strany 65 uvažovala o tom, že jí odložím, ale nakonec jsem to (na doporučení osoby, která knihu četla) prolomila a pak už ji nemohla odložit....je tam více dějových linek a člověk musí být pozorný, jinak se lehce ztratí..kolikrát jsem musela i zalistovat zpátky.....bylo mi líto, že zde má kniha tak slabé hodnocení a tak jsem si zrovna kvůli této knize zde založila profil abych to uvedla na pravou míru.

Jana92
27.08.2020 1 z 5

Na to,jake jsem cetla recenze,tak me tato knizka vubec neoslovila,za celych 300 stran jsem se nemohla do pribehu dostat.Docetla jsem s vypetim vsech sil,jen abych se dozvedela jak to dopadne,ale i tak to byla ztrata casu,jelikoz jsem ani ten konec nepochopila co a jak se tam vlastne delo.Mozna je to mnou,mozna knizkou,ale uz se k ni urcite vracet nebudu.

MMacicekk
15.06.2020 3 z 5

Lehkost, s jakou byly napsány obě předchozí autročiny knihy Panenka i Vina, jsem v této knize bohužel postrádala. Se čtením jsem to měla celou dobu jako na houpačce. Zčásti mě čtení bavilo a zčásti bohužel nudilo. Na můj vkus jsem měla knihu rozečtenou moc dlouho, nic mě k ní netáhlo. První část jsem sice přečetla téměř na jeden zátah, pak má chuť do čtení trochu opadla a několik dní jsem na knihu nesáhla. Posledních sto stran jsem přečetla jedním dechem. O to víc mě mrzí, že jsem nepochopila závěr, ač jsem ho četla několikrát. Z toho mi vyplynulo jediné – nejedná se o žádnou oddechovku, u které nemusíte přemýšlet. Naopak. Pokud se do čtení pustíte, mějte nastražené všechny smysly, možná pak nebudete na konci tápat jako já. Závěr byl famózní, strhující, vše do sebe (jistě) logicky zapadlo, jen mě cosi uniklo a ta velká pointa, wow efekt, mě minul.

Danago
14.05.2020 2 z 5

Já tento žánr moc nečtu. Pro mě to bylo velice zvláštní a po dočtení knížky jsem došla k závěru, že jsem knihu asi vůbec nepochopila... Bohužel, na mě to bylo nějak moc zamotané a ani mě to moc nebavilo.

adriane9
25.04.2020 5 z 5

Po skvělých knihách V. Kadlecové Panenka a Vina přišla tahle mysteriózní novinka Zahrada mlčenlivých a je to úplně něco jinýho než čtu a přec to dost zachází do psychologického románu. Není to moje oblíbené, vlastně tenhle žánr vůbec nečtu, protože jsem posera a půl knihy jsem měla spocený záda. Je to trochu horror trochu duchařiny, a ač to ve mě vyvolalo strach, myslím na knihu i týden po přečtení,napsaný to je skvěle o tom žádná. Doporučuju!

Štítky knihy

duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Věra Kadlecová
česká, 1962
2015  88%Panenka
2016  85%Vina
2020  81%Zahrada mlčenlivých
2016  70%Ze skříňky pokušení
2021  90%Ze skříňky pokušení - Návrat

Kniha Zahrada mlčenlivých je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst14x
Chci si koupit20x